Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Argo Mini 160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Argo Mini 160

Поръчах си Del MMA 145 от колегата aig.
    Благодаря на всички за съветите, препоръките и търпението!

Коментар

Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
      Честито колега, много електроди и безавариино.
      Машинката мисля е близо до габарити и вид с 160 Д, та предполагам изглежда супер сладка играчка, щипката е добра, ръкъкохватката е добра и удобна, но не държи на малко по-голям напън, ма то май само винкела удържа, последно взимам някакви уж за двеста ампера с незнам си кво ПВ и при малко по-голям напън почва да не държи електрода добре, кабелите сигурно и те са добри, а как работи ще споделиш ти.
      Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Рутиловите и базачните работят обикновено на различна полярност.Ако са в кутия,трябва да пише.
      Рутиловите се ползват повече,защото масово електрожените са променливотокови.Основно ползвам Норд,имам доста запаси,вежена е калпав електрод,разбира се си има своето приложение,за прихващане става,става и ако е без пари,ако ще купувам,не бих взел вежен

Авас,тока на базачните и рутиловите е еднакъв при един и същ диаметър на електрода.Ако правиш разлика,то проблема е в машината.при добра отрениранираност на ръката,базачните палят като вежен за страничните наблюдатели.Аз паля с еднократно чукване и връщане назад с леко увличане на към мен.Недостатък е че ако си напаснал два детайла ,може да ги разместиш от чукването,затова казах че вежен става за прихващане където трябва.
      Sent from my 2014813 using Tapatalk
      Е, хайде да не е баш еднакъв тока.
      Инъче за паленето, ми нормално с добра машина, с добро захранване, сух електрод и опитна ръка да няма ядове с паленето на базичен електрод.
      И аз. колкото и да съм аджамия си паля без ядове базичен само с почукване, драскам само като паля повторно, и като има някави гадости.

Коментар

Да ти е честит,и успех в обучението !А, и да не забравиш да публикуваш снимки ,особено ще ми е интересно -снимка на заварка на ламарината 1мм.,която ще ти се налага да правиш!
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Работата с базични наистина е различна при различните машини.И въпроса не е само в паленето.Честито на новия колега!Смятам,че е направил правилния избор! И мен ме е яд,че не се сетихме да пробваме на Бата-Агро тези техники,но ако трябва ще прескочим и до Софето!
          А тези пичове ат АИГ с каква ИСТИНСКА боза ни почерпиха ,направо не е истина!!!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Да ти е честит,и успех в обучението !А, и да не забравиш да публикуваш снимки ,особено ще ми е интересно -снимка на заварка на ламарината 1мм.,която ще ти се налага да правиш!
            Ако трябва,колегата да свирка-ще помагаме в обучението! Пием бира....и боза,ама не каква да е

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
              И мен ме е яд,че не се сетихме да пробваме на Бата-Агро тези техники,но ако трябва ще прескочим и до Софето!!
              А защо до Софето?Панаира във Филибето иде скоро.....
              Бозата беше хубава!Преди няколко дни си купих подобна от Лидл....така че колегата може да го има в предвид, за да почерпи с такава!
              Последно редактирано от welderargon; 10-09-16, 22:33.

Коментар

А защо до Софето?Панаира във Филибето иде скоро.....
                Зависи от ангажиментите,иначе вече лично съм поканен на изложението във Филибето!

Коментар

Днес го поръчах - понеделник или вторник трябва да пристигне.
                  Докато се науча горе-долу няма да пробвам ламарина...
                  Щом пиете бира и боза, евтини сте.

П.С. Ако искате изкажете мнение и в другата ми тема "Електродвигател от 1956г.", ще ми бъде интересно.

Коментар

Днес го поръчах - понеделник или вторник трябва да пристигне.
                    Докато се науча горе-долу няма да пробвам ламарина...
                    Щом пиете бира и боза, евтини сте.

П.С. Ако искате изкажете мнение и в другата ми тема "Електродвигател от 1956г.", ще ми бъде интересно.
                    Оффф,от "най-евтините" сме,бъди сигурен......ама не чак толкова. Просто сме съмишленици и ни е яд,когато бялото се нарече черно и обратно....И наистина ти желаем късмет в заваряването,без шега!!!

Коментар

Благодаря !
                      Днес един професионален заварчик /вече пенсионер/ ми каза, че ще имам проблеми с рутиловите електроди - щели да горят под наклон и да пръскат...

Коментар

Благодаря !
                        Днес един професионален заварчик /вече пенсионер/ ми каза, че ще имам проблеми с рутиловите електроди - щели да горят под наклон и да пръскат...
                        Ами няма да ползваш рутилови !

Коментар

Ами няма да ползваш рутилови !
                          А , що пък. За огради на гробници стават .

....Докато се науча горе-долу няма да пробвам ламарина... .
                          А на какво ще се учиш ?! Директно на тръби ли , що ли ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първи опит с новата придобивка - електроди 2,5 Haco-KZU.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160912_173022.jpg
Прегледи:1
Размер:238.3 КБ
ID:5728120
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160912_175039.jpg
Прегледи:1
Размер:117.2 КБ
ID:5728121
                            П.С. Не ми се смейте много...

Коментар

Прекалено тясна повърхност за начинаещ и все пак си успял! Браво и честито!
                              Добре е да започваш заваряването с почистването на ръждата, за да се получават нещата по-добре,а и по-лесно.Чукчето и телената четка са задължителни аксеоари,а ако може е добре да имаш и ъглошлайф с ламелен диск под ръка.

Коментар

Благодаря !
                                Използвах две пръчки Ф8
                                Аксесоарите са налични, макар чукчето да не е специално - обикновен чук 0,3кг ползвам за сега. Имах и специално заварческо, но май са му пораснали крачета...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X