Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за каргон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос за каргон

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Е ....аз нали затова ги затапвам да не става така..... Ако ми се развърти някоя бутилка в гаража по подобен начин,ще ми нанесе такива поражения че след това ще трябва да си направя харакири !!

Ша взема да ги вържа със синджир за бетонна греда и анкери !
    То на времето в завода всички бутилки се ловеха със скоби към стената .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      ...То на времето в завода всички бутилки се ловеха със скоби към стената ....
      "На времето" ?!

Очевидно скоро не са ви спохождали от Инспекцията по труда .
      Неподвижното закрепване и сега е задължително .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Как се взема решени с какъв газ да се заварява? До нас има завод за камини и котли. Заваряват с водно охлаждане на шланговете и ползват каргон. Има си специален цех, в който с шлайфа се зачистват пруските. Гледам че пръските не са много, но пък където е попаднало си е доста голямо топче. Преди да се почне работа с шлайфа си има човек с чукче и секаче да ги изсича. Падат сравнително лесно с леко почукване.
        Аз заварявам в нас само с СО2. Има случай в които не се получават пръски, но понякога се случва да има пръски. Може да не подбирам правилния режим, но мене пръските не са ми проблем на мене.

Коментар

Преди години , работя в Софстрой. Бракуват кислородни бутилки. Бай мангал отвива крановете с боен чук - месинга си е далавера. Е , ама една бутилка пълна - мина през две стени а манго пусна цвят .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Инструкциите,разпечатани на А4 формат надхвълят квадратурат на цеха...Не ми искаха само инструкция за работа с габел...За бутилките освен инсрукции искаха и сертификат и договор с фирмата за технически газове.И куп бумаги свързани с ПАБ.Отделно импеданси и т.н.
            А за бутилките,навремето имаше една "мостра" на гръмнала кислородна бутилка в "Енерго ремонт" Кресна...оръфан 10мм лист ламарина...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
              ....Инструкциите,разпечатани на А4 формат надхвълят квадратурат на цеха...Не ми искаха само инструкция за работа с габел...За бутилките освен инсрукции искаха и сертификат и договор с фирмата за технически газове.И куп бумаги свързани с ПАБ.Отделно импеданси и т.н.
              ...
              На мен ли го казваш ?!

Между другото : майтапа настрани , ама ако в момента на проверката са видели някой да натиска габела - като нищо да са ти искали Инструкцията за работа с ръчни прибори , в която (според тях) трябва да фигурира и "работа с габел "

ПС. Цъфнали бутилки и аз съм виждал - от такива за пожарогасител , та до кислородни . Както и самоделни ацетиленови генератори . ... затова поне до донякъде гледам да спазвам разпоредбите на "Инспекцията" ...колкото и понякога да ни се струват прекалени. Има резон .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131022_114518.jpg
Прегледи:1
Размер:283.4 КБ
ID:5539128 Вързан поп - мирно село !
                0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  "На времето" ?!

Че не са не са . То ние си имаме собствена охрана на труда и май преди няколко години ми я натресоха на мен . То и сега старото складово стопанство за бутилките си седи заградено с мрежа и станока със скобите за бутилките само че не се ползва защото от доста години ползваме услугите на Месер газ . Седи ми още и ацетиленовото стопанство с един голям генератор с две чекмеджета . Това лято като чистехме открих и един чисто нов ацетиленов генератор за високо налягане .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от boby1105 Преглед на мнение
                    ..... Вързан поп - мирно село !
                    Ефектът от това връзване ще е колкото ако ги вържеш с копринена панделка ... Целта на връзването е не толкова да не падат, колкото ако се скъса вентила да не се разлети бутилката из помещението.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Ефектът от това връзване ще е колкото ако ги вържеш с копринена панделка ... Целта на връзването е не толкова да не падат, колкото ако се скъса вентила да не се разлети бутилката из помещението.
                      И едното и другото Макар че второто е трудна работа .
                      Виж , при падане , вероятността да счупиш редуцир-вентила е 95 % . При мен беше 100% : от две падания - два вентила . ... след което издадох мръсна заповед , че нов редуцир ще купува със собствени средства не само който заварчик го счупи , но и ако видя някой , че не си е стегнал бутилката със скоба . Това беше преди доста време . ...от тогава проблеми нямам

Коментар

Аз се замислих - въглеродния диоксид в бутилката под какво налягане пребивава? Той до 31 градуса може да се втечни, ама лятно време 31 градуса са едно мило пожелание.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Аз се замислих - въглеродния диоксид в бутилката под какво налягане пребивава? Той до 31 градуса може да се втечни, ама лятно време 31 градуса са едно мило пожелание.
                          Бистрили сме го тука.
                          Втечнява се при налягане от 5 атм. нагоре. Температурата на околната среда не влияе особено на процеса . Имам предвид до 30 градуса . Затова при пълнене гледат околната температура да е под тази.
                          В бутилки се съхранява при около 50 атм.

ПС. Всъщност , беше време , когато на Сточна гара за да ти напълнят бутилките над 20 градуса , требеше да снесеш стъкло ракия на Доктора Човекът излизаше с аргумента , че "голем риск поема , ама айде заради теб , че си убав човек "
                          Последно редактирано от Vlado_Ts; 21-11-13, 14:53.

Коментар

Така де. А какво става като загрееш бутилката до 32 градуса? Фучи от предпазния вентил?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Така де. А какво става като загрееш бутилката до 32 градуса? Фучи от предпазния вентил?
                              Ми просто не ги пълнят Виж ми допълнението . .

Коментар

Да де. Ама и в допълнението се обсъждат само едни температури под тройната точка на веществото.

А аз питам какво става когато готова напълнена бутилка се стопли. Предполагам, че се вземат мерки, но въпреки това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X