Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваряване с Cebora

Преди седмица в бачкането купиха телчарка Cebora

http://www.machines4u.com.au/view/ad...-2525-M/12306/
    ,която не мога да накарам да работи като хората.Всичката и документация е в началника,който си има здравословни проблеми и не е на работа.Проблема е ,че при заваряване отделя страшно много пръски и трябва да я чистя през 10 минути.И звука не е правилния...Реглажи няма или почти.Регулира се ампеража и подаването на телта,останалото е на готово зададени програми-15 броя.От 1 до 5 работи само на слаб ток(първата врътка на 1)6-9 е едно плякане едно чудо.От 10-12 работи горе-долу добре ,но не съвсем,13-15 също не става.Заварявам дебели железа 6-20mm с тел 1.0mm.Ако някой се е сблъсквал с това чудо ще се радвам на съвети....
    Прикачени файлове
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

От: Заваряване с Cebora

Имал съм проблеми с някои видове тел. След минаване на друга марка е несравнимо по-добре. Има ли и достатъчно газ?

Коментар

Газ има,регулатора е на 6,на колкото е и на другата телчарка-Харко.Всичко свързано със заваряването се купува от Редко.Телта е и за двете е една и съща като марка,а размера различен-1.0 и 0.8 Малката Харкото просто "пее",но над 5мм дебелина на материала и идва в повече.Говорих с един приятел баш заварчик(а не като мен),ама по телефона трудна работа да помогне.Тука поне има снимка та ако някой е работил с такава машина.....
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Прилича ми на малко газ.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          Има ли и достатъчно газ?
          И на мен това ми мяза.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Щом има газ... ами вземи го спри. Колкото безмислена, толкова и лесна проба. Би трябвло да започне да пръска повече и ако няма промяна провери дали нещо не запира духането някъде.
            Също формата на тока е интересна при мен, но аз имам модулация и мога да я меня по разни начини. От грешки там започва да ми пръска.

Коментар

Понеже бутилките са две и машините се местят доста се включвам към която ми е удобно.Както казах регулаторите са на едно положение.Заварката си става "красива" и не кипи като без газ.
              На харкото като напръскам дюзата сутрин после чак след обяд,ако се сетя и пръски не лепи.Всичко изпада само с леко почукване.На Cebora-та и през 5минути да пръскам ефект никакъв, и ръкохватката се нагрява необичайно много.
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

От снимката която си дал не може да се разбере нищо за функциите на машината ,а по описанието за работата, само може да гадаем за проблема ти !
                Направи ми впечатление при описанието ти ,че звука е различен и ръкохватката загрява – това е типично за работа в импулсен режим .Та един от предполагаемите проблеми е да видиш дали машината не е в импулсен режим .
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Всяка машина иска различен дебит газ. Пробвай като го увеличиш .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    ....Всяка машина иска различен дебит газ...
                    Приятелю , това е толкова безсмислено , колкото и ако аз ти кажа , че всеки струг иска различни ножове .

И изобщо , не ми е ясно защо се хванахте за този газ ?! Човека ясно обясни , че шевът е гладък , без шупли и няма опушване ( признаци за недостатъчен дебит ).

Тази машина по принцип трябва "да пее" . Във всеки случай става въпрос за неправилно регулиране на токовите параметри , но от разстояние не става . Или на място , или като се появи началника с документацията

Единственото от тук е колегата да изключи режима с готовите програми и да регулира ръчно машината . "Регулирането на ампеража и подаването на телта" не е "почти никакъв реглаж" , а напротив - почти достатъчен за практиката . Хеле пък "за черно" .

ПС. Като отправна точка : онзи левия трипозиционен ключ ( 0-1-2) , при заваряване с 1мм тел го постави на поз.2 . За въпросните дебелини реално силата на тока минава 200А .От там - финото регулиране и малко играчка със скоростта на подаване на тела. .
                    Последно редактирано от Vlado_Ts; 29-09-12, 11:05.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Kлюча е на поз.2 а другия го държа на 4или5 как ми по харесва.Дебита го въртях-никаква промяна.Повече газ не пуска все едно в нея си има още един вентил.Пак казвам шевовете са си перфекни-не кипят и не са опушени,но пръска страшно много.За два дни и изхвълям стъклото на маската а дюзата я чистя през пет минути.Ампеража по дисплея варира 180-220.
                      Днес не бях на кеф и си бръмчах с електрожена,та от понеделник с нови сили ще се разправям с телчарката.Ще гледа и някое клипче да направя,че то само с приказки.....
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

А дюзата като за този размер тел ли е? Не е ли много този ток за 1 мм?

Коментар

Сега прохождам в този занаят,на ниво асмалък съм,та не съм сигурен.Обаче на по нисък заварката не се разлива а седи на "топчета".Дюзата си е за 1.0.
                          В накакво клипче един обясняваше за МИГ/МАГ заваряването и точно за многото пръски каза че се дължи на нисък ВОЛТАЖ,но това няма как(или незнам) да го регулирам.А как да позная дали е на пулсов режим както предположи колегата УелдерАргон?
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

я виж приложения pdf дали ще ти свърши работа?
                            Прикачени файлове

Коментар

Дебели са ти железата. И аз имам подобен проблем (заради липса на опит) и настройката за тънка тел и дебели железа е намиране на доста тънък баланс между тока, телта и скоростта на заваряване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X