Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Argo Mini 160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за Argo Mini 160

Колегата "aig" ми препоръча неговите инвертори.
    Разгледах каталога и гледам, че има Del MMA 145 за 229лв.
    Някой има ли такъв и какво е мнението Ви за него? Интересувам се от мненията на хора работещи с такъв.
    Може ли да се работи дълго без да прегрее и да изключи?
    Надежден ли е ?

Коментар

Тая машина на клипа, не е като тая от Арго маркет(май), инъче за лепненето на клипа ми се струва нормално, май на тая машинка и идва на ръба да я запали тая четворка.
      Въобще тая работа с 4 кв. мм. базичен на мен ми е пълно безумие, по-интересно би ми било да я видя на 70-80 А с 2,5 кв.мм.
      За машината на АИГ май ще е трудно някой да ти даде пряко мнение, че май е нов модел, аз мисля да им хвърля едно око на панаира, и ако има възможност да я тествам тая машинка, че тя почти за без пари и почти не тежи.

Коментар

Да машината е различна от тая на Арго маркет,и лепнето е нормално но това трудно може да бъде разбрано от хоа без опит.
        Бяхме на Бата Агро-то, но така и не се сетихме да изгорим поре един електрод с машинките на АИГ....
        Там докато момчета ни черпиха и си говорихме ,се появиха едни образи да търсят електроди които заварявали всичко,и ....заврката да ставала бяла........така че хора всякави ..и изисквания всякави!То и аз търся инвертор които да не лепне с базични ,...но още не съм намерил такъв ..
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Това от клипа е друга машина, иначе Argo Mini 160 няма да го чакаш да изстива, гори дори доволно количество 4 мм електроди ако ти потрябва. Лепнещата машина всъщност при Данчо не лепнеше, електрода или заварчика е било. За 259 лв получаваш машина с гаранция до 2020 година, 3 метра кабели 16 мм2 и добър съпорт. Ако идеш при Данчо пак такава със същите условия ще ти продаде. За тези пари си е оферта за който разбира. Не я гледай че е китайска.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Да машината е различна от тая на Арго маркет,и лепнето е нормално но това трудно може да бъде разбрано от хоа без опит.
            Бяхме на Бата Агро-то, но така и не се сетихме да изгорим поре един електрод с машинките на АИГ....
            Там докато момчета ни черпиха и си говорихме ,се появиха едни образи да търсят електроди които заварявали всичко,и ....заврката да ставала бя ла........така че хора всякави ..и изисквания всякави!То и аз търся инвертор които да не лепне с базични ,...но още не съм намерил такъв ..
            Знам, знам .
            Нали Ковеслав ми напазарува електроди, там с конструкцията нищо не стана, и по-добре за мен, че вече ми писва от ангажименти( тия дни си пея I'm OK now, пък колко съм ОК само аз си знам) , но пак ще се позавъртя по твоя край, та дано тоя път да не съм баш толкова под пара и... да се засечем.
            Поздрави

Коментар

На Данчо изцяло в БГ ли се произвеждат машините или само се сглобяват тук?

Коментар

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
                4 кв. мм.

с 2,5 кв.мм.
                Пак за пояснение-електродите не се мерят като кабелите-на квадратен милиметър(площ), а на диаметър на стоманената(или чугунена, или алуминиева) тел, която е същината на електрода.
                Не, че обмазката е маловажна де, ама по е важно какъв е метала.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колегата Авас е наясно с диаметрите и предназначението на електродите.Даже е прекалено наясно и прекалено много е заварявал,за човек на който не му е това работата,но като му се налага- няма друг начин.

Коментар

Първоначално публикуван от bobi235 Преглед на мнение
                    На Данчо изцяло в БГ ли се произвеждат машините или само се сглобяват тук?
                    Пълна мистерия!А какво значение има за теб -дали са сглобявани тук или поръчани в Китай ?

А на мен също ще ми е интересно да бъде представена гамата от машините на Данчо.Уж щеше сайт да има....?
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Имам лоши спомени от евтини китайски стоки...

Хубавото е, че предлага 4г. гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                        Пълна мистерия!А какво значение има за теб -дали са сглобявани тук или поръчани в Китай ?

А на мен също ще ми е интересно да бъде представена гамата от машините на Данчо.Уж щеше сайт да има....?
                        То сайт има, но в него има само координати, няма машини и цени. Иначе всичко може да се направи, надгради и т.н. Той е ориентиран и концентриран повече в ремонтите и тунинга на машини. Продава готови машини и сглобява такива, не е типичен търговец. Със сигурност не може да произведе инвертор за 260 лв, знаеш китайците в цените нямат равни. Иначе разходи се ако имаш време, ще видиш интересни неща. Линк няма да давам тук, защото ги трият.

Коментар

Колегата "aig" ми препоръча неговите инвертори.
                          Разгледах каталога и гледам, че има Del MMA 145 за 229лв.
                          Някой има ли такъв и какво е мнението Ви за него? Интересувам се от мненията на хора работещи с такъв.
                          Може ли да се работи дълго без да прегрее и да изключи?
                          Надежден ли е ?
                          Имам впечатления от няколко дни от машинката. Най-много три електрода се наложи да изгорим един след друг,3,25 на 130а и нямаше проблеми. Човек цял живот заварчик,но с трансформатор, му светнаха очите след първия електрод. Доволен съм.
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Като изгориш повече, пиши пак.
                            Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
                              ...Въобще тая работа с 4 кв. мм. базичен на мен ми е пълно безумие, по-интересно би ми било да я видя на 70-80 А с 2,5 кв.мм. ...
                              На 70-80 А базичен електрод със сечение 2-5 кв.м. би трябвало да пее

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                              .... Най-много три електрода се наложи да изгорим един след друг,3,25 на 130а и нямаше проблеми....
                              Е ти пък ! Има си хас проблемите да почнат още от третия електрод .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

... ще може ли да заварява ламарина 0,8-1,0мм ?
                                До преди година и половина не бях заварявал. Това го казвам, за да знаеш, че скоро съм минал по твоя път. Вече ти обърнаха внимание на цитирания пасаж, но ми се струва, че ти го пренебрегна. Ако заваряването на толкова тънки детайли ще е нещо, което трябва да се прави често, то си се насочил към грешния тип машина. Не че е невъзможно, но е ГОЛЯМА мъка, особено за начинаещи/самоуки (може би и за професионалистите е така). И отново: ако ще заваряваш често такива детайли ти трябва нещо повече от електрожен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X