Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на електрожен-инверторен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на електрожен-инверторен

biol - на всичките ти въпроси мога да отговоря. просто ми се обади. Темата е достатъчно дълга и нямам намерение да пиша страници обяснения, които после ще бъдат оплюти от "специалисти" прочели някъде що е то инвертор.
    Отговора на въпросите ти НЕ е свързан по никакъв начин с покупка на каквото и да е от мен.
    Винаги съм помагал на всеки който ме е потърсил.

Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от Ceco100yanov Преглед на мнение
      Привет на всички, на скоро си купих инверторен електрожен (DEL 160) и при теста се оказа, че задръкохватното устройство не е добре ама никак даже, и реших да се запиша на курс по заваряване, ходих на ,,шипченски проход'' (института по металознание акад. Балевски) някой да изкаже мнение за там ?. Напълно съм на ясно, че за 30 уч. часа заварчик няма да стана, но като за начало, пък после ако видя че имам някъкви наченки мога да продължа.
      Има тема за курсове за заваряване, потърсете.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
        ...Което води че всички предлагат едно и също
        Не води. Едно че китайците правят повече от един модел вътрешности, и второ че ги правят в повече от един гараж. Случва се едни и същи на глед и привидно отвътре машини да се представят коренно различно като надеждност. Някои дори не са пускани за проба след сглобяването им, камо ли да са настройвани, някои са надути повече отколкото могат да понесат, някои търговци предлагат реална гаранция, други вадят друга машина от друг кашон при повреда, трети не предлагат нищо. Някои продават директно каквото дойде в кашоните, накои ги донастройват или доработва, а някои продават изцяло техни творения.

За еднотактници, еднополупериодници и прочие неща, няма как лесно да се обясни на човек, дето не разбира от силова електроника.

Тръби за асма ще можеш и с по-малко от 200А да завариш. И 120 амперов ще се справи. Читав инвертор на ниски ампери си се справя перфектно, в същото време ще може да "топи" и 4-ка. Ако не се, бягай далече. Вземи 160 или 200А машина - вече са достатъчно евтини и компактни. Семо я вземи от доказано коректна фирма/човек. Щом си чел темите, знаеш къде да звъниш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Предложете инверторна машинка за начинаещ (първа) до 300 -350 лв. за любителски цели. Благодаря предварително :-)
          TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
          www.kamino92.com

Коментар

Относно записването на курсове за заварчици, и придобиване на умения за такива-в България за съжаление двете неща имат малко общо.
            Не,ч е на курса се учи как да си скроиш памнталон, или да опечеш жилаво месо за 30 минути, но на курсовете целта е изкарване на пари, а не обучение на хора които да станат заварчици.
            Да, на курса се получават някакви знания, и ако човек е достатъчно любознателен-може да научи много.

Но за да започне човек да заварява добре се иска практика.
            И пак-практика. Курса ще помогне да разберете много неща, да видите къде грешите, и да опитате да се поправите, но заваряването си е преди всичко практика!

Имам колеги дето и бъкел не вдяват от теория на заварването и на заваръчната апаратура, но правят такива перфектни шевове, че са неразличими от машинен такъв. И това единствено от практиката.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
              biol - на всичките ти въпроси мога да отговоря. просто ми се обади.
              Благодаря ще звънна

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Не води. Едно че китайците правят повече от един модел вътрешности, и второ че ги правят в повече от един гараж. Случва се едни и същи на глед и привидно отвътре машини да се представят коренно различно като надеждност.

За еднотактници, еднополупериодници и прочие неща, няма как лесно да се обясни на човек, дето не разбира от силова електроника.
              Предполагам е така, логично е. Но пазара в момента е тотално изкривен. Буквално все едно сме в някакъв картел. Няма реклами, никой не сме да каже лоша дума за конкуренцията, избягват се всякакви опити да се раздвижат нещата. Най много някой да вкара или да МУ вкарат някакви бройки, който се пускат без ДДС и гаранция. Но прегледай магазините и намери инвертор различен от " кутия с Hot Start, Anti-Stick, Arc Force , Ампери и ПВ,"
              Ще се направя на пророк, ще позная каква нова функция ще се появи скоро по всички електрожени в олх- Регулируем Arc Force
              (вече е масово в Алито)
              Дълго мислех дали да не пусна поста като отделна тема, желанието ми е да провокирам търговците, да почнат да продават машини, а не някакви си кутии.
              Върнете се 2012 и вижте как са се водили дискусии за нягулев, а сега каквото сложат ZHEJIANG PONEY. Едно момче от Асково(трудно му разбирах, въпреки че се пробвах и на английски ) ми обясни че вече няма MOSFET щото били зле сега са само IGBT . Жалко.
              В момента избора е сведен единствено до реномето на търговеца, как ще поддържа гаранцията. Радостното за тези който се навъртат около форума- респект, няма една лоша дума.

Въпрос, за комфортно заваряване с базични електроди коя схема е най-подходяща?

Коментар

Но пазара в момента е тотално изкривен. Буквално все едно сме в някакъв картел.
                Нищо не е изкривено, а всички са се юрнали да продават евтини китайци, защото това е единствения начин да се печели добре!
                За комфортно заваряване с базични електроди трябва добре направена машина и съответния опит на човека който ще заварява. И най-добрия инвертор не заварява сам.
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

...Едно момче от Асково(трудно му разбирах, въпреки че се пробвах и на английски ) ми обясни че вече няма MOSFET щото били зле сега са само IGBT .
                  Тотални глупости!

Не е до схема, а до добре направена и настроена машина като цяло. Това е като да питаш с какъв цвят кола най-комфортно се се пътува до морето. Аз например и на най-хубавата машина във вселената не мога да направя заварка, която някой професионалист би направил и с доста по-скромна машина. Читав китайски инвертор се справя абсолютно безгрижно с това не по-зле от марков такъв.

ПП:Регулируемия ARC-FORCE го има поне от 10 години, та не е някаква велика екстра. Тук масово се цепи стотинката на две, та затова и масово се продават възможно най-евтини машини по местата, където гледаш. Откъм електроника да се направи е нулев проблем. Да се доработи на машина, дето го няма, обикновено също не е проблем, поне при масовите китайски.

Последно редактирано от sparkybg; 01-02-17, 22:15.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    .. всички са се юрнали да продават евтини китайци, ..
                    Само остана да уточним цената на евтините китайци?Кажете му в крайна сметка на човека колко парички да си приготви, че да не се набута с ЕВТИН китаец !
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Едно момче от Асково(трудно му разбирах, въпреки че се пробвах и на английски ) ми обясни че вече няма MOSFET щото били зле сега са само IGBT .
                      Не е вярно.
                      Иначе правилото е като си недоверчив, отиваш и пробваш. Тези по 140 лв ги зачеркни, ще си загубиш времето и нервите. Машините се различават по това, което е вътре, може да е видимо еднакво, но спестено и направено мърляво и обратно, окомплектовка, гаранция, дали търговеца издава фискален бон (ако не издава му дава предимство 20%, а КЗП не разглежда случаи без фискал), реномето на търговеца и др. В Китай има машини и по 25$ на едро, но ще ти скъсат нервите. Относно заваряването, учи се и добрите резултати идват с практиката. Често се случва този който се бие в гърдите да не може да си настрои AC/DC-то за работа, а друг да го направи за 2 минути без да гледа по дисплеите, така е и със заварките. За нуждите ти трябва машина с истински 160А, 200 ми се струва че няма да ти потрябват, да не кажа че и 140А ще ти свършат работа.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                        Не е вярно.
                        Машините се различават по това, което е вътре, ....., но спестено и направено мърляво и обратно,
                        Това е въпроса. Какво има вътре, лежи на отговорността на търговеца. Проблема е в какво е спестено? там е нюанса
                        За майсторите , може и да няма значение, но за аматьори е важно.
                        Лятото се мъчех с един ехаим да заварявам тръби, плюе -цвъка накрая нищо не става. Докато не дойде комшията с китаец (докарал си го от москва) Jasic ARC 200, аз успях да направя от първия път прилична заварка с базичен електрод. Нещо подобно на https://www.vdi-ua.com/jasic/arc-200-z203/ ама без тиг и тежи почти 10 кила.

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                        Само остана да уточним цената на евтините китайци?Кажете му в крайна сметка на човека колко парички да си приготви, че да не се набута с ЕВТИН китаец !
                        Знам колко струва евтин китаец

Коментар

Това е въпроса. Какво има вътре, лежи на отговорността на търговеца. Проблема е в какво е спестено? там е нюанса
                          За майсторите , може и да няма значение, но за аматьори е важно.
                          Лятото се мъчех с един ехаим да заварявам тръби, плюе -цвъка накрая нищо не става. Докато не дойде комшията с китаец (докарал си го от москва) Jasic ARC 200, аз успях да направя от първия път прилична заварка с базичен електрод. Нещо подобно на https://www.vdi-ua.com/jasic/arc-200-z203/ ама без тиг и тежи почти 10 кила.
                          Еми ето че и сам знаеш че не се продава едно и също. Jasic е измежду читавите марки китайска заваръчна техника. Има още примерно 2-3 такива, и не се свенят да си сложат името на кутиите и да продават на цени понякога в пъти 2-3 пъти по-високи от гаражните манифактури. И трите ми машини(телоподаващо, пулсов AC/DC ВИГ+електрожен, 50А плазморез с пилотна плазма) са ми Jasic. Досущ същите (с изключение на AC-DC-то, просто защото е доста ново) се правят и в знайни и незнайни гаражи и стигат на цена тук по-ниска от цената, на която Jasic-а излиза от завода там. Ама Jasic-а работи, а други уж същите посещават сервиз по 5-6 пъти още в гаранционния си срок. В същото време има и качествени копия, които си работят безгрижно. А Jasic даже не са най-прегледните като сглобка, когато ги отвориш. Просто не са правени откровени простотии, които съм виждал по други машини и не са правени от взети и сглобени по втория начин платки, и пускани само да се види дали "светят". Попадал съм на машини които със 100% сигурност не са пускани никога, защото просто няма как да работят, сглобени по начина, по който са сглобени.

Та, търговец тук може да продава машини, внесени от Китай, примерно пребоядисани с неговата марка, или директно поръчани с нея. Може и да има тукашни доработи, а може и да няма. Може и просто да е преопроводена и донастроена. Може и диеректно да се продава без да се пипа нищо по нея. Ама е важно и каква е основата, нищо че уж гледаш еднакви машини, и отвътре и отвън. Всъщност масова практика е да се продават примерно 140А машини за 200А, надути до безбожие, или просто лъжещи в показанията. Другата масова практика е да се продават много слаби машини, които трябва след всяка минута работа да ги чакаш по 5 минути да се охладят.

Та процедурата е - звъниш, питаш, отиваш и пробваш. Като издуеш машината на максимум и изгориш 4-5 електрода, които работят при тоя максимален ампераж, един след друг, много бързо си проличава коя машина колко струва. Ама това в голяма верига или интернет търговец няма как да стане.

Конкретно, звъниш на:
                          aigwelding.com
                          deltech.bg
                          аргомаркет(dragozow от настоящата тема)
                          pansim от настоящата тема

Всичките могат да ти набавят това, което искаш. Отиваш, пробваш и си преценяваш сам спрямо придобитите впечатления и предложените цени.

ПП: И това с теглото на машината просто го забрави. Отдавна не е фактор за това колко е читава или не е. Новия ми ВИГ например тежи над 2 пъти по-малко от стария, и е 3 пъти по-компактен. А има неща в него откровено по-добре направени от при стария, нищо че и той беше желязна машина.

Коментар

Знам колко струва евтин китаец
                            "Евтин китаец" е доста разтегливо понятие!И бъди сигурен спекулацията с него е сигурен начин някой да си направи реклама !Евтините китайци както вече знаеш вървят на цени от 170 до около 380 лв.Та в тоя доста широк диапазон на цени, си е живо изкуство да отсееш хубавите от лошите.Обикновено за хубавите се считат тия с по-високите цени ,НО дали наистина е така?Аз отдавна си задавам един въпрос - как така апарати в един и същ ценови диапазон са с различно качество и едните са по убави от другите?Ама щом казват тукашните специалисти значи е така!!
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              ...как така апарати в един и същ ценови диапазон са с различно качество и едните са по убави от другите?...
                              Много просто - казва му се лакомия.

Коментар

Казва му се динамичен пазар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X