Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за каргон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос за каргон

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    ....А ако занеса бутилка с затапен клапан и кран от пожарогасител ще ми я заредят ли .....
    С аргон ли ? Според мен по-скоро ще те изгонят , ама не пречи да се пробваш.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      С аргон ли ? Според мен по-скоро ще те изгонят , ама не пречи да се пробваш.
      Да....аргон,коргон и т.н !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

.......
        При тази ситуация , ако примерно сравняваш бутилка с 40 кила СО2 и бутилка 8 кубика с коргон , то при заваряване при еднакви други условия , СО-то ще ти изкара (мога и точно да го сметна , ама сега ме мързи) почти двойно по-дълго.
        .....
        40 кила СО2 са 21.39 (m3) газ

Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Няма изненади тука ! Уловката е , че човекът твърди че се заварява "по-добре" , което е антипод на "по-зле" . Т.е. не става въпрос за по-красив или по-грозен шев.

А дали е по-добре с коргона ? Ами според зависи . Не случайно му викат МИГ/МАГ заваряване . При МАГ (СО2), в заваръчната вана по време на заваряване, протичат активни металургични процеси с участието на защитния газ. При заваряване на черни стомани това е за предпочитане. Естествено , при неръждясващи стомани е обратното поради съвсем други проблеми. Така че всичко е въпрос на технология и предварителни якостни изисквания към конструкцията.

... а пръските сами по себеси спадат към естетиката и търговския вид на изделието . И на мен са ми проблем с СО-то.
          Влади искам да попитам заваряване с газова смес 82% Ar + 18% CO2, MIG или MAG е? И къде е границата?

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
            Влади искам да попитам заваряване с газова смес 82% Ar + 18% CO2, MIG или MAG е? И къде е границата?
            Опитваш се да ме провокираш нещо . Ами заложи две парчета от стомана 18/8 и увеличавай плавно съдържанието на СО2 в сместа от 0 % нагоре.
            А аз на едно листче ще депонирам "граничното съдържание" на СО- то , от което нагоре шева ще е на сирене .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Питам защото никой досега не ми е отговорил (освен един германец от SLV Munchen). Дори питах и един професор от ТУ София той го завъртя и в края нищо.
              Не говоря за CrNi стомани, там лошата намеса на въглерода е ясна.
              Та с две думи германеца каза щом има и минимално участие на активен газ в сместа би трябвало да се счита за МАГ заваряване. Точно защото активните газове взаимодействат с основните елементи в стоманата,дори това да е минимално.
              П.С. А относно пръските виж това:http://www.youtube.com/watch?feature...&v=IaaLMWrhVWM
              П.П.С. Да живее българското!

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение

Питам защото никой досега не ми е отговорил (освен един германец от SLV Munchen). Дори питах и един професор от ТУ София той го завъртя и в края нищо.
                Не говоря за CrNi стомани, там лошата намеса на въглерода е ясна.
                Та с две думи германеца каза щом има и минимално участие на активен газ в сместа би трябвало да се счита за МАГ заваряване. Точно защото активните газове взаимодействат с основните елементи в стоманата,дори това да е минимално.
                П.С. А относно пръските виж това:http://www.youtube.com/watch?feature...&v=IaaLMWrhVWM
                П.П.С. Да живее българското!
                Това го знам И за Краси Панайотов знам . Но на мен проблем са ми пръските при СО - заваряване .

.... а за границата ... ами тя е там , където защитния газ /газовата смес започва да оказва активно влияние върху процеса , а не да осигурява единствено пасивна защита . И именно поради това , че смесите са различни по химичен състав , а и оказват различно влияние върху различните типове стомани , то сигурно затова никой не се наема да даде определение

Коментар

Относно различните газови смеси и влиянието им за намаляване на пръските - реалност или търговски трик на доставчиците на технически газове!?
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    Относно различните газови смеси и влиянието им за намаляване на пръските - реалност или търговски трик на доставчиците на технически газове!?
                    Реалност!

Коментар

В АИГ бяха правили подобен опит със селф контрола и до колкото си спомням пропорцията не беше от голямо значение, май стигнаха нещо до към 50% на 50%, но по-добре Асен да сподели опита от експеримента .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        А ако занеса бутилка с затапен клапан и кран от пожарогасител ще ми я заредят ли !Впрочем от 4 бутилки на трите тоя предпазен клапан съм го затапил,къде с подложки гума,къде със спойка тинол и гума отгоре с гайка и тем подобни,причината да ги затапя е че отварям бутилките в гаража и обикновенно това води до механична повреда на въпросните клапани !
                        В момента се надлъгваш с лукавия !
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И лукавия чете евангелието, въпрос на интерпретация.
                          Ако зареждаш с аргон - нямаш проблем. Там газа си е през цялото време сгъстен.
                          Ако обаче зареждаш СО2 - рано или късно ще стане белята. И то само е въпрос на време. На мене ми се случи да пробие клапана на току-що заредена бутилка. Ей така - без всякаква видима причина. Беше в ъгъла на едно хале. Лично аз я оставих там. Без слънчева светлина.... Филм на ужасите. Изведнъж се чу ПУК и се почна въртележка от реактивната струя. Добре че беше малка бутилка.... та сравнително бързо свърши. Пак късмет че беше след края на работния ден и нямаше хора наоколо....

А иначе има ли в газа активна съставка то това вече е МАГ процес.
                          Гледал съм на Месер тестове за различни газови смеси - всяко нещо си оказва влияние.
                          Правихме експерименти със смесване на аргон и СО2 и стигнахме до резултат почти 50 на 50 с минимално повишаване на пръските. Беше в рамките на трудно видимото.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            В момента се надлъгваш с лукавия !
                            С Лукавия пак много хора са се надлъгали, ама с фазовата диаграма - още не.

Коментар

За да не прави бели самата ботилка е хубаво да не се пълни максимално. Аз голямата бутилка с СО2 си я пълня с 30кг. Малката ми е за 18кг, но аз съм я пълнил веднъж само на 15кг, понеже веднага след това заварявах цял ден, а обикновенно на 12кг я пълня.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                                И лукавия чете евангелието, въпрос на интерпретация.
                                А Ей така - без всякаква видима причина. Беше в ъгъла на едно хале. Лично аз я оставих там. Без слънчева светлина.... Филм на ужасите. Изведнъж се чу ПУК и се почна въртележка от реактивната струя. Добре че беше малка бутилка.... та сравнително бързо свърши. Пак късмет че беше след края на работния ден и нямаше хора наоколо....
                                Е ....аз нали затова ги затапвам да не става така..... Ако ми се развърти някоя бутилка в гаража по подобен начин,ще ми нанесе такива поражения че след това ще трябва да си направя харакири !!

Ша взема да ги вържа със синджир за бетонна греда и анкери !
                                Последно редактирано от Roninn; 19-11-13, 19:36.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X