Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Argo Mini 160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Argo Mini 160

Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
    Вече схванах
    ПВ при електрожените, е нещо подобно на ПВ /Пускател въздушен/ на някой машини, нали? До колкото знам и те защитават машините / електромоторите от претоварване.
    Абе не баш , ама приеми , че почти е така

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
    При 60% на 40 градуса много трудно ще назорите машина да прегрее в различни от индустриални условия. Аз съм се пробвал с до 8 електрода с максимална дебелина на различни машини и не успявам да ги претоваря. Въпроса е друг, освен цената е важен сервиза и пригодността на машината за ремонт. Повечето китайци се ремонтират, но много от тях лъжат в параметрите. Ако си купиш от пазара машина 200А е твърде вероятно да не е повече от 120. Марковите машини са с маркови цени за ремонт, има и безумия, като ремонта да струва 80% от цената на машината. Нас Deca наскоро пак ни кандърдисваха да им продаваме заваръчните, китайските твърдо са по-добри.
    Така е . И това го дъвчем всеки път колчем стане въпрос за избор на каква да е машина в коя да е тема.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Тука Кольо е много прав,затова ако ще ти се налага да заваряваш такава дебелина по добре търси електрожен който има функция аргон -TIG. ....
    Аре стига и ти внасяй смут , че сега току виж се наложи да отговаряш и на евентуалния въпроса на колегата "що е то TIG"
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 08-09-16, 16:05.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Абе заварява се и тънко с електрожена,ама е чалъмлийска и непроизводителна работа.Скоро заварявах едни плотове на една машина,поцинковано под 1мм към стойки от черно.Монтирах ги и стана здраво,но както се казва-тегава работа.Ама като нямам лесно преносимо телоподаващо,карам с "любимите ти двойки" както им вика Жоро от АИГ, докато му ги поръчвам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_141421.jpg
Прегледи:1
Размер:67.1 КБ
ID:5727123Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_141441.jpg
Прегледи:1
Размер:62.5 КБ
ID:5727124

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
        Абе заварява се и тънко с електрожена,ама е чалъмлийска и непроизводителна работа.Скоро заварявах едни плотове на една машина,поцинковано под 1мм към стойки от черно.Монтирах ги и стана здраво,но както се казва-тегава работа.Ама като нямам лесно преносимо телоподаващо,карам с "любимите ти двойки" както им вика Жоро от АИГ, докато му ги поръчвам.[ATTACH=CONFIG]881477[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]881478[/ATTACH]
        Това точка по точка със застъпване ли си го правил, че аз така я играя тая схема.

Коментар

Точно така,като паля отново дъгата в съседство, преди да е изстинала предната "капка".Тук и цинка доста ми бъркаше нещата.

Коментар

Карал е по дебелото,колкото е разлято от ваната е захапало ламарината.За здраво е съмнително,това при първото леко огъване се чупи в края.От вибрации също.96-97 г.ще кърпим една Жигула с 180 амперова Кракра,че я изкърпихме Ок,но нищо вярно няма в тая задача.

п.п Винаги предпочитам 3.25 пред 2.5 независимо рутил или базачен.
            Последно редактирано от Roninn; 08-09-16, 21:05.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Абе вече десетина дни се мятат тежести отгоре,няма скъсана заварка.Това не е нещо ново,телоподаващи имаме едва от няколко години.Преди това всичко само на електрожен се работеше. А че не е вярното решение-за това си прав.

Коментар

Точно така,като паля отново дъгата в съседство, преди да е изстинала предната "капка".Тук и цинка доста ми бъркаше нещата.
                Аха, сякъш тия рутил-целулозните се справят с цинка най-добре от всичко, което съм пробвал.
                Аз и за тая цел ти поръчах да ми вземеш от тях, ма верно май твоя любим размер ще е по-подходящ. Още не съм тествал твоя подарък от двойките, ма Уонитата ги подпуках, и, много ме радват.
                Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Карал е по дебелото,колкото е разлято от ваната е захапало ламарината.За здраво е съмнително,това при първото леко огъване се чупи в края.От вибрации също.96-97 г.ще кърпим една Жигула с 180 амперова Кракра,че я изкърпихме Ок,но нищо вярно няма в тая задача.

п.п Винаги предпочитам 3.25 пред 2.5 независимо рутил или базачен.
                Е добре де, ти какво заваряш с тия базични 3,2 ?
                Да беше рутил.
                Тия дни перках нещо с 3,2 , и то щото си изразходих всички запаси и прибегнах към едни от въпросните Уонита, които Георги ми беше пратил преди за проба, преди ... месеци, та свърших си работа, ма тия 3,2 работят на някакъв неприлично нисък ток и ... А 2,5 мм. от същите си бачкат на една идея по-нисък от норд да кажем .
                А това, че тоя филм със застъпването на капките не си е работа е ясно, ма аз тоя номер го знам от баш заварчик и ... сега за мойте цели да си взимам и телоподавка ... с удоволствие, ма трябва вече и бус, пък като се замисля - бе аз с тва, което се занимавам, що съм взел да задълбавам толкова със заваряването ?

Коментар

То и на мен заверяването ми е помощна дейност(ел.инсталации )ама табла,скари,ел.кутии,земно,мълниезащити,съоръжения разни за кабели и кабелни лавици,особенно антени за метал детектори съм заварявал половин година по 6-7 часа с една почивка на обяд.Та имам 7-8 .И до всички съм стигнал по трудния начин.Първата е 180 А Кракра от колегата драгозов,хубаво ама разтопи всичко де е контакти,оказа се че на 30-40 метра на разни кули в тец 2 е геройство да я качим.После 160 ампера инвертор,оказа се че има профили като релси,айде 200А още един,после за антените 2 мм.цо2 ,след това 250Ампера цо,за по дебели неща,после минах на 200А комби машини ,може би за мен там е някъде баланса,става за всякакви случаи и е относително компактна,ако ми падне още по компактна ще взема и десета такава.За всяка работа си има точната машина.Имам и две виг,но там съм аматьор.С 4 мм.електрод правехме конструкции за скенери ,някои машини ги купихме само заради това че трябваше да работим само на агрегат като подизпълнител на Главболгарстрой.Едната виг я взехме само за алуминий,200 Ампера с ПВ 100℅на 200 А.
                  Всеки метод си има предимства и недостатъци,няма пълно щастие.Но не бих се хванал на мма да заварявам 0.8 ламарина и то поцинкована,цинка го мразя във всички дебелини.Задължително го пиля.
                  В никакъв случай не подценявам работата на колегата,просто докато го мисля дали,ако,или да пробвам дали ще стане,просто качвам правилната машина и работата върви.

Sent from my 2014813 using Tapatalk
                  Последно редактирано от Roninn; 08-09-16, 22:35.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

За комбо-машините и аз съм съгласен,че са идеалното решение,особено ако са достатъчно леки и компактни.Някогашните тенденции и твърдения че читаво телоподаващо става само от MOSFET машини вече се обориха.Новите комбота вече не са по 12-15-18кг,а масово са IGBT и вариантите с 5кг ролка слизат вече под 8кг собствена тежест без ролка и шланг и стават много компактни.Това ги прави идеални преносими и универсални машини за всякакви ситуации.

Коментар

Някогашните тенденции и твърдения че читаво телоподаващо става само от MOSFET машини вече се обориха.
                      Това естествено е било вярно само и единствено за търговците които са имали сметка от това. И една лъжа повторена 100 пъти става истина.
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Може би си прав за търговските трикове.То имаше и други разни "тенденции" и твърдения за това кои машини работели добре и кои не с базични електроди,но...полека-лека потребителите добиват опит и сами усещат за какво всъщност става въпрос.

Коментар

За сега, нещата най-много клонят към Del MMA 145, който ми препоръча колегата aig /Георги/.
                          На тавана намерих електроди от преди 20-30г. /може и повече/ . Има различни видове: "Haco-KZU", "Вежен","Esab" и други неизвестни. Тези марки стават ли за учебна цел или не са подходящи за инверторен електрожен? Като дебелини са: 2 ; 2,5 ; 3,25.
                          Нали няма проблем че са стари - щом са на сухо всичко е ОК до колкото знам ?

Коментар

Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
                            За сега, нещата най-много клонят към Del MMA 145, който ми препоръча колегата aig /Георги/.
                            На тавана намерих електроди от преди 20-30г. /може и повече/ . Има различни видове: "Haco-KZU", "Вежен","Esab" и други неизвестни. Тези марки стават ли за учебна цел или не са подходящи за инверторен електрожен? Като дебелини са: 2 ; 2,5 ; 3,25.
                            Нали няма проблем че са стари - щом са на сухо всичко е ОК до колкото знам ?
                            За добър инвертор всички видове са добри и заварява с тях много добре. За проба като начинаещ си купи няколко броя нови електроди , пробвай първо рутилови 2,5 и 3,25 после базични за да видиш ще има ли разлика и дали ще ги гори както трябва.Обикновено за домашна работа се ползват повече рутилките, и повече заварявам с тях.

Коментар

Рутиловите и базачните работят обикновено на различна полярност.Ако са в кутия,трябва да пише.
                              Рутиловите се ползват повече,защото масово електрожените са променливотокови.Основно ползвам Норд,имам доста запаси,вежена е калпав електрод,разбира се си има своето приложение,за прихващане става,става и ако е без пари,ако ще купувам,не бих взел вежен

Авас,тока на базачните и рутиловите е еднакъв при един и същ диаметър на електрода.Ако правиш разлика,то проблема е в машината.при добра отрениранираност на ръката,базачните палят като вежен за страничните наблюдатели.Аз паля с еднократно чукване и връщане назад с леко увличане на към мен.Недостатък е че ако си напаснал два детайла ,може да ги разместиш от чукването,затова казах че вежен става за прихващане където трябва.
                              Sent from my 2014813 using Tapatalk
                              Последно редактирано от Roninn; 10-09-16, 06:59.

Коментар

Не е баш еднакъв !Окло 20сетина ампера,тока за рутиловите е по голям.Това само по предписание ,иначе зависи от много неща.
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X