Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване с Cebora

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Също така ще разбереш , че едно движение на ръката с горелката под надзора на инструктор струват колкото 10 филмчета в Ю Тюб .
    Не ми се вярва някой да те гледа в ръцете и да ти казва къде грешиш? Показва веднъж какво се прави и как трябва да стане и вече си ти на ред. Заваряваш, показваш, казват ти де грешиш. На въпроси получаваш отговор, ама никога непоискано. От клипове в тубата може да видиш само някакъв хоризонтален ъглов шев, но какво и да му гледаш, ако не знаеш де да гледаш, като това е само половината работа, другото е ръцете да разберат какво да правят и да слушат.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
      ....Не ми се вярва някой да те гледа в ръцете и да ти казва къде грешиш? Показва веднъж какво се прави и как трябва да стане и вече си ти на ред. Заваряваш, показваш, казват ти де грешиш. На въпроси получаваш отговор, ама никога непоискано.....
      Специално към мен ли се обръщаш , или просто вземаш повод от мой цитат ?
      Щото ако е първото , тутакси трябва да те питам де го кара курса ?
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
        Аха,това го знам ,но не знаех че това е "синерджика".
        Та нали в по предните постове (от миналата год.),точно това се мъчихме да обясним със pdf-те и т.н. - При тази Cebora програмите са "синерджика".!
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Между другото,
          Под светещото дисплейче имаш два бутона с които можеш да избираш режиим на дисплея. Може би от там можеш да нагласиш ампераж или напрежение
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Здравейте, извинявам се че използвам чужда тема но само тук ще получа информацията която ми е нужна,тук пишат вещите в занаята.Имам проблем с една кривка от мотор,при опит за изправяне се получи една дупка и не знам с какво се заварява титаниева сплав,та въпроса ми е ако някой има желание да сподели с какво и как се заварява този детайл.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
              Между другото,
              Под светещото дисплейче имаш два бутона с които можеш да избираш режиим на дисплея. Може би от там можеш да нагласиш ампераж или напрежение
              Oт там се регулира всичко останало освен ток и напрежение.Вчера го пробвах на 300А в/у една 6мм планка (нямаше по-дебела скрап).Отряза я по-добре от оксижен,но видях как изглежда дъгата и какъв е звука при струйното пренасяне.Проблема ми е че нямам достатъчно база за сравнение и се опитвам да и докарам звук като на Харкото-то ми е под ръка и мога да правя паралел на място.Е баш същия не излиза ,но заварките са без забележка.
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от vladi 1981 Преглед на мнение
                Здравейте, извинявам се че използвам чужда тема но само тук ще получа информацията която ми е нужна,тук пишат вещите в занаята.Имам проблем с една кривка от мотор,при опит за изправяне се получи една дупка и не знам с какво се заварява титаниева сплав,та въпроса ми е ако някой има желание да сподели с какво и как се заварява този детайл.
                7.4.6. Заваряване на титан и титанови сплави

Трудностите при заваряването на титана са свързани с неговата висока химична активност спрямо газовете при нагряване. Например при температури над 350 °С титанът активно поглъща кислорода, в резултат на което се получават структури с висока якост и твърдост, но с понижена пластичност. При нагряване до температури над 550 °С титанът енергично разтваря азота, като образува твърди и нископластични нитриди.

Повърхностният слой на титана е наситен с кислород и азот и попадането на частици от този слой в шева води до крехкост на метала и образуване на студени пукнатини. Водородът даже и в малка концентрация влошава свойствата на титана, като спомага за образуване на студени пукнатини. Във връзка с това, допустимото съдържание на водород в метала на шева е до 0,001%.

Отрицателното влияние на насищането на нагретия и стопения метал с газове изисква добра защита при заваряване не само на стопения метал, но и на основния метал, нагрят над 350 °С. Обикновено това се постига с използуването на флюси, специални наставки на газовите дюзи, а също при използуването на защитни възглавници на обратната страна на шева. Защитата на метала се смята за добра, ако след заваряване повърхността е блестяща. Наличието на различни оцветявания е доказателство за насищане на метала на шева с газове.

Основни начини за заваряване на титан са електродъгово заваряване в защитна среда от инертни газове, заваряване под слой от флюс, електрошлаковото заваряване и заваряване с електроден лъч.
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор,пак не разбрах с какъв добавъчен материал и газ се заварява, но няма значение,вече взех нова кривка.Поздрави

Коментар

Титана е две основни модификации - алфа и бета титан, както и смес по между им. Алфата се заварява с алфа, бетата с бета. Неможеш в нелабораторни условия да ги различиш, освен проба - грешка, обаче това не е решение.
                    Най-добре се прави като за добавка се ползва ивичка от материала който заваряваш.
                    Задължително (почти винаги) е да се работи в камера с аргон, иначе получаваш оцветяване и крехка структура.
                    Камерата е сандък със стъкло отгоре и ръкавици за ръцете, през които бъркаш и работиш.

А ти сигурен ли си, че кривката е титан, а не магнезий? Маркирана ли е по някакъв начин или на окомер?
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

Ами не,не съм сигурен защото не съм правил химичен анализ и няма обозначения никакви,пробвахме с аргон с добавъчен материал неръждавейка,сребърен припой и още две неща но им забравих имената.Освен аргон ползвахме и оксижен, телоподаващо и не бива с нищо и те така,но вече разбрах къде ни е грешката,аргоновата камера и добавъчния материал, а ако е магнезий с аргон мисля че ще стане или греша?.Голямо благодаря.

Коментар

Колега, Shtaiga, защо след толкова месеци проби и не винаги успешни работи просто не се обадиш там откъдето е купена машината? Не вярвам да ти откажат разяснения по това как се настройва . Но не си мисли , че някой някога някъде ще ти издаде безплатно технологията на заваряването на детайлите , от които ти идва надницата, освен ако човека не е технолога във фирмата където работиш, където на всеки чертеж имаш точни разяснения за заварките по технологична карта и то за всеки детайл отделно.
                        А по отношение на синергичните режими , обикновено всяка трансформаторна синергична машина има допълнителни контакти на ключовете за трафа, по които процесора "разбира" какво напрежение си избрал с всеки ключ и донастройва управлението на телоподаващия механизъм и измерва в процеса на работа напрежението на изхода . Понеже не ми се чете толкова , но си спомням че при някои модели машини (въобще) има т. нар. електронно регулируема индуктивност, която заменя местенето на кабел масата между няколко гнезда в завидимост от необходимия ток , може и тази евентуално да има такава функция.Въпросната индуктивност изглажда доколкото е възможно формата на заваръчния ток.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X