Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Редуцир-вентил от кислорорден на аргон?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За сведение-моя резак работи с вентил с палче. Дето си е за битов котлон.
    Не съм рязал големи дебелини, най-много 10 мм, но пък повече време ползвам горелка за нагряване на железа, а там си иска гориво. И си грее доста добре, аз доволен.

Не съм пробвал с регулируем вентил де, ама се съмнявам да дава кой знае каква разлика виждайки как се представя сегашния.

П.П. Бат Владо, и аз съм със същите маркучи, само дето не е такъв топ. 10 метра, и долу-горе ми стигат.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Vlado_Ts
      Vlado_Ts коментира
      Редактиране на коментар
      Ами питаше за маркучи , та затуй . После видях, че по-късно си се допълнил.

ПС. Разлика между двата типа вентили има . "Тоя с палчето" със сигурност става да си свариш боб на газовия котлон . Да режеш 10 мм. желязо обаче е малко .... но щом казваш...
      ... ше взема да пробвам .

Така и така сме на тема горелки може ли да коментираме това. Едва ли има ефекта на кислорода, но изглежда, че върши работа.Някой пробвал ли е?

П.П. има още много подобни, но хванах първия който ми изкочи
    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Във въздух, пропан-бутанът гори с 800 - 1900 градуса по Целзий, според каквото има в партидата. Може да стига за нещо, а за друго да не стига.
      Например за сребърен припой не стига.
      В кислород (1:4 ... 1:5 пропан:кислород), стига до 2 800 градуса.
      А резака работи още по-извратено. С него грееш, грееш, а после бутваш едно нарочно лостче, пропанът спира, и остава да духа чист кислород. Той и реже дебелото желязо. После пак грееш, пак духаш, и така.

Коментар

"Резака" не е "огнедишащ дракон"......друго е пърлачка за прасета.

Коментар

Здравейте,
          Не вкарвайте хоата в заблуждения.
          Става въпрос за стандартна газ от нормална бутилка.
          Пропан-Бутан (ПБ) в смес с въздух достига 780 - 850 градуса С. Пламъка трябва да бъде син цвят. Има ли червен отенък - непълно горене - спада температурата.
          ПБ с кислород прави 1300-1400 С
          2800 С прави ацетилена с кислород.
          В зависимост от количеството на сребо и дуги добавки - сребърния припой работи от 680 С нагоре.
          Резака подгрява до светло оранжево и с кислорода почваш да режеш. Процеса на окисляване на желязото е екзотермичен и може да се самоподдържа, но оператора нетрбва да е индианец. За улеснение на живота и по-голяма скорост на работа резака не се гаси и после пак да го палиш. Ами режеш и режеш и режеш и така получаваш 40 грама бонус...... луканка. от телевизора.

ПП Често тритръбните резаци със смесване в дюзата могат да режат тънко желязо и с вентил с палче.
          Там смесването става в дюзата и има ефекта на засмукване на ПБ от кислорода (увлича го). Така започва да тече по-голямо количество газ, макар по-ниското налягане.

ППП Коле, Ако има ядене и пиене, пиши ни и нас. Не ни отписвай съвсем!
          Последно редактирано от aig; 27-11-20, 09:51.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Това за яденето и пиенето не разбрах в какъв смисъл е, ама то си има. Винаги.
            И винаги сте добре дошли, ама не идвате.

.............
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Не разбрах за заблуждението.
            Не знам коя е тая газа, аз говорех за газ.

Няма стандартен газ. Това в бутилките е технически пропан. Освен че са алкани, нищо друго там не е гарантирано. Освен че:
            Е смес от пропилен и пропан, не по-малко от 75% от обема (количеството на пропана не се нормира);
            Сместа от бутани и ненаситени въглеводороди не се нормира;
            Количеството на течния остатък не може да превишава 0,7 об.%;
            Налягането на наситените пари при -20 по Целзий, трябва да е не по-малко от 16 атм.;
            Количеството на сероводорода и меркаптановата сяра не може да е повече от 0,013% от обема;
            Интензивността на миризмата на пропан трябва да е по-голяма от 3 бала.

Та, там гори каквото има, и с температура - според каквото гори. Демек - от толкова до толкова градуса.
            Последно редактирано от Стефан; 27-11-20, 19:34.

Коментар

"Та, там гори каквото има, и с температура - според каквото гори. Демек - от толкова до толкова градуса."

Ами никой незнае каква горяща смес е забъркана. И на мене не ми трябва да знам. Важно е крайния резултат. По-горе съм го написал.
              И да, газта е стандартна до толкова доколкото никой от нас неможе да влияе на съдъжанието вътре. Каквото ти дадат - това е.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Поради тая причина, крайният резултат по температурата е, каквото съм написал аз по-по горе.

Коментар

• aig
                  aig коментира
                  Редактиране на коментар
                  Прав си. Газ е от мъжки род. Съжалявам. Грешката е моя.
                  "И все пак Тя се върти"
                  Опитно установено: Пропан-Бутан (ПБ) (от бутилка в търговската мрежа) в смес с въздух при горене достига 780 - 850 градуса С. Звиси и от горелката дали е с предкамено смесване или не.
                  ПБ с кислород прави 1300-1400 С Достатъчно за запояване с припой, но недостатъчно за заваряване на стомани.
                  2800 С прави ацетилен с кислород.
                  С резака успешно се режат "черни" стомани. Нагряваш до светло оранжево и подаваш плавно режещ кислород. И можеш да режеш колкото е необходимо. Нищо не се гаси или спира.
                  Неръждаемите стомани и чугуните са друга работа. "НО за тях при следващата ни среща.....А сега - лека нощ деца"
                  Последно редактирано от aig; 27-11-20, 23:48.

Редуцира на 1,5 бара върши работа. Вече два дни реже, сега не мога му насмогна с кислород
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                X