Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Нитон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо Нитон

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Не е в ДЕЛ, а пък и на неговите машини има същото лого ?Нещо не могат да си го поделят тоя бренд ,май?
    Не се заяждам просто питам ,интересно ми е.
    Не питаш правилния човек. Аз може и да съм нещо повече от познат и с Данчо и с АИГ, ама чак такива работи са твърде кухненски за да ги знам. А дори и да ги знаех не мисля че точно аз съм тоя, дето трябва да ги коментира.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      .... По сателита излиза че трябва да са в трети блок а аз по неволя в седмицата поне два пъти ходя до там и нямам никакъв спомен да съм виждал нещо такова ...
      Язък ! Пламката издаде "тайната лаборатория". Иначе щях да те бъзикам още малко .
      Я кажи колко пъти си минавал от тука :

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
      ..... лаборатория 3104 в трети блок на ТУ София ....

....иначе машина като машина . Върши работа за който му трябва .

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
      ....Името обаче на собственика на ЕТ-то ми докара направо конвулсии - ЕвгениЙ Тонгов, някой родители какви неща си правят на децата, не е истина....
      А пък Манахил как ти звучи ? Но какво общо има с качествата на машината ?!

Чест им прави че са се захванали с подобна работа , подобно на малкото луди в тая държава . Независимо дали изобщо ще се наложат машините им , или не .
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-06-16, 11:10.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
        Разработката на въпросния апарат е на професор Тонгов ( прподавател в ТУ ) от десетина години. Синът му Евгений ( мисля асистент в ТУ) го доразвива и произвежда. Изпробвал съм апарата преди да си го купи мой приятел ( лаборатория 3104 в трети блок на ТУ София ).И двамата сме аматйори ( лесно се впечатляваме ), но мнението ми е повече от положително. Има контрол на капкопренасянето 9 ( селфкотрол при дел ). Създаден и произведен в България ( Евгени ми показа дори голите платки ). Използваните елементи ( например шланг ,телоподаващ механизъм) са от висок клас. Бих се радвал да прочета мнение на специалистите в заваръчните технолигий, защото смятам ,че апарата заслужава вниманието им.
        Значи знаят къде е завода в 8 блок и че има цял шлосеро - заварочен цех с достатъчно заварчици със стаж над 20 - 30 години . Бате Боби е доайен с почти 50 години стаж като заварчик . В момента приключваме една голяма поръчка заради която купихме едно инверторно телоподаващо от Харко което определено не се представи добре та се наложи пак да печем старите кокали на трансформаторните . За няколко дена интензивна работа по една ролка тел на ден мога да преценя една машина дали ще я бъде или не . За такива случаи си държа за стационарна работа старото Тефи . Трансформаторните машини са скъпи и не могат да паднат под определена цена колкото и да иска производителя най вече заради цената на основния компонент в един трансформатор а именно медната шина от която се навива . Последната цена на ПСТ - Ф шината на която съм попадал беше 22 лева килограм без ДДС . В един от старите пернишки електрожени серия Е има над 70 килограма медна шина . Специално моето Тефи МЗТ Извор 220 и в момента в магазинната мрежа е на цена над 1400 лева .
        Последно редактирано от sek.1; 19-06-16, 11:59.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Чест им прави че са се захванали с подобна работа , подобно на малкото луди в тая държава . Независимо дали изобщо ще се наложат машините им , или не .
          Налагането на машините не зависи пряко от качествата им, а от способността на производителя да управлява бизнес процеси. Ма ти това го знаеш де.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Язък ! Пламката издаде "тайната лаборатория". Иначе щях да те бъзикам още малко .
            Я кажи колко пъти си минавал от тука :
            Значи страшно много им куца мениджмънта щом нямат при нас в завода тяхна машина . По голяма реклама от това здраве му кажи . Много пъти клиенти питат с какво работим и им показваме нашите машини. Последното телоподаващо шефа го купи от Харко само защото им познаваме продукцията и работим съвместно с тях по доста изделия и проекти . Знаеш в днешно време може най качествената продукция да произвеждаш като не си намерил начина това да стигне до заинтересования кръг от потребители значи нищо не правиш . Вчера специално питах един от старите колеги от катедра силова електроника който е при нас и той не знаеше нищо по въпроса при положение че той специално има няколко негови разработки на тази тема . Спарки го познава Щом аз разбирам по случайност от форума при положение че работя там от 15 години и през ден съм за нещо при колегите в пластичната деформация смятай колко им куца мениджмънта . Всичко това на теб ти е пределно ясно щом толкова години ръководиш успешно собствен бизнес .
            Последно редактирано от sek.1; 19-06-16, 11:53.

Коментар

[QUOTE=sek.1;2990497].... За няколко дена интензивна работа по една ролка тел на ден ... /QUOTE]

- ама 5 или 15-килограмова ?

.... Вчера специално питах един от старите колеги от катедра силова електроника който е при нас и той не знаеше нищо по въпроса ... .
              Ми грешен адрес на питането . Трябвало е да питаш някой от катедра МТМ.

Що се отнася до мениджмънта , прави сте и двамата с Търтея . Даже има една поговорка по въпроса : "Лице и дупе продава" .
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-06-16, 11:57.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

[QUOTE=Vlado_Ts;2990506]
                .... За няколко дена интензивна работа по една ролка тел на ден ... /QUOTE]

- ама 5 или 15-килограмова ?
                Тел единица 15 килограма ролка . Сменят се двама човека 14 - 16 часа заваряване . По някога и аз им помагам . Лошото е че въртящата се установка е само една .
                Последно редактирано от sek.1; 19-06-16, 12:39.

Коментар

А пък Манахил как ти звучи ? Но какво общо има с качествата на машината ?!
                  Манахил Тонгов е един от малкото нашенци разбиращи от това що е заваряване, металургия, обработка, контрол и квото се сетиш относно тая ниша.

Коментар

Верно нещо много им куца щом и един щанд на панаира в Пловдив до сега не са отвяряли!
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                      Манахил Тонгов е един от малкото нашенци разбиращи от това що е заваряване, металургия, обработка, контрол и квото се сетиш относно тая ниша.
                      За него сме на едно мнение . Карахме аспирантура по едно и също време.
                      Иначе не са малко нашенците , разбиращи от занаята , ама не ми се влиза отново в спиралата на безсмислените спорове

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Верно нещо много им куца щом и един щанд на панаира в Пловдив до сега не са отвяряли!
                      Панаира в Пловдив не е критерий , но иначе си прав , че без маркетинг нищо не става .
                      На всичко отгоре не от всеки учен става бизнесмен де . Всъщност , да се носят двете дини под една мишница е трудна работа . Собствен опит Но това е друга тема де .
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-06-16, 14:46.

Коментар

Те може да правят само машини по поръчка и това да им е помежду другото.

Коментар

За него сме на едно мнение . Карахме аспирантура по едно и също време.
                          Иначе не са малко нашенците , разбиращи от занаята , ама не ми се влиза отново в спиралата на безсмислените спорове
                          Да, но той винаги е бил една идея по-напред от останалите.....Ако са се захванали да правят професионална машина за заваряване, не се съмнявам, че ще успеят. Много информация е асимилирал....в световен мащаб.

Коментар

Панаира в Пловдив не е критерий , но иначе си прав , че без маркетинг нищо не става .
                            На всичко отгоре не от всеки учен става бизнесмен де . Всъщност , да се носят двете дини под една мишница е трудна работа . Собствен опит Но това е друга тема де .
                            Така е само че твоя продукт трябва да го наложиш на пазара . Заваряването на професионално ниво е сравнително тясна пазарна ниша и техниката има доста дълъг амортизационен период . Останалите дето заваряват един два пъти в годината някой асмалък купуват най евтиното от хасковските търговци .

Коментар

На всичко отгоре не от всеки учен става бизнесмен де...
                              Тогава си "купуваш" някой, дето става. На думи просто, на практика не толкова, но пък работи. В общия случай наопаки де.

ПП: По повод въпросните машини, конкретно - ако си ги правят сами, по собствени схеми, моите адмирации.

При все това, редно е да решат с кого ще се конкурират - ако с китайците, обречени са неуспех. Ако с някой друг - орязаните функции на ВИГ-а например никак не се връзват - и най-миризливия китаец е с високочестотно и клапан, а марковите аналози пак по същата схема (с кранче) поне имат PFC, което е и единственото съществено нещо, което дават повече от китайците, ама и това ще е до време, при това няма да е много дълго време.

Отчайващия "дизайн" на кутиите също е в състояние да ме накара изобщо да не ги погледна ако са на щанд с други машини, освен ако някой много настоятелно не ми ги препоръча. Типичен проблем на доста български произведения, впрочем, независимо от това какво има вътре и колко добро или лошо е то (pansim, помисли по въпроса - и твоята кутия е с отчайващ външен вид). Да правенето на кутии при даденостите тук (най-вече ограничеените бройки, които се поръчват, доста ограничават технологичния набор, който може да се ползва на приемлива цена) е хипер досадна работа, но начин има, и предполагам до няколко месеца ще мога да ви го покажа нагледно, точно с кутия за телоподаващо.

Относно електрониката - силно впечатление правят trough-hole компонентите. Вече даже и китайците ги правят с повърхностен монтаж, с изключение на силовите транзистори. Това говори или за нещо конструирано отдавна и непипнато от тогава, или за нещо, конструирано от някой, дето просто така е свикнал и нежелаещ да минава на по-нова технология (нова-нова, вече на 30 и кусур години), въпреки че е на порядък по-лесно за монтаж. На филмчето се виждат и доволно стърчащи компоненти, включително кондензатори, което си е нонсенс върху нещо на платка, правено след ерата на телевизорите "Опера" и компания.

Телоподаващия механизъм е просто средностатистически китайски телоподаващ механизъм. Не казвам че е лош, но няма никакъв "висок клас" в него. Да, доволно по-добър (и по-тежък) е от доста такива на маркови машини (особено ако е със сдвоени водещо и притискащо колело), но нищо повече. Китаеца ми е с такъв, но 80W вместо 45, които се виждат на клипчето.
                              Последно редактирано от sparkybg; 19-06-16, 23:58.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                Не е в ДЕЛ, а пък и на неговите машини има същото лого ?Нещо не могат да си го поделят тоя бренд ,май?
                                Не се заяждам просто питам ,интересно ми е .
                                Ще опитам да задоволя любопитството ти с информация от официалните публични регистри, надявам се да внесе яснота по въпроса:

DEL AIG.pdf

С други думи "ДЕЛ" е образна и словна търговска марка на АИГ-Заваряване ООД. Също така фирма ДЕЛ-Заваряване ООД с ЕИК 204067258 съществува и развива дейност адекватна на името си.

В момента сме в процес на обновяване на продуктовата листа, което ще се изрази в нови модели, по-големи възможности за надграждане и добавяне на модули и забележимо по-ниски цени. В момента в който сме готови ще ви информирам. Имаме желанието това да стане факт до края на месец юли. Дотогава, а и не само, всеки който се интересува и иска информация от първа ръка е добре дошъл на място при нас в София, БАТА Агро в края на август в Стара Загора и Пловдивския Панаир в края на септември.

Относно изделията с марка НИТОН не мога да кажа нищо, понеже не съм имал контакт с тях (освен с шланговете и телоподаващия механизъм ). За разлика от машините обаче, с хората които стоят зад марката се познаваме добре. Баща и син Тонгови без съмнение разбират от материята. Заслужават уважение за ентусиазма, идеализма и старанието в това, което правят.
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X