Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Нитон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо Нитон

Много просто - ВИГ AC/DC-то му е значително по-тежко от MMA-то, ако са със сходни ампераж и ПВ. Отделно AC/DC машина е значително по-скъпа от само DC.

В момента имам телоподаващо, отделно резак, и отделно AC/DC ВИГ+ММА. Ми ако трябва да го разнасам редовно ще си купя 2 и кусур пъти по-лек и 2 и кусур пъти по-евтин MMA. Само че между ВИГ с кранче и палене с драскане и ВИГ с клапан и Lift или HF палене, разликата и като цена и като тегло и като обем е нищожна.

Има и друго - купуваш машина "амнайсе в едно". Машината сдава. И оставаш без нищо, с пръст в г.з. Ако за "лепене" на асмата 2 пъти в годината това не е драма, то за човек, който с това си изкарва хляба определено е. И на мен ми се е случвало - бях разхвърлял телоподаващото на кванти, и 2 дни след това трябваше инцидентно да заварявам нещо - ми извадих ВИГ-a и свърших работа. А иначе трябваше или да търся машина, или да нося на някой детайлите.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Наличието на повече от една машина е необходимост. Спор няма и не може да има!
      Ама то къде е заглавието на темата - пък къде сме сега
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Само че между ВИГ с кранче и палене с драскане и ВИГ с клапан и Lift или HF палене, разликата и като цена и като тегло и като обем е нищожна.
        Интересно ми е да видя такава машина:
        ВИГ с клапан и Lift
        ВИГ-а дали ще е с драскане или Lift си е все контактно палене!И нищо друго освен бренер с кранче не е нужно.Функцията на електрониката на Lift-а е да намали износването на електрода , не прави нищо друго !Едва ли съм аз човока които трябва точно на теб да обяснявам подобни неща !А съвършено вярно е че разликата и като цена и като тегло и като обем е нищожна.И ако си забелязал че големите производители почти нямат модел на ММА машина без функция Lift ,-връзваш си бренер с кранче и бачкаш Владо го е разяснил перфектно :
        Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        .
        Същевременно , ако съм избрал за работилница пак машина главно за работа с ММА , а на аргон ще ми се налага да работя от дъжд на вятър ,то един шланг с кранче и палене чрез "драскане" ще ми е напълно достатъчно . То по принцип такава "приставка" е възможна за всяка постоянно токова машина със стръмно падаща характеристика .
        Ама те точно китайските ВИГ-ове си имат и клапан, и копче, и HF.

Май не се разбираме, та пак: В сайта на НИТОН има раздел ВИГ. В раздел ВИГ се предполага да има ВИГ машини. Нормална съвременна ВИГ машина се предполага да има нещата, за които говоря, понеже пробелма да ги има е никакъв.
        Да китайските си ги имат тия неща -и клапан, и копче, и HF.!Ако за теб това е съвременна ВИГ машина, то за мен подобна машина е куц кон. Нима това трябва да напарвят НИТОН?
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Машини на REHM и аз съм продавал преди повече от 10 години, купуваха ги само фирми, защото 150 А машина се продаваше за 3 000+ лв без MMA кабелите. Хубави са, но наистина като повечето маркови са гадни и скъпи за ремонт. Пък и китайците много еволюират, като нещо не ти харесва само казваш какво, доплащаш малко и готово. Като станат големи и известни фирми с добро реноме вдигат цените. Една много хубава марка двигатели за машини струваше 1/2 от цената на аналогична Honda при същото качество, сега вече са на цената на Honda и се продават на богати пазари като Западна Европа и Сащ.

Коментар

Е, има и 3D принтери вече, някои работещи с приемлив като качества материал (не масовия, дето се прави от царевица). Пък и при положение че машината ще струва около 4-5, с 2 продадени бройки ще си изплатя матрицата. Ама това щото машината е висок клас. Като се пилят цени до там че да се пести от газови клапани и ключета на предния панел, няма как да се случи.
            3D принтера е бавен и скъп . При шприцването скъпа е матрицата от там нататък всеки удар е стотинки .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
              Да китайските си ги имат тия неща -и клапан, и копче, и HF.!Ако за теб това е съвременна ВИГ машина, то за мен подобна машина е куц кон.
              И що така си сменяме мнението толкоз често?
              Вече мога да споделя мнение от една машина на Vito с която имах възможност да поработя няколко часа ,а за напред се надавам и на още много дълга и успешна работа. Дължа да кажа че машината е служебна .Закупена е с фактура и начислено ДДС ,с гаранционна карта и гаранционни стикери,дори единя от тях се забелязва в долната част на корпуса ..Машината изглежда доста добре,а за разлика от другите китайски машини кабелите на са по 1м.а са с дължина 4 метра ,както кабела с ръкохватка за електроди ,така и ВИГ бренера.Кабел масата е 3 метра.Всички кабели са много меки и удобни за работа.Аргоновата ръкохватка е доста големичка но е удобна ,консумативите за нея са стандартни.Апарата има HF запалване което също работи безупречно ,и изобщо като цяло работата на ВИГ е перфектна.Също така пробвах апаратчето и в режим ММА.Изгорих три Норд -а 2.5 мм.Просто само за проба, и мога да кажа че апаратчето се представи доста добре -стабилна работа и добро запалване на електрода.
              Като цяло първите ми впечатления от апарата са много добри!
              Мога да намеря още поне 2 поста в същия дух, за машините на хасковските търгаши.

Та, айде сега да се уточним по кои точно параметри е дърво, и в сравнение с кое точно е дърво.

Нима това трябва да напарвят НИТОН?
              А кое по-точно трябва или не трябва да направят? Не трябва да правят HF? Лично моето виждане е че е далеч по-логично да си продават електрожените с функция ВИГ, лифт arc и кранче, а ВИГ машините с нормалните им екстри. Сам даваш примери с марковите производители, при които нещата са именно така - таман гледам сайта на Фрониус - машините с TIG лифт с кранче се продават като ММА и са в раздела ММА. И сигурно искат едни не-малко допълнителни кинти за 5-те програмни реда код за "екстрата" ТИГ, което за мен е обидно. Машините в раздела им за TIG са всичките с HF.

ПП: Ако визираш паленето от прекалено близо, това е функция освен на схемното решение и на това как е опроводена, изпълнена и настроена машината. Старата ми машина на палеше от 5мм абсолютно безгрижно. Новата ми пали от 15мм, вероятно и от повече - това беше първото, дето ми направи впечатление при пробите. Още по-старата ми машина (3в1) започна да пали на порядък по-лесно след като я отворих, пренаредих жицата към трафа за палене и настроих въздушната междина на искрището. За сравнение някои от хасковските творения изглежда изобщо не са пускани дори в завода, а са само нарити. Други за издути.
              Последно редактирано от sparkybg; 21-06-16, 23:13.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                3D принтера е бавен и скъп . При шприцването скъпа е матрицата от там нататък всеки удар е стотинки .
                Ми преден панел на 3Д принтер ще излезе достатъчно евтино за да не влияе значимо на цената на машина за 4 бона, и особено за прототипи е съвсем приемливо, предвид цената на матрицата. Не че съм се засилил да правя преден панел де. Ще опитам да мина без такова, ама ако не постигна желания резултат, сериозно ще се замисля по въпроса. Достатъчно прост преден панел може и да се фрезова на 3d рутер.

Коментар

И що така си сменяме мнението толкоз често?

Мога да намеря още поне 2 поста в същия дух, за машините на хасковските търгаши.

Та, айде сега да се уточним по кои точно параметри е дърво, и в сравнение с кое точно е дърво.

.
                  Никакво мнение не съм сменял! Винаги съм държал на мнението си че машините хасковските търгаши (както ги наричате) си работят добре,а слабото им място са -жълтите бренери и функционалността на машините.
                  А ти явно не правиш.... или не искаш да направиш разлика между функционалност и качествена работа !
                  Та, айде сега да се уточним по кои точно параметри е дърво, и в сравнение с кое точно е дърво.:
                  Евтините китайски ВИГ-ове си работят не по лошо от всички останали ,само че това че имат клапан, копче и HF ,не ги прави пълнофункционални ВИГ машини.По отношение на функционалност им липсва: затихване на дъгата ,2 и 4 такта, а пък и обдухването на електрода е само за няколко секунди. Вярно бюджет вариант са, но за професионален заварчик тоя вариант съвсем не е достатъчен.Вярно работи се с тях и се прави производство но без изброените екстри ,понякога е твърде неприятно да се бачка.Но се справяме някак си.
                  Преди време пак тук, ставаше въпрос за ВИГ-овете на Драгозов ,аз посмях да изкажа мнението си за функционалността на тия машини !Не може да се искат 700-800лв.за машина която няма затихване на тока , а има само едно потенциометърче за регулиране на времето за обдухване на електрода -абсолютно тъпо е !!А можеш да намериш и още доста постове в същия дух ,т.е за не добрата функционалност на някой китайски произведения и то при това хич не евтини!

Ето ти пример за това какви трябва са най необходимите функции на една ВИГ машина за да бъде тя достатъчно функционална за професионална работа .
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_3393.jpg
Прегледи:1
Размер:32.4 КБ
ID:5719445
                  Десния потенциометър е за затихване на тока от 0 до 10 сек .Обдухването на електрода се извършва автоматично спрямо силата на тока.

Обаче пък ти не ми отговори за машината :
                  ВИГ с клапан и Lift
                  , щото даже и хасковските търгаши не продават такъв вариант
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Не може да се искат 700-800лв.за машина която няма затихване на тока , а има само едно потенциометърче за регулиране на времето за обдухване на електрода -абсолютно тъпо е
                    За 869 лв има машина с още 5 потенциометъра, въпрос на избор, факт че в България върви повече орязаният вариант. Всички китайци имат бюджетен вариант, явно е някакъв стандарт и се търси.

Коментар

• От: Телоподаващо Нитон

Ето ти пример за това какви трябва са най необходимите функции на една ВИГ машина за да бъде тя достатъчно функционална за професионална работа .
                      [ATTACH=CONFIG]872591[/ATTACH]
                      Десния потенциометър е за затихване на тока от 0 до 10 сек .Обдухването на електрода се извършва автоматично спрямо силата на тока.
                      Еми ето ти пример за китайска машина, дето ги има:

Име:pro-tig-180-front-panel-large.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5719447

При това не е единствената. Като държиш на тия неща просто си купуваш машина, дето ги има.

Обаче пък ти не ми отговори за машината :
                      , щото даже и хасковските търгаши не продават такъв вариант
                      Какво по-точно трябва да ти отговоря за машината? Машина с HF палене, което подлежи на изключване и е изключено е точно това. Фрониус например имат такава. При лифт палене дори може да се елиминира копчето на ръкохватката, и машината по късото (пускайки минимален ток, примерно 100-ина mA), може да се усети кога докосваш материала, да пусне газа и като дръпнеш горелката да пусне големия ток.

Коментар

Ми преден панел на 3Д принтер ще излезе достатъчно евтино за да не влияе значимо на цената на машина за 4 бона, и особено за прототипи е съвсем приемливо, предвид цената на матрицата. Не че съм се засилил да правя преден панел де. Ще опитам да мина без такова, ама ако не постигна желания резултат, сериозно ще се замисля по въпроса. Достатъчно прост преден панел може и да се фрезова на 3d рутер.
                        По лесно и евтино ще е да го направиш от неръждавейка надписан както станаха твоите табелки за струга .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Име:IMG_20160620_080328.jpg
Размер:44.9 КБ
ID:5719449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160620_080310.jpg
Размер:55.2 КБ
ID:5719450Крачун и Малчо......

Коментар

Мъника работи прекрасно на електрод. Снимал съм го до моя Линкълн за да видите разликата от класа на машина. Всеки от двата си има достойнства, функционалност, приложение......15 кила, 3 кила.... 200А, 170А, ......Линкълна има всичко необходимо за ТИГ, а е голям, тежък и няма място в кутията....От снимката се вижда, че двата апарата са ветерани т.е. не са стояли в някой шкаф в някой гараж.

Коментар

Този REHM е доста стар сигурно...
                              Аз имах предвид ето този модел. Има и PFC.

Име:rehm-booster-170.jpg
Размер:39.8 КБ
ID:5719451
                              Панайот Бърдарски
                              0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                По лесно и евтино ще е да го направиш от неръждавейка надписан както станаха твоите табелки за струга .
                                За надписаната част варианти бол. Цветни включително, същински като на марковите машини, че и с релефни копчета и т.н. Проблема е в рамката около това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X