Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за Argo Mini 160
Свий
X
-
От: Мнения за Argo Mini 160
Има български стругарски пластини на килограм. Чини ми се че избрана от подходящия материал ще кара доста върху чукче. Друг вариант е подходящо заострен връх от стара бургия за бетон.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Най- масови са от лист ресор - от порядъка на 65Г.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИма български стругарски пластини на килограм. Чини ми се че избрана от подходящия материал ще кара доста върху чукче. Друг вариант е подходящо заострен връх от стара бургия за бетон.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Аз си направих от износена мотичка за мотофреза: http://tractori-bg.com/img/p/2/2/1/3...ox_default.jpg
Утре ще Ви го покажа
Коментар
-
По-важното в случая е,че пак си карал върху ръждата.Ако имаш малък шлайф,купи му и един ламелен диск от шкурка с №60.Евтините варианти са 2-3лв. С него тази планка за секунди се излъсква до блясък.Тогава ще разбереш,че всъщност си много по-добър заварчик,отколкото сега.Електрожена ще ти покаже колко лесно пали при съответния ампераж със съответния електрод,а шева ще става доста по-равномерен и по-рядко ще се образуват шупли.Научиш ли се на неправилни неща,така и ще си караш за напред.Сега при тези обстоятелства не е ясно дали тока не е бил достатъчен,дали ръката ти не е била стабилна и не си поддържал еднаква дъга,или дъгата се е колебаела от лошия контакт заради дебелата ръжда.Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнениеОпит с 3,25 на 110А - шината е дебела 3,5мм
[ATTACH=CONFIG]882809[/ATTACH]
Коментар
-
Точно тая скрап с ламелката ще лъсне на "върба",но да Боби вземи флекс и я почисти преди да заваряваш.Са 90% от заваряването на детайл(конструкция) е подготовката и всяко нейно претупване води до усиране на крайния резултат.А като си неопитен трудно ще разбереш къде точно си омазал положението."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Често ще се оказва,че непочистените неща само си мислиш,че си ги заварил,ако свикнеш да действаш така.Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнениеПланката е мнооого ръждива, а електрода запали при първото чукване.
Имам и флекс и ламелни дискове, но не се занимавам да чистя, защото е много мръсна работа...
Чистя само неща, които ще се боядисват после.
Коментар
-
Като учех теорията на заваряването, Петър Йотов ни накара да си запишем в тетрадките с големи букви, и да го подчертаем дебел, с две черти"
ПРИ ЗАВАРЯВАНЕТО КАЧЕСТВОТО НА РАБОТАТА СЕ ДЪЛЖИ 60% НА ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ПОДГОТОВКА НА ДЕТАЙЛИТЕ
===========================================================================
Това включва и задължителното почистване на детайлите от ръжда, боя, масло, и всичко друго което би попречило на правилното формиране на шева. Има там разни шлаки от рязането, абе има какво да се почиства. Другата част от подготовката са нужните скосявания за дебелите железа, осигуряването на междина, ако се търси проваряване,и междината да е еднаква по цялата дължина, Абе предварителната подготовка е много важна. И по-досадна, та затова много хора я отсвирват, и си перат върху боята и ръждата.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Е т`ва е култово !Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение...
Имам и флекс и ламелни дискове, но не се занимавам да чистя, защото е много мръсна работа...
Чистя само неща, които ще се боядисват после....
"Колега" , сори ама така заварчик се не става .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
За мен още по-култов е "съвета",който съм чувал да се разменя между "колеги"- "Праскаш един шев на голям ампераж,за да издуха ръждата и боята и после повтаряш,за да завариш както трябва.Ама тоя електрожен е слаб-трябваше да си купиш по-мощен....."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар