Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Argo Mini 160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Argo Mini 160

Говориш ми за телоподаващ апарат СО или точкозаваръчен, но и двата са скъпи и за СО трябва и газ...
    Работилницата ми е малка и няма къде да държа големи бутилки и т.н.

Коментар

Е, щом стоят така нещата ще трябва да си поговориш с избрания от теб електрожен. Може пък да ти влезе в положението. (не се засягай, просто да разведрим обстановката)

Нямаш избор! Ако ще заваряваш такива детайли - отлагаш покупката и събираш пари за нещо, което всъщност ще ти върши работа. Дали ще е телоподаващо или ВИГ/TIG е друг въпрос.

Коментар

Май така ще стане...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          На 70-80 А базичен електрод със сечение 2-5 кв.м. би трябвало да пее

Е ти пък ! Има си хас проблемите да почнат още от третия електрод .
          Така де, ама тук не малко хора са се оплаквали от машини, които почват да се лигавят на по-ниски ампери, да кажем, че и аз съм го гледал тоя филм.
          Пък поне аз основно си перкам с 2,5 мм. и ...тия дни изгорих няколко 3,2 мм. от нямане на къде, че само това имах под ръка, ма не си е работа, нищо че си свърших задачата.

Коментар

Абе и аз не съм голям капацитет,но в няколко теми вече съм питал ентусиастите какво заваряват вкъщи с 3.25мм,та имат мечти и за 4мм.Поне от практиката ми до тук не се сещам за материал в един дом,за който ще е нужно нещо повече от 2.5мм. А и по принцип с 2.5мм на практика можеш да завариш всичко до доста сериозни дебелини.

Коментар

Я кажете, какво означава 60% ПВ ?
              В един друг форум прочетох следното: " ПВ-то: 100% ПВ=10мин. Примерно на машината пише ПВ-60% при 120А което ще рече че може да заваряваш непрекъснато 6 мин.на 120 А,а след това почивка."

=> 145А при 60%ПВ = 6мин. работа на 145А - Така ли е ?

Коментар

Ти си за телоподаващо, има комбинирани машини с електрожен 180 ампера, евро шланг за 600+ лв. Иначе с електрожен на ниски ампери трябва да пробваш дали ще ти хареса.

Коментар

Не. 10% ПВ е 10% работа,90% изстиване със включена защита. ПВ 60% е 60 работа,40 "почивка". При по-високите режими ПВ намалява,обяснимо защо.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако правилно съм разбрал, означава че за време 1 час ще мога да работя 36мин. и да го чакам 24мин. да си почива при условие, че работя на max A.

Коментар

Колега, аз си взех машина от Пансим, каот теб съм начинаещ и още не мога да заварявам добре, но се уча.
                      Машината на Пансим е 150 ампера по-малката работи с електроди до 3,25 мм без проблем със стоманени и т.н. изпробвано.
                      Най-често я карам със стомана на 2,5 мм.

Коментар

Здравей! Имам такъв/ Argo mini 160/ от четири месеца,доволен съм много.Първия ден като го получих по Спиди го пробвах с 3.25 пет електрода един след друг, при 36 градуса околна температура, понеже подавача по телефона ми каза "натискай го на работа''. Нито загря,нито изключи.Наистина работи с 4.0 електрод но няма какво да заварявам с такъв.За хоби машина е добър.

Коментар

Едно малко предупреждение - машините KPOWER на киров са еднократни! Докато работят...после в кофата.
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
                            Я кажете, какво означава 60% ПВ ?
                            В един друг форум прочетох следното: " ПВ-то: 100% ПВ=10мин. Примерно на машината пише ПВ-60% при 120А което ще рече че може да заваряваш непрекъснато 6 мин.на 120 А,а след това почивка."

=> 145А при 60%ПВ = 6мин. работа на 145А - Така ли е ?
                            Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
                            Ако правилно съм разбрал, означава че за време 1 час ще мога да работя 36мин. и да го чакам 24мин. да си почива при условие, че работя на max A.
                            Струва ми се че не си разбрал напълно нещата !Ще са опитам да дам обяснение !
                            ПВ-то се определя за 10 мин. режим и при определена температура.По европейски стандарт е за температура 40 °C. Най често ПВ-то е дадено за два режима на работа:
                            - Непрекъснат
                            - при пълна мощност на машината .
                            А това означава следното:
                            Непрекъснатия режим на работа е 100%- ния режим на машината. Обикновено тоя режим е около половината или малко повече от половината от пълната мощност на машината.Ако машината е 160 Ам.и ПВ-то е 100% при 110Ам. Това означава че машината ще работи на 110 Ампера без да изключи .

ПВ-то при пълна мощност може да има различни стойност в проценти ,например -10;20; 30 и т.н. обикновено до около 60% от пълната мощност на дадена машина.Ако ПВ - то е 60% при 160 Ам. Това означава че машината при тая максимална мощност ще работи 6 мин. ,а 4 мин. ще почива и ще се охлажда.
                            Ако околната температура е по ниска от регламентираните - 40 °C., ПВ-то ще се повиши.

Дано да стана ясно.Това можах ,това обясних !Някой от колегите може би ще допълнени нещо или ще обясни по добре!
                            Последно редактирано от welderargon; 08-09-16, 11:39.
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

При 60% на 40 градуса много трудно ще назорите машина да прегрее в различни от индустриални условия. Аз съм се пробвал с до 8 електрода с максимална дебелина на различни машини и не успявам да ги претоваря. Въпроса е друг, освен цената е важен сервиза и пригодността на машината за ремонт. Повечето китайци се ремонтират, но много от тях лъжат в параметрите. Ако си купиш от пазара машина 200А е твърде вероятно да не е повече от 120. Марковите машини са с маркови цени за ремонт, има и безумия, като ремонта да струва 80% от цената на машината. Нас Deca наскоро пак ни кандърдисваха да им продаваме заваръчните, китайските твърдо са по-добри.

Коментар

Вече схванах
                                ПВ при електрожените, е нещо подобно на ПВ /Пускател въздушен/ на някой машини, нали? До колкото знам и те защитават машините / електромоторите от претоварване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X