Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Нитон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо Нитон

Явно няма,състои се от две пластмасови закопчалки и самият капак се усуква и кофти се затваря,но това не е проблем поне за мен.Модела им е нов и е нискобюджетен,поне така ми обясниха.Така че получаваш това за което плащаш,поне при тях.
    " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Проблема с кутиите не е с абканта, лазера и праховото. Има сигурно десетки фирми, дето го правят. Ама като се заговори за хриле, пластмасов преден панел, "стъпалца" от милиметър и т.н., нещата стават дебели, защото започваме да говорим за матрици, щампи и прочие оборудване, което за малко бройки изстрелва цената в космоса.
      Спарки само с един пластмасов преден панел си отлетял между 5 и 10 хиляди за матрица зависи какво точно искаш . Рентабилно става ако правиш минимум 100 000 бройки на година .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Спарки само с един пластмасов преден панел си отлетял между 5 и 10 хиляди за матрица зависи какво точно искаш . Рентабилно става ако правиш минимум 100 000 бройки на година .
        Всъщност , рентабилно е не само при 100 000, но и при 10 000 бройки годишно . Само че и едното и другото число звучат еднакво фантастично за нашия пазар .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          нашия пазар .
          21 век. ЕС. Дефинирай „нашия“ пазар
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            21 век. ЕС. Дефинирай „нашия“ пазар
            Ми.... нашия - магазина зад ъгъла. 21-ви век за да продаваш в ЕС се иска CE, а той се дава ако имаш ISO900000000 и амнайсе и си назначил 20 човека да се занимават само с бумащината. Отделно дето всеки тест на всеки модел машина струва примерно колкото половин джипка в магазина. И цените са еднакви и за фирмите със 100000 годишен оборот, и за фирмите с няколко милиарда.

Сешсе?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сешсе?
              Аз не се сешшам, щото го знам. Смисъл с износ си вадя хляба (когато не чупя жипки, което май ме кефи повече )
              И България също е в ЕС и тука не можеш да продаваш квото ти текне. Не е има много контрол де, но все пак. За СЕ мога да те светна 132048 трика как става номера
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Аз не се сешшам, щото го знам. Смисъл с износ си вадя хляба (когато не чупя жипки, което май ме кефи повече )
                И България също е в ЕС и тука не можеш да продаваш квото ти текне. Не е има много контрол де, но все пак. За СЕ мога да те светна 132048 трика как става номера
                Ми като/ако му дойде времето, ще светкаш.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Е, има и 3D принтери вече, някои работещи с приемлив като качества материал (не масовия, дето се прави от царевица). Пък и при положение че машината ще струва около 4-5, с 2 продадени бройки ще си изплатя матрицата. Ама това щото машината е висок клас. Като се пилят цени до там че да се пести от газови клапани и ключета на предния панел, няма как да се случи.

Коментар

.... Ама това щото машината е висок клас. Като се пилят цени до там че да се пести от газови клапани и ключета на предния панел, няма как да се случи.
                    .... което ме накара да се върна по- назад в темата за нещо което Гогата спомена - и е прав :

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                    Ако ти виси цял ден машината на врата, друга песен ще запееш. Истинските производители правят машини и ги разделят на класове според употребата им. Цената на клапана и управлението хич не е съществена. Ето един мъник, който струва около 600 кинта /170 амперовия Booster 170/. И на MMA и на TIG е екстра. ...
                    .... т.е. нещата не зависят единствено от уменията на конструктора , а от приложенията на машината му . Щото веднага опираме до "избор на завърчна машина ".

В смисъл :
                    1.Ако съм занаятчия и добър заварчик , владеещ 2-3 метода и си изкарвам хляба в работилница , ще си избера комбинирана машина от висок клас . Щото покривам практически всичко , което може да ми попадне като заварено изделие със съответния подходящ метод за заваряване .

2. Ако съм шеф на заваръчна фирма , която заварява магистрални тръбопроводи и технологията налага единствено ММА ,ще си избера качествена машина за ММА . Слабо ме интересува дали ще има в комплекта към нея шланг за ВИГ с кранче , или пък на лицевия панел има газов клапан . Това само вдига цената на машината - обикновено морковче .
                    Същевременно , ако съм избрал за работилница пак машина главно за работа с ММА , а на аргон ще ми се налага да работя от дъжд на вятър ,то един шланг с кранче и палене чрез "драскане" ще ми е напълно достатъчно . То по принцип такава "приставка" е възможна за всяка постоянно токова машина със стръмно падаща характеристика .

3. Ако заваряването ми е в цехови условия , за всеки отделен пост ще избера подходяща машина със съответния метод. Комби пак ще ми е излишна , защото е излишно скъпа , след като не и използвам пълните възможности . Да не говорим , че заварчик със съответния метод ми излиза по- евтин от "универсалния" с 3 метода , след като и на него няма да се налага да му използвам пълния капаците . На всичко отгоре "универсалните заварчици" с по 2-3 метода станаха кът.

И тук говорим единствено за работа със "заварчици" и що годе "универсални машини". Съвсем отделен става въпросът с "оператори на заваръчни машини" - трактори , орбиталки , специализирани машини за подфлюсово , електрошлаково заваряване , роботизирани системи и т.н. , щото там е една отделна материя .

....за хоби машините е ясно . Изобщо , за всеки влак си има пътници.

... и те така
                    Последно редактирано от Vlado_Ts; 21-06-16, 11:38.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Разликата със/без клапан е грамове, примерно 100, преко сили, (1 щуцер за предния панел, клапан, 20см силиконов маркуч, един конектор за копчето на ръкохватката и евентуално едно реле за управление на клапана, ама в днешно време не е никак задължително) и практически не заемат място - още не съм видял кутия, която да е чак толкова наблъскана. Във въпросната фирма само това са машините в раздел ВИГ и други изобщо няма.

Отделно, разни Hot-start, anti-stick, arc force функции при ВИГ пречат, та или машината трябва да си засича кога си на ВИГ (трудно се прави надеждно) или трябва да има ключе, или да се усеща при първото цъкване на бутона на ръкохватката. А тия компромиси в днешно време са излишни - цената ще мръдне с броени левчета (в рамките на 10 кинта), функционалността ще скочи с много.

Иначе за различните гледни точки на професионалист и хобист съм напълно съгласен.

Коментар

Разликата със/без клапан е грамове, примерно 100, преко сили, (1 щуцер за предния панел, клапан, 20см силиконов маркуч, един конектор за копчето на ръкохватката и евентуално едно реле за управление на клапана, ама в днешно време не е никак задължително) и практически не заемат място - още не съм видял кутия, която да е чак толкова наблъскана. Във въпросната фирма само това са машините в раздел ВИГ и други изобщо няма.

Отделно, разни Hot-start, anti-stick, arc force функции при ВИГ пречат, та или машината трябва да си засича кога си на ВИГ (трудно се прави надеждно) или трябва да има ключе, или да се усеща при първото цъкване на бутона на ръкохватката. А тия компромиси в днешно време са излишни - цената ще мръдне с броени левчета (в рамките на 10 кинта), функционалността ще скочи с много.

Иначе за различните гледни точки на професионалист и хобист съм напълно съгласен.
                        Това палене с драскане те мъчи отдавна!
                        Ако машинат пали контактно клапана е напълно излишен. Ако пък производителя реши да сложи клапан трябва да тури и HF запалване, покрай това запалване трябва да има и затихване ,а пък пожелателно е да има и 2 и 4 такта .Та в крайна сметка с тези екстри машината е ВИГ ,а не ММА.Ако пък на ММА сложиш клапан и HF без нищо друго се получава куц кон, с които на никой професионален заврчик не му е приятно да работи
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          Това палене с драскане те мъчи отдавна!
                          Паленето с драскане е остатък от трансформаторните машини без грам електроника и към днешна дата за инверторна ВИГ мапина е нонсенс, по простата причина че Lift-arc е електронно елементарно като изпълнение. И не виждам никаква задължителна връзка между копче на ръкохватката и HF палене.

Просто не вдявам смисъла от пестене от неща, които нито вдигат значимо цената, нито теглото, даже и в съвсем нисък клас инвертор.

Коментар

Смисъла е че като изработи китайския завод 10 000 машини този месец, половината заплата на работниците ще е от липсата на въпросния клапан, силиконов маркуч, и един чип с реле.
                            Те това е.
                            И още - смисъла се губи до някъде.
                            Конкретен пример: Купиха се два трифазни инвертора за заваряване на тръби. Само за това се ползуват. Всякакви ТИГ глезотии, са напълно излишни.
                            А в примера дето Гогата го даде с REHM - явно не си виждал такава машина от вътре.
                            Но при мен са идвали за ремонт - няма място в кутията...ама изобщо няма. Наблъскан е отвратително и също толкова отвратителен и скъп е за ремонт.
                            Ноооо...лек с високо ПВ и великолепна работа с електроди.
                            Не че го препоръчвам - на практика е еднократен. До първия ремонт. После - нов.
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                              Смисъла е че като изработи китайския завод 10 000 машини този месец, половината заплата на работниците ще е от липсата на въпросния клапан, силиконов маркуч, и един чип с реле.
                              Ама те точно китайските ВИГ-ове си имат и клапан, и копче, и HF.

Май не се разбираме, та пак: В сайта на НИТОН има раздел ВИГ. В раздел ВИГ се предполага да има ВИГ машини. Нормална съвременна ВИГ машина се предполага да има нещата, за които говоря, понеже пробелма да ги има е никакъв. Като на някой не му трябва ВИГ, влиза в раздел ММА на същия сайт, харесва си нещо, купува го и има ММА.

ВИГ-а им е ORION 172 DC, а електрожена им е ORION 171.

Впрочем, и страницата им е трагична, което май важи за всичките български производители/търговци на такива неща. Самия факт че нямаш собствен домейн, ами ползваш някой си, е също толкова смешен. Това че продаваш машините си през OLX, а не си сложил цени в собствения си сайт - пак тотален нонсенс. Еми как да стане? Това са елементарни неща и не е нужно да си IT магьосник за да се случат. Справка - темата за edoors.bg.

ПП: Загледах и въпросните REHM: Еми и на тях дизайна им е тотална скръб, привсе че явно проблем да си направят матрици нямат. Та явно проблемите не са от техническо естество, а в бръмбарите в главите им.
                              Последно редактирано от sparkybg; 21-06-16, 14:01.

Коментар

Обикновено хората които работят по различните методи на заваряване си имат и различни машини. В този смисъл исках да кажа, че универсалната машина 20 в 1 може и да е добра за работилница, но до там. Лично познавам човек който със заваряване си изкарва хляба и си има отделно ММА инвертор /няма да казвам марката/ само телоподавка, и естествено комбинирана машина за ВИГ ДС/АС + ММА. Е, логично е да се запитаме защо тогава си е купил и само ММА инвертор...а не носи комбинираната машина, независимо с колко екстри е.
                                Това исках да кажа...ако някой ме разбра...
                                Панайот Бърдарски
                                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X