Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване с Cebora

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване с Cebora

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
    Сега прохождам в този занаят,на ниво асмалък съм,та не съм сигурен.Обаче на по нисък заварката не се разлива а седи на "топчета".Дюзата си е за 1.0.
    В накакво клипче един обясняваше за МИГ/МАГ заваряването и точно за многото пръски каза че се дължи на нисък ВОЛТАЖ,но това няма как(или незнам) да го регулирам.А как да позная дали е на пулсов режим както предположи колегата УелдерАргон?
    Еми не прави "ЗЗЗЗТ" а направо си пърди. И когато е настроено както трябва пръски няма изобщо. Може и с найлоново яке и без ръкавици да работиш, и пак няма да го надупчиш или да усетиш парванията от пръски, защото такива отсъстват.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де аз съм още бос,ама другите двама пергиши са с TUV сертификати и пак няма нагласяне....Понеделнишки ще се борим пък и вече напреднах с бирите и може да пиша глупости.....
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
        Сега прохождам в този занаят........
        В накакво клипче един обясняваше за МИГ/МАГ заваряването и точно за многото пръски каза че се дължи на нисък ВОЛТАЖ,но това няма как(или незнам) да го регулирам......
        Ами да личи си. Има от къде да регулираш волтажа и още как.Тези 2 врътки долу са затова ,едната е за грубо а другата (с 6 степени) е за финно регулиране на волтажа.
        Както по горе писа Владо излез от всякакви програми и мини на ръчен режим,защото ако не изпълниш и един параметър в задаването на програмата всичко нататък става "маймун".
        Пробвай примерно така долу ключовете на степени първия 1 втория 6, копчето за тела на малко над мин. Почваш да заваряваш с едната ръка а с другата усилваш тела (и ампеража съответно ) до момент в който получиш най доброто като качество.След това ако режима който си получил е слаб може да връткаш ддолните копчета нагоре и съответно и копчето за тела.
        П.С. Възходящото усилването на волтажа е в следната последователност първа/втора врътка-- (1-1) (1-2) (1-3)...(1-6)след това (2-1) (2-2) (2-3)....(2-6)
        П.П.С. Машината няма пулс,и да си кажа за мен е от псевдо синергичните.
        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
          П.П.С. Машината няма пулс,и да си кажа за мен е от псевдо синергичните.
          Да машината няма пулс !Затова и досега разглеждах PDF-a с функцийте по дисплея !
          Управлението не е сложно .Само не видях бутон за преминаване от ръчен в синергичен режим –може би когато индикатор (В) не свети машината е в ръчен режим .
          Освен това което е описал joe007 ,ключове (N) ,(O) и копчето (P),може да обърнеш внимание и на регулировката при светещ индикатор( Е ) .
          Прикачени файлове
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Най-добре е колегата да снима панела на машината отблизо. Уелдер този pdf го гледах и аз но машините са различни.Загледай се!

Коментар

Най-добре е колегата да снима панела на машината отблизо. Уелдер този pdf го гледах и аз но машините са различни.Загледай се!
              Да няма да е зле да щракне една снимка по отблизо на панела !Но мисля че всички машини от този модел нямат разлика в панела а само в байонетите ….Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Cebora.JPG
Прегледи:2
Размер:48.1 КБ
ID:5412687
              Последно редактирано от welderargon; 30-09-12, 00:46.

Коментар

Да няма да е зле да щракне една снимка по отблизо на панела !Но мисля че всички машини от този модел Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Cebora.JPG
Прегледи:2
Размер:48.1 КБ
ID:5412688нямат разлика в панела а само в байонетите ….
                Моля модераторите да изтрият този повтарящ се пост !!
                Последно редактирано от welderargon; 30-09-12, 00:59.

Коментар

И в степените на регулиране.
                  Бях се заблудил че там където на другите има куплунг за Пуш-пул кабела на колегата има някакъв ключ.Като се загледах разбрах че е капачка на същия куплунг.

Коментар

Панела е абсолютно същия като на снимката дадене от Уелдъра.Втората врътка е до 8 а не до 6 в понеделник ще тествам и ще пиша......
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Ами да личи си. Има от къде да регулираш волтажа и още как.Тези 2 врътки долу са затова ,едната е за грубо а другата (с 6 степени) е за финно регулиране на волтажа.

...Почваш да заваряваш с едната ръка а с другата усилваш тела (и ампеража съответно ) до момент в който получиш най доброто като качество.След това ако режима който си получил е слаб може да връткаш ддолните копчета нагоре и съответно и копчето за тела.
                      Това за волтажа нещо не ми е ясно. За високочестотна съставка на тока ли става дума, или просто за копчето за увеличаване и намаляване на тока?
                      Също, как така увеличаването на подаванеето на тел ще съответства на увеличаването на тока? Това не е ли основният въпрос при такова заваряване - и може ли така простичко да се връткат копчетата? Не е ли вярното да се увеличава тока и според поведението на дъгата и топенето на телта да се увеличава и подаването на тел?

Коментар

Прави ми впечатление, че явлението е масово, та да вметна една корекция:

волтаж - напрежение
                        ампераж - ток
                        омаж - съпротивление
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И аз да уточня - при МИГ/МАГ процес, машината регулира напрежението (волтажа), а тока (ампеража) зависи предимно от скоростта на телоподаване. Тоест, от копчето за скорост на телоподаване регулирате тока (ампеража) а от останалите 2 копчета регулирате напрежението (волтажа). Идеята е мощността (грубо тока по напрежението (волтажа по ампеража)) да е достатъчна за да може да топи тела, подаван с определената скорост.

При другите масови заваръчни процеси (РЕДЗ, ТИГ/ВИГ) машината регулира единствено тока. Напрежението регулира самия заварчик, в зависимост от това колко далеч от заварката държи електрода.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Но няма отделно копче за "волтаж" и "ампераж". И на много машини е разграфено в ампери по разни причини. А по-горе се появи леко двусмислие за по-незнаещите, че може да се регулира напрежението и отделно от това и тока. Разпространеното понятие е "увеличавам тока" и е добре да се уточнява като се въвежда ново в разговора.
                            Характеристиката на токоизточника на практика не е ли нещо между двете крайни положения ток или напрежение? ТИГ да е по ток, РЕДЗ - смесено, това с телта - в другия край.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Но няма отделно копче за "волтаж" и "ампераж".
                              Доообре! Шъ предам!

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              А по-горе се появи леко двусмислие за по-незнаещите, че може да се регулира напрежението и отделно от това и тока.
                              Ми, може. Имат лека зависимост едно от друго, но класическа МИГ-МАГ машина прави точно това - регулира напрежението и друго не я интересува, ама хич.

Да го кажа така - тока се регулира "предимно" от скоростта на телоподаване, а напрежението "предимно" от машината. И си има определен диапазон в който това работи - ако увеличиш напрежението ще получиш дълга дъга, а тела ще се разпрашава далеч от заварката, ако намалиш напрежението ще започне да те бута. В единия случай имаш излишък на мощност, в другия - недостиг.
                              Последно редактирано от sparkybg; 30-09-12, 12:41.

Коментар

Ясно, значи има една врътка. От нея регулираме напрежението, или както си го знаем - тока
                                В случая на твърде високо напрежение не се ли получава и пращенето, което е проблемът в темата?
                                Или при непостоянен недобър контакт между тоководещите части - чето това е дюзата (износен или по-голяма) или замърсена повърхност на телта?
                                Виждам една страница с препоръки за скорост на тел, дебелина и ток http://www.airgas.com/content/detail...=7000000000143
                                Размерите са на американски.
                                Последно редактирано от lodkar; 30-09-12, 13:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X