Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване с Cebora

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    Ясно, значи има една врътка. От нея регулираме напрежението, или както си го знаем - тока
    В случая на твърде високо напрежение не се ли получава и пращенето, което е проблемът в темата?
    Или при непостоянен недобър контакт между тоководещите части - чето това е дюзата (износен или по-голяма) или замърсена повърхност на телта?
    Много неща можат да се получат както от високо, така и от ниско напрежение. Всака машина реагира различно, особено ако е инвертор, защото там механизма на регулиране може да е всякакъв, например гледа се както напрежението (то е водещо), така и тока, обаче точно при приключване на момента на късо съединение (когато телта се отлепя от ваната, и когато се случват пръските), мощността (която зависи и от тока и от напрежението) рязко се сваля, за да се предодврати пръскането. И точно тоя механизъм е една от разликите между пръскащ и непръскащ инвертор.

Наистина хубавите машини (не задължително пулсови) управляват тоя процес така, щото да могат да предвидят момента на отлепване на тела от ваната, и свалят мощността (реално тока, щото напрежението при късо е нула по дефиниция, макар в случая да не е баш така). Тоест, управлява се целия процес от възникването на късото съединение, до приключването му, така че да е еднакъв за всяко късо съединение (такива се случват между 10 и примерно 300 пъти в секунда). Когато е еднакъв, процеса е предвидим, и пръските могат да се елиминират почти напълно. Това е все едно да заварявате например на 200А, а пръските да са като на 30А, тоест почти да отсъстват или да са много дребни и незалепващи се.

Ето и филмче, което го демонстрира (имаше и по-хубаво, ама не мога да до намеря):ю
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
      Панела е абсолютно същия като на снимката дадене от Уелдъра.Втората врътка е до 8 а не до 6 в понеделник ще тествам и ще пиша......
      Ами аз няколко пъти гледах снимката която си постнал и там степените са 6. Та затова....

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      Ясно, значи има една врътка. От нея регулираме напрежението, или както си го знаем - тока

lodkar ,докато на напрежението казваме ток ще има голямо объркване. И не винаги врътката на напрежението е само една. На конкретната машина са 2.
      Последно редактирано от joe007; 30-09-12, 15:22.
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Да сложа и аз някое филмче
        Може да го прехвърлим към някоя от темите за теория.
        Къса дъга

Къса на Фрониус (разработка)

Преходна дъга

Струйна дъга

Импулсна дъга

П.С. Кратки са ,но ако се изтеглят и се сложи плеяра на повторение се разбира по-добре.
        Последно редактирано от joe007; 30-09-12, 17:24.
        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Ето и едно видео от мен !Дано вече всичко стане ясно !А уж МИГ-МАГ бил най лесния метод !

http://www.vbox7.com/play:1ce2d971
          http://www.vbox7.com/play:784edddb
          http://www.vbox7.com/play:1ab0d76d
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Ето и едно видео от мен !Дано вече всичко стане ясно !А уж МИГ-МАГ бил най лесния метод !

http://www.vbox7.com/play:1ce2d971
            http://www.vbox7.com/play:784edddb
            http://www.vbox7.com/play:1ab0d76d
            Лесен друг път .То въобще лесен метод в заваряването няма .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Със сигурност е най-лесният,на ниво аматьор.
              Супер по-лесно е да прикапеш две железа с телчарката от колкото с електрожена.На напреднало и профи ниво лесно няма никъде...
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

...Със сигурност е най-лесният,на ниво аматьор.
                ...
                Факта , че пускаш тема говори друго .

...Супер по-лесно е да прикапеш две железа с телчарката от колкото с електрожена....
                Айде на бас , че от изходно състояние ( такъмите в багажника на колата ) , аз с моя 200 амперов инвертор за ММА ще съм заварил железата още преди ти да си сглобил кабелите и маркучите по телчарката !

.....На напреднало и профи ниво лесно няма никъде...
                И тук е относително . За който може нещата , от една страна е лесно . От друга : "моженето" води неволно до подценяване на конкретни ситуации , а това може да изиграе лоша цена на майстора . Ама с това ще нагазим в едни други води , за които е по-удобно да се споделя житейски опит на по бира
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Факта , че пускаш тема говори друго .
                  Пускам темата не че не мога да заварявам,а че не мога да го накарам да работи както ми се иска.А то май ще се окаже ,че така си работи машината.

Айде на бас , че от изходно състояние ( такъмите в багажника на колата ) , аз с моя 200 амперов инвертор за ММА ще съм заварил железата още преди ти да си сглобил кабелите и маркучите по телчарката !
                  Ти въобще не ставаш за примера.Номера е че ако двамата хванем елемента сульо от улицата аз по-бързо ще го науча да изкара задоволителен вертикал с телчарката от колкото ти с електрожена,пък ако ще и да има функция за простиране.

И тук е относително . За който може нещата , от една страна е лесно . От друга : "моженето" води неволно до подценяване на конкретни ситуации , а това може да изиграе лоша цена на майстора . Ама с това ще нагазим в едни други води , за които е по-удобно да се споделя житейски опит на по бира
                  Тука няма да споря,а за бирата винаги ,но при условие че е от мен
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

....но при условие че е от мен
                    ....при мен, + кебапчене....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

....Пускам темата не че не мога да заварявам,а че не мога да го накарам да работи както ми се иска.А то май ще се окаже ,че така си работи машината.

....
                      Не съм казал , че не можеш да заваряваш Мисълта ми беше , че всеки метод си има специфика и е малко относително да се каже "този метод е труден , а онзи - лесен" . На един се отдава едно , на друг - друго .
                      Всъщност , до къде я докара с настройките ?

За останалото - работата си е за бира . Кебапченето при адаша го приемам с единствената уговорка после да има опция "извозване до домовете" ... щото тръгнем ли по тази наклонена плоскост ....на мен не ми пречи да си дойда с матрияла как си му е ред - с мазните вратни пържоли и отлежалата ракийка , та "по бира" е условно казано .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С настройките я докарах ....никъде.Вчера се появи началника за малко и изкопчих документацията на машината.В книжката освен -тока може да ви убие,изпаренията да ви отровят и светлината да ви ослепи, почти нищо не пише.От листа с програмите разбрах следното
                        P00-Никаква програма т.е. ръчна настройка
                        Р01-04 за заваряване н ал.сплави.Без правилния шланг не мога да ги пусна
                        Р05-тел 0.6 газ СО2+аргон
                        Р06-тел 0.6 газ СО2
                        Р07-тел 0.8 газ СО2+аргон
                        Р08-тел 0.8 газ СО2 И така нататък..
                        Настройвам го на Р10 -1.0/СО2
                        и си дейставам.Когато е на програма телта НЕ СЕ регулира.Поставя се м/у 5 и 6 (има си джазга) и машината си я регулира според ампеража който си избереш.Играх си в ръчен режим , не честно не я накарах да работи по-добре от колкото на програма.За вчера и днес почти 15кг тел я опердаших,и почвам да си мисля че така си работи.Също забелязах,че на едни тръби не почти не пръскаше,докато по профилите пак си работеше с пръски на програма без да е базикана.Ще споделям впечарления....
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

Настройвам го на Р10 -1.0/СО2
                          и си дейставам..
                          Да но с какъв газ работиш ,предполагам че не е само СО2 !Ако работиш със смес постави на необходимата програма със СО2+аргон!
                          Телта на ролката ако 1мм . Не е задължително и програмата да е Р10 -1.0/СО2 ….а може да пробваш и на друга програма с друга дебелина на телта ,например: Р07-тел 0.8 газ СО2+аргон или друга …
                          А в ръчен режим освен другите настройки ,бъзика ли настройка (E ) -“Burn back” indicator LED.?

Коментар

Пергишите(Колегите) твъдят че е СО2,но когато споменах каргон ме гледаха малко странно.Аз съм още нов на има няма месец.Бърн бек-а го въртях,но го докарвах все да работи като на програма....
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Пергишите(Колегите) твъдят че е СО2,но когато споменах каргон ме гледаха малко странно.Аз съм още нов на има няма месец.Бърн бек-а го въртях,но го докарвах все да работи като на програма....
                              А бе вие сте страшна бригада !
                              На бутилката не пише ли -трябва да има етикет !?

Коментар

Ха ха ха така е ....Няма етикет,ама ще ги вкарам у ред лека полека...Сега на дневен ред е да убия Кракрата за да се купи инвертор,щото уж отговорни неща правим,а с рутил-ки ги заварявам....та те така....
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X