Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване с Cebora

Не успях да прочета цялата тема,но и аз имах проблем подобен на твоя.Когато закупих Струната "Лидер-250" се оказа,че шланга е оборудван с тефлонов водач на телта.Пръскаше и задържаше телта и каквито и настройки да му правех нещеше и нещеше да работи.Смених водача и всичко се оправи.

Коментар

Работата с чисто СО2 задължително води до пръски. Неизбежно е!!! Сложи коргон (около 80% Аргон + около 20% СО2), или нему производните газови смеси и ще видиш разликата. Всичко останало е несериозно. Машината е добра, наистина провери водача, но невярвам някой да се набута и да ти сложи скъп тефлонов водач вместо стоманен. Всъщност от Струна можеш да очакваш всичко.....Но това е Cebora.
      ПП. Ако не ти е направила нещо лично, недей да убиваш кракрата. И за нея винаги може да се намери аварийно приложение.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        ....Работата с чисто СО2 задължително води до пръски....
        Да , ама я виж какво е писал колегата :

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
        .....Проблема е ,че при заваряване отделя страшно много пръски и трябва да я чистя през 10 минути.И звука не е правилния...
        ....
        На харкото като напръскам дюзата сутрин после чак след обяд,ако се сетя и пръски не лепи.Всичко изпада само с леко почукване.На Cebora-та и през 5минути да пръскам ефект никакъв, и ръкохватката се нагрява необичайно много....
        Проблемът не му е в СО-то .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

5 стотинки от мен . Имах рекламация на един от Телвинги ,оказа се че на ръкохватка беше подаден минус ,а на маса плюс, уже за работа без газ , обърнах и всичко тръгна както трябва

Коментар

Ами ако искате да спреме да гадаеме, и си в София, обади ми се на gsm 0889 522 036 Асен Георгиев и кажи къде да дойда да погледна машинката.
            Консултацията ще бъде съвсем безплатна.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            0889 522 036

Коментар

С удоволствие,ама машината е служебна.Пред мен има двама преки началника,един бригадир,един по-страши от мен.Тях ги боли к*§а,та аз ли да те викам.Кракрата след около 2кг рутилки 3.25 на екс зрелищно се освятка,но я отремотираха и пак е на линия.По скоро ме интересуваше за Cebora-та, да знам за себе си.На тебе (Асене) ще ти звънна по лични причини,само да нарасне малко фонд "и аз съм човек"..
              ПП: Без да са пипани никакви настройки(само ампераж според детайла) в събота машината пееше...Вчера и днес не особено.Щях да правя снимки,но телефоните с камера който имам са с тъч скрийн и не живеят грам при мен.Та след като строших 3 вече нямам с какво да снимам....
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Tака от три дни си имам нов колега,който О ЧУДО!!! наистина може да завярява.Та с него изключихме всички дебилни програми 15-20 минути въртене на настройки и машината пропя.Сега "проблема" е че в самото начало на шева припляква,но това знам от къде да го оправя ,така че сагата приключи.
                ПП:След като унищожих Кракрата още веднъж ми купиха инвертор-доволен съм.
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

В програмите няма нищо лошо. Самите те имат настройки. Просто трабва малко заиграване.

...това ако на пулсова машина. Ако не е пулсова, смисъла от програмите е малко спорен, освен за съвсем начинаещ и/или не знаещ как да си настрои машината.

За приплякването при тръгване също трябва да има една или няколко настройки (стартов ток и плавно тръгване на телта например).
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да споделя малко впечатления.След 3-4 месеца и десетина ролки тел положението е следното.Машината си пръска и това е.Работния ми гащеризон постепенно се превръща в кожен,(жената го кърпи с кожа).Както казах вече изключих всякакви програми и карам на ръчно.При ток 120-125А най-добре работи с тел 4.0-4.5 м/сек.При 150А с 6.0м/сек.И понеже от скоро се занимавам с МИГ/МАГ,досега работех основно на РЕДЗ,да попитам какво се заварява на примерно 300А?За пробата взех две планки по 20мм събрах ги под 90 градуса ,и ги заварих на пълна газ позиция 2-8 горе-долу 300А.Резултата -трагедия,Ваната стана толкова гореща,че истина след примерно 5 сек.Газта вече беше "отлетяла" и съответно заварката "избълбука".
                    А в нета гледа телчарки и по 500А...?
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Както се казва не всяка свирка е дървена.
                      Някои са кожени
                      Обади ми се и кажи къде да дойда да настроиме машината.
                      Бутилка коргон, Газ на регулатора около 10-12 л/мин и гащеризона да е от памучен (чист памук) плат.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      0889 522 036

Коментар

Да споделя малко впечатления.След 3-4 месеца и десетина ролки тел положението е следното.Машината си пръска и това е.Работния ми гащеризон постепенно се превръща в кожен,(жената го кърпи с кожа).Както казах вече изключих всякакви програми и карам на ръчно.При ток 120-125А най-добре работи с тел 4.0-4.5 м/сек.При 150А с 6.0м/сек.И понеже от скоро се занимавам с МИГ/МАГ,досега работех основно на РЕДЗ,да попитам какво се заварява на примерно 300А?За пробата взех две планки по 20мм събрах ги под 90 градуса ,и ги заварих на пълна газ позиция 2-8 горе-долу 300А.Резултата -трагедия,Ваната стана толкова гореща,че истина след примерно 5 сек.Газта вече беше "отлетяла" и съответно заварката "избълбука".
                        А в нета гледа телчарки и по 500А...?
                        Големия ампераж ти трябва за провар. Аз 6-ца към 10-ка заварявам на 200, че и със скосяване. И нищо не бълбука. Ако си заварявал детайли, дето са достатъчно малки че при заваряването са станали червени - нищо чудно да бълбука.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе пръскането съм го "локализирал" и вече не е проблем.Памучен суичер,качулката на главата ,маската отгоре и няма ядове.Газта е коргон,обаче зареждаме от Сиад ,та е старгон т.е същото.Дебита го държа на 8-9,ама щом казваш ще го дигна на 10-12 л/мин.Разясни (те) ми за 300-те А...и прегрятата вана.
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

За 300-те - еми не трябва да правиш огромна вана, дето изстива 15 минути след като си минал от там. Това нито на 50 ампера, нито на 500. Не че съм работил на 500 де.

За коргона, старгона и прочие - за черно ти трябва аргон с 16-20% (ако помня добре) CO2. И това се ползва масово, до колкото ми е известно. Кой как я нарича - все тая.

Коментар

При заваряване с МИГ-МАГ има ясна граница на три основни режима. При два от които се работи нормално.
                              1. Ниско напрежение, Малка скорост на телоподаване - капково пренасяне с чести къси съединения.
                              2. Високо напрежение, голяма скорост на телоподаване, АРГОНОВА смес с СО2 или О2 като защитен газ - Струйно пренасяне.
                              3. Смесен режим (който е между двата други), при който аха да има струя, ама има и къси съединения - пука и пръска по време на заваряване.

Струйния режим се ползва за материали над 3-4 мм, защото иначе направо реже (нямаш достатъчно "месо" което да поеме топлината). При него се работи бързо, без пръски и с високо качество. Ползва се за големи дебелини и в долно положение на заваряване.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              0889 522 036

Коментар

Това настройва ли се или е зададено от производителя?
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X