Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване с Cebora

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
    Това настройва ли се или е зададено от производителя?
    http://www.vbox7.com/play:1ce2d971
    http://www.vbox7.com/play:784edddb
    http://www.vbox7.com/play:1ab0d76d
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Тези съм ги гледал по 10 пъти поне.Сега го гледах пак,и всеки път научавам нещо.Сега на въпроса.При колко А,ориентировъчно е границата м/у късо съединение и струйно пренасяне?

ПП:Може да съм досаден,ама работя с двама крайно неграмотни и трябва да откривам топлата вода...
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Тези съм ги гледал по 10 пъти поне.Сега го гледах пак,и всеки път научавам нещо.Сега на въпроса.При колко А,ориентировъчно е границата м/у късо съединение и струйно пренасяне?

ПП:Може да съм досаден,ама работя с двама крайно неграмотни и трябва да откривам топлата вода...
        От около 250 ампера нагоре се случва. Трябва и тел поне 1мм. Масово се ползва 1.2мм, поне отвъд голямата вода. Дава се здраво газ на машината. По-нагоре по амперажите има и вихров трансфер, но като че ли е по-рядко използвано и информацията (поне намираемата из нета) е оскъдна.

Ето и шев на спрей трансфер:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spray-fillet-best-1.gif
Прегледи:1
Размер:57.9 КБ
ID:5467917

ПП: Преди няколко месеца загледах легена на един самосвал. Че е правен от робот е ясно, но все пак шевовете бяха абсолютно перфектни във всяко отношение.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Общо взето видовете капкопреминаване са:
          Къса дъга (преход с чести къси съединения)-до 20V
          Преходна дъга (преход с редки къси съединения). Между 20-25V
          Дълга дъга (едрокапково пренасяне)-над 25V и над 250А в среда от въглероден диоксид.
          Струйна дъга(струйно пренасяне)- над 25V и над 250А в среда от Аргон или богати на Аргон газови смеси.
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Как да знам какъв е волтажа?На дисплея ми показва ампеража...
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Как да знам какъв е волтажа?На дисплея ми показва ампеража...
              Би трябвало да можеш да изкараш и волтажа. Това с LCD дисплей ли е?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не е същата но изглежда така.Дисплея е цифров."Моята" е 300А и втората "врътка" е до 8.
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Лошото е че снимките навсякъде в нета са ужасни и нищо не може да се разчете от панела.Снимай вашата машина по-отблизо и дай да видим.
                  П.С. А и освен това синергична машина със степенно регулиране на волтажа за мен е простотия.

Коментар

Сигурно ще се съглася с тебе,ама за целта трябва да разбера поне 80% от това което казваш.Синергична?какво е това или какво трябва да е ?

От ляво на дисплея има вертикално 4 диода(лампички) и бутон под тях.С бутона активираш диода,а с двата под дисплея избираш.Първия е за програмите,втория и третия за точково заваряване.Дължина на шева и пауза м/у шевовете.Тоест натискаш спусъка и държиш ,тя сама започва да заварява и спира според настройките.Четвъртия е "Burn back" колкото и да го въртях -никаква разлика.Показанията на дисплея са м/у 1 и 20 ,мисля че го оставих на 7.Като задържиш за няколко сек. двата бутона под дисплея влизаш в подменю.От там можеш да регулираш мекия старт-% от телоподаването м/у 10 и 150% и време за което да е активно от 0.1до 1сек.Другото е "postgas" от 1 до 5 сек. и май това беше....
                    Последно редактирано от Shtaiga; 02-04-13, 21:40.
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Може да съм досаден,ама работя ...
                      Обади му се на долния ( не го позназавам, ама залагам един голям натурален шоколад и чаша кафе че си разбира от работата ) настройте "кочинята" и го доведи да се запознаем и да си клюкаме за кво'намерим.......
                      Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      Обади ми се и кажи къде да дойда да настроиме машината.....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Извинявай. Ще се опитам да обясня разбираемо,дано успея.
                        При метода МИГ-МАГ има някакво съотношение между скорост на тела(което означава и ампераж) и волтаж. С една дума ако искаш да минеш от по-слаб режим към по-силен (от по-тънък детайл към по-дебел) трябва да увеличиш и скоростта на тела и волтажа. Волтажа при твоята машина се регулира от двата долни превключвареля.Това обаче при обикновените машини.Функцията SINERGIC е наличието на компютър в машината със предварително зададени режими при които ако увеличиш скороста на тела,компютъра автоматично увеличава волтажа в правилното съотношение.Естествено за да го направи той както трябва той иска да знае:диаметър на тела;вид на заварявания материал и какъв защитен газ се използва.Ако ти го подведеш с данните и той се бъзика с теб .
                        Та за мен е ташак работата машина със "степенно регулиране"(такава която има "щракащи" копчета за волтажа вместо потинциометър) как може компа да регулира както трябва волтажа.
                        П.С. В това написаното съм пропуснал и някои подробности ,но това е с цел уж да остана разбран.
                        П.П.С. Твоята машина май е осакатена и от към дисплей.
                        П.П.П.С. Фирмата в която работиш не ви ли праща на курсове?

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                          .....
                          П.П.П.С. Фирмата в която работиш не ви ли праща на курсове? ......
                          Да препоръчаш на подобен колега да отиде на курс е все едно да препоръчаш на колега с издухал двигател вместо да сменя помпа , дюзи , филтри , масло , термостат , стартер , динамо , акумулатор и клаксон , просто да си направи основен ремонт . Ефекта от препоръката е никакъв. Защо трябва да е лесно , след като може да е трудно.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо откровено чета мненията ти на тема заваряване с интерес и научавам много от тях.Абсолютно съм съгласен с тезата ти с курса по заваряване,както и абсолютно несъгласен със сравнението му с шофьорски курс.След 3-4 месеца непрестанно мрънкане ,а мога да съм потресаващо мрънкало,си изпросих да ми платят курса.Докато стане обаче не мисля да спра да се интересувам и да научавам нови неща.

Пък и след това...
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

....Владо откровено чета мненията ти на тема заваряване с интерес и научавам много от тях.Абсолютно съм съгласен с тезата ти с курса по заваряване,както и абсолютно несъгласен със сравнението му с шофьорски курс....
                              Знаеш ли , има един юнак в раздел "Опел" , който винаги ми оправя настроението като му чета постовете , щот все ги върши едни ...... Ти си така в раздел "Заваряване" с тази тема .

Гледам как от половин година как се борите с тая машина като прасе с баберка , а същевременно реална помощ не щеш , та се чудя за бой ли си или за съжаление .

За горната аналогия няма как да си съгласен или несъгласен на този етап . Мнение ще имаш след като изкараш курса за заварчик и започнат да ти снимат на рентген шевовете , след като изкараш курса за "С+Е" категория и от лека кола седнеш зад волана на ТИР с 25 тона товар зад гърба.

Иначе шегата настрана , но понеже гледам че си изкарваш хляба със заваряване - един професионален съвет : изкарай този курс , каквото и да ти струва ! Полезно е .

След това ще видиш например , че да заложиш две 20-милиметрови планки една до друга и да мъчиш с 500 амперова МИГ/МАГ машина на "пълна газ" да получиш пълен провар е колкото тъпо , толкова и безсмислено упражнение . Защото този метод не е за тази работа.

Ше разбереш също така , че при заваряване на големи дебелини се използва скосяване и многослойно заваряване , "големия ампераж" и дебелия тел се подбират с единствена цел производителност.

Също така ще разбереш , че едно движение на ръката с горелката под надзора на инструктор струват колкото 10 филмчета в Ю Тюб .

Не на последно място , ше разбереш , че едно МИГ/МАГ телоподаващо всъщност е просто един електромеханичен апарат с 3 параметъра : големина на тока , напрежение и скорост на подаване на тела и е просто една малка част от заваръчния процес . Всичко останало е технология.

Изобщо , ще разбереш , че в болшинството случаи е излишно да откриваш топлата вода . Не че не може , ама обикновено е по трудния начин

Успех !
                              Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-04-13, 08:57.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                                ..........
                                Аха,това го знам ,но не знаех че това е "синерджика".Дали е осакатена още ми е ниска камбанарията да коментирам.Когато е на програма или в синерджик режим телоподаването се поставя м/у 5 и 6 .Като го местиш на ляво или дясно на дисплея се променя тока т.е. явява се нещо като компенсация за "прещракването".

Дедо Владо нямам никакви намерение да разкарвам човека през реално цяла София,при условие ,че машината работи много добре.Това че искам да е идеално си е мой проблем.По скоро ще ида при него лично да ми покаже някои неща пък може и да си тръгна с електрожен.

Владо не си разбрал за планките.Бяха на ъглов шев и не гонех провар а катет.Просто ми беше интересно какво ще стане.Иначе ми е ясно ,че на три пъти на 160-170А щеше да стане шев слънце.Това с провара съм го правил с ел.жена на 10мм планки челно,без скосяване, с 2мм луфт,после с 3 ...4 и т.н.
                                ,ама то си беше от мързел,келешлък и любопитство-3в1
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X