Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За заварките и заварчиците...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За заварките и заварчиците...

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Какво искаше да ЦИТИРАШ или пак не си разбрал? ...
    Не знам дали аз съм разбрал но ти явно хич не си разбрали че имаш отговор на въпроса именно с този цитат!
    Това е последната ми комуникация с теб !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dragon-Z kisme .gif
Прегледи:2
Размер:59.7 КБ
ID:5505598
    А може би и във форума!
    Последно редактирано от welderargon; 27-07-13, 23:17.
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Някой знае ли къде се продават точила за волфрамови електроди?За шмиргела всичко е ясно... чудя се какви са тея заточващи машинки, къде ги има и колко струват.

Коментар

Напиши в GOOGLE "Tungsten Electrode Grinders" и ще разбереш.

Коментар

Доста скъпи машинки са. Ето една евтина идеяНатиснете снимката за да я уголемите

Име:grinder1.jpg
Прегледи:1
Размер:39.5 КБ
ID:5505643Натиснете снимката за да я уголемите

Име:grinder2.jpg
Размер:33.7 КБ
ID:5505644Натиснете снимката за да я уголемите

Име:grinder3.jpg
Размер:44.1 КБ
ID:5505645

Коментар

@Vlado_Ts: Не съм модератор в тоя раздел.

Хора, нямате ли си по-плодотворни занимания от това да се дърляте за глупости? Да ходиш на изпит при чепат професор, да пишеш научен или технически доклад, задание или там квото, или да разговаряш на професионално ниво е различно от това да говориш с комшията как да си стъкми асмата от гепените преди 30 години винкели и електроди. И не виждам нищо лошо в това. Разговорния език също не е случайна работа и каквито "термини" са се наложили там, са се наложили от практиката, без някой вездесъщ професор да ги е мислил. Абсолютно никой лаишки-разговорно няма да тръгне от утре да казва на електрожена "Апарат за ръчно електродъгово заваряване с обмазан електрод", колкото и да се пънат професорите по изпитите, и колкото и "електрожен" от тяхна гледна точка да е неправилно.

Въобще, къде е драмата?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така де и аз като Спарки къде е драмата. Чист спам . В едно училище се използваше МТГ . Това в превод значи микро телефонна гарнитура. Ако кажеш на изпита телефонна слушалка - слаб цвайка.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                Така де и аз като Спарки къде е драмата. Чист спам . В едно училище се използваше МТГ . Това в превод значи микро телефонна гарнитура. Ако кажеш на изпита телефонна слушалка - слаб цвайка.
                На изпит е редно да казваш каквото пише в учебника/лекциите. Две мнения по това няма. Просто няма смисъл да се противопоставя професионалния на разговорния език. И двете ги има, защото някой намира смисъл или нужда да ги ползва.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

....... Да ходиш на изпит при чепат професор, да пишеш научен или технически доклад, задание или там квото, или да разговаряш на професионално ниво е различно от това да говориш с комшията как да си стъкми асмата от гепените преди 30 години винкели и електроди. И не виждам нищо лошо в това. ...... Абсолютно никой лаишки-разговорно няма да тръгне от утре да казва на електрожена "Апарат за ръчно електродъгово заваряване с обмазан електрод", колкото и да се пънат професорите по изпитите, и колкото и "електрожен" от тяхна гледна точка да е неправилно.

......Въобще, къде е драмата?.....
                  А , драма няма . Даже дребните заяждания не са фатални. И с цитираните мисли съм съгласен .
                  Съществува обаче израз като "обща култура". Макар че не е задължителна , ама поне от любопитство.

Например : за един 17-годишен дрифтаджия , дето пали гумите на баща си на колата и разгонва фамилията на автомобила за който няма представа с какво и как се купува , като и за една блондинка , която "ни знай защо свети туй копче" е все едно дали става въпрос за "делко" или "полуоска".

Ако обаче някой по-буден момък ( 5 такива на сто) е решил , че го влече да види и си обясни защо двигателя "прехапва" на празен ход , или нещо "вие отзад" и поради тази причина е решил да отвори справочника или да прочете нещо в техническата литература , то с удивление ще установи , че там горните понятия ги няма. Хеле пък ако е решил наистина да учи как се ремонтира автомобил .

Така е и в заваряването . Ако става въпрос единствено за асмалъци , то много лесно ще отговорим на въпроса "Как се заварява асмалък " и тогава целия раздел ще стане излишен .
                  Лично аз пиша тук единствено защото ми е кеф , че има момчета които се отнасят сериозно към занаята и ме успокоява мисълта , че все пак има светъл лъч. Иначе работа си имам достатъчно .
                  ...защото при цялото ми уважения към търговията и туризма , убеден съм че на тая държава са и нужни кадри за поддържане на някакво ниво в промишлеността и в частност в индустрията . Иначе ще рухнем нацяло ... пък и одъртяваме и някой трябва да поеме щафетата все пак ...затова реших , че в контекста на темата ( все пак адмирации за Frysco) малко обща култура в терминологията няма да е излишна .
                  Е , ако това последното се счита за излишно , тогава ще помоля някой от модераторите ( щом не си ти ) на раздела да изтрие по-голяма част от постовете , хем ще възстанови културния тон . "Все таки " , Фриско гледам е упорито момче и ще намери отговор на въпросите си и в частен разговор .

Лек ден !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не съм говорил за излишности или не-излишности по съдържанието на темата, а само за излишните страсти и противопоставяне в нея. Не сме тук за да се караме (не говоря за теб конкретно), а за да си помагаме.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ....Не съм говорил за излишности или не-излишности по съдържанието на темата, а само за излишните страсти и противопоставяне в нея. Не сме тук за да се караме (не говоря за теб конкретно), а за да си помагаме....
                      Е надявам се , "активистите" в този раздел все с нещо да сме полезни и с нещо да сме помогнали . Било то с некормесиални , или комерсиални ( в което няма лошо , стига да е в правилата на Форума) цели.
                      Уважавам хората с повече знания от моите скромни . Човек винаги има какво да научи и от мастити специалисти и от хора с богата практика, вместо да подскача като герез петел , че някой знаел повече от него. Тогава идват и острите думи - това е неизбежно , но не и фатално . Стига да е в допустими граници
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не се карайте в най-хубавия раздел на форума, и без това тук рядко се пише.
                        Иначе аз съм за красивите шевове, дето може и да не държат повече от грозните, ама пък говорят за една тренирана ръка. Аз отначало гледах снимки на шевове правени от машина по съответния метод, за да се ориентирам към какво да се стремя, защото ми казваха, че формата и размера /външния вид хаха/ на шева се задава и не е някаква константа /което си е така/. /това в отговор на въпрос от първия пост в темата, за да не се чудите /

Коментар

Моята учителка Пангарова с "електрожена" прави такива заварки, каквито ние, учениците и с "аргона" трудно ги правим

Коментар

Трябва да си личи кой с какво си изкарва хляба

Коментар

И си е редно учителя, като ти покаже, да оставаш замислен... летвата е високо.

Коментар

Защо според вас с 250 А Струна правя по грозни шевове (заваръчни шевове) от колкото с инверторна машина ? Вчера заварявах един компресор дето смятах че ще разлея шева като с машинен робот(автоматизирана заваръчна машина),не че не стана и няма да държи,даже проверка с нафтата от първия път за херметичност беше положителна,даже и втори ден работи вече ама на външен вид не ми хареса,аз си го обяснявам с това че на струната степените са механични и на порции,а на инвертора е тример и си го регулирам плавно по време на заваряването.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X