Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Made in Bulgaria

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    Преди 4-5 години вуйчо ми правеше една гондола. За една седмица трябваше да се завърши. Аз с баща ми намествахме гредите, а вуйчо ми заваряваше. Само че със саморъчено направен трансформаторен електрожен, с електроди 5-6мм. Но за такава машинка съм малко скептичен. Навсякъде хвалят стоката, а и цената и е евтина, но след като се вземе няма нищо общо с реалността. И аз искам да си взема такова леко електроженче за да заварявам на далечни места. Миналата година доста се оглеждах, но така и не съм се навил.
    П.П. Ще следя с интерес темата и ако има още полужителни отзиви за машинката, ще си купя. За любителска и монтажна работа, За сериозната работа имам си този домашно правен електрожен и една кракра 160А, също и телоподаващо на струна 250А трифазно.
    Като пипнеш читав инвертор (всичко с над 35%ПВ е приемливо), ще забравиш за всякакви кракри и прочие трансформаторни кютуци. Кракрата на максималния си ток е с не повече от 10-15% ПВ, тъй че е съвсем лесна мишена за всеки инвертор над средно ниво. Разликата е че едното едвам го вдигаш, а другото си го мяташ с презрамка и си го мъкнеш където ти е кеф (4-6кг тежи).

Въпросната трифазна струна (предполагам това: http://www.struna.bg/?page=details&id=34) е с ПВ 40% при 180А, и тежи 57 кила. Това го бие монофазното ми телоподаващо, което е с 60% ПВ при 200А и тежи 25 кила. Не изключва, поне докато започне да се топи чашката на шланг Binzel MB15AK и започне да мирише на изгоряла гума от покритието на тръбата до там. Повече не съм го напъвал, но и това ми е достатъчно. Същото в трифазната му версия и същото тегло е с 60%ПВ при 250A, и изобщо не го интересува каква ти е инсталацията, какво ти е мрежовото напрежение и прочие полюции. Просто като натиснеш "спусъка" си върши работата, и толкоз, без да са нужни трима човека за да го качиш в багажника си.

Телоподаващото, 200А инвертор + ВИГ + резак, компресор, бутилка с CO2, ролка с тел, маска и прочие истории ми се побират в скромния багажник на късата ми джипка и си ги товаря сам. Във фабията - също, само бутилката е на задната седалка. Трансформатори ли? Хората в космоса летят, а аз ще мъкна железа на по 100 години. Айде нЕма нужда!

ПП: И не на последно място - кракрата пали контакта, а инвертора - не. В цеха, където са ми машините, не беше останал читав контакт, а не се е работило в индустриални мащаби.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, съгласен съм с тебе за нещата. Ти си човек от когото съм прочел много и съм научил много. Кракрато е на поне 20 години и не мисля че може да се сравнява с новите и читави инвертори. Правения електрожен обаче е много як и го ползвам за дебел материал. Не знам колко е най-малкия ампераж, но не мога да заварявам тънко (под 5мм). За тънкото ползвам кракра. Струната е тежичка, но с нова ролка 15кг тел си я вдигам и смъквам без проблеми. Не ми е особенно приятно да я нося и да работя с нея, но не тежи толкова много. Имам 2 малки бутилки (по 14-15кг събират СО2) и една голяма. Ако искаш да ти кажа колко тежи струната мога да я изтегля и да постна тука.
      П.П. Не казвам че машините са ми от много добрите, просто не съм давал аз парите. Вуйчо ми беше голям заварчик и е купил струната преди 10-тина години. Имаше планове и за инверторен електрожен с виг, но почина преди 3 години и от тогава аз се занимавам със заваряването.

Коментар

Струната не е лоша машина, но да се сравнява с читав инвертор е несериозно. Преди 5 години и сега нещата са коренно различни по отношение на инверторите, или по-точно достъпността и цената им.

Колкото до другото, ако трябва да вдигам мацка, тежаща 50-60 кила ше се "прежаля", ама иначе не си падам много атлет.

А за големия електрожен - и на него има отговарящи инвертори - 250, 350, 500 и повече ампери. И всъщност ако сравняваме само по ампераж - 200А инвертор топи по-дебели електроди от 200А трансформатор.

За основа на това, дето човъркам в момента ще ползваме 350 амперов трифазен инвертор. Тежи примерно 15-ина кила, и от тия 15 кила половината му е корубата, защото китайчугите са я направили ненужно голяма - вътре има място за още толкова чарколяк.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз не се занимавам основно със заваряване. Предимно за лично ползване и ако има някой познат да му свърша рабода за скромна почерпка. В момента съм на 24г и уча все още. След няколко години имам планове за сериозно да се занимавам в тази сфера и в сферата на ремонт на авто паркове. Предимно на товарни автомобили. Там ми се струва че има по-голяма преспектива. Както казваш нещата са се променили коренно за последните 5 години. Представи си колко ще се променят след 2-3 години. Тогава се надявам да мога да си завърша всичко което съм запланувал и да започна развитето в работата. Предимно частна практика. Имам голям (големи) гаражи, на площ от 100кв м. Спокойно си влизат в тях 2 големи камиона или 4-5 леки коли. Все още не са обурудвани и няма ток, само са заключени. тока ми е на 200м кабел от къщата. Отделно в двора на къщата имам 2 гаража за леки коли. Там са ми сега всички машини и ми идва малко тясно. Имам и доста дърводелски машини, занимавам се и с дърводелстви (врати, прозорци, кошери за пчели). Наблягам сега на кошерите, пак за лична употреба.

Коментар

Ако ти кажа какво работя аз, ще си помислиш че се шегувам къде заварявам толкова,обаче 2.5 години заварявах почти всеки ден по 3-4 часа,а съм монтажник кабелджия,основно с оптични кабели и трасета подобни,струната 250 А няма умора въпреки ниското ПВ...топи бинзел без проблем...!Обаче е много тежка,аз съм бивш професионален спортист ама..........,освен за гаража ,за нищо друго не става с тези килограми...запомни какво съм ти казал ! Също тези 200 метра на тока от гаража е сериозен проблем особенно за заваръчни машини !Аз имам 6 кв.мм контакти и на 40-50 метра инверторите работят различно !Скоро падна стълба до къщата и енергото ми смениха рекордомана със СВТ кабел поне 10 кв.мм и сега нещата са доста стабилни,в Тец 2 съм използвал 180 метра удължител 2.5 кв.мм и инверторите си бачкаха отлично,напрежението беше 240-250 Волта

Последно редактирано от Roninn; 23-04-12, 23:41.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Ами сега където ми е техиката е на около 100м от мястото където мисля за вземам ток за големите ми гаражи. кабема ми е 4 жилен на по 2,5кв.мм. Нямам проблеми с напрежението. Баща ми работи на струга 4квата мотор и аз заварявах. Имам и фуражомелка на 7,5квата на отделен кабел е, но пак не се усеща. Не мисля че ще имам проблеми. До къщата трасето ако не се лъжа е 22квата. А в къщата след бушона на първия етаж се беше стопил кабела на фазата при положение че баба ми ползва една печка и телевизир, а кабела след бушона е 5кв.мм рекордоман.

Коментар

Вероятно имаш предвид трифазно напрежение ,аз имам предвид за монофазни машини !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Бутилка още нямам, викито си седи в кашона а аз една заварка не съм направил някой може ли да помогне ? В раздел продава също няма....

Може ли да ми дадете координати на колегата от Своге, тема в която е писал, телефон, никнейм, скайп, нещо...?!
                  Мерси предварително!

Коментар

Точно за трифазната машина говоря. Всичко ми е трифазно. Само един шмиргел имам с преправен трифазен мотор на монофазен (дядо ми го е правил за домашни нужди, като не е имал намерение да прекарва трифазен ток). Аз с електрожена като заварявам и щепсала се стопяваше. Сега съм му сложил щепсъл за 3-фазено напрежени за да не грее, като само ползвам фаза и нула.
                    Предпочитам български машинки да имам и да стимулирам българското производство, но много малко хора мислят за това. А и китайската стока е в пъти по евтина и унищожава всичко.
                    П.П. Чувал съм една приказка "имало две племена, едните били производители, а другите търговзи. след 20-тина години производителите съществували, а от търговците нямало и помен"
                    Търговията може да е хубаво нещо, но няма ли производство, няма икономика и ако продълзаваме да отхвърляме родната стока и нашия край е близо.

Коментар

Български инвертор не е имало, няма, и няма да има. Тъй че така или иначе единствения ти изход е да купиш китайски, за да излязат минимално пари навън. Пак подкрепяш български фирми, защото силовата част е китайска (на западните машини пак е китайска), но всичко останало - българско. Говоря за Вики и Дел, например. В в инверторите, продавани от Редко например няма нищо правено тук. Просто ги продават с едни пари отгоре.

Коментар

Ееее...спарки, не с лошо. ето мой опит (засега успешен) за Български инвертор
                        http://prodavalnik.com/prodavam-inve...zheni-i5011099
                        Ако се счита за реклама, моля да бъда извинен и мнението ми да бъде изтрито.
                        В скоро време ще има 200А инвертор със същото тегло и още по-добро време за работа.
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Ако това е българско и частите са му български е по-добре да си купуваме наше родно производство. Аз не бързам за инвертор и ще изчакам още годинка две. Надявам се да имаме добри български екземпляри до тогава. А и не сме некъдърни че да не можем да го произведем.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                            Ееее...спарки, не с лошо. ето мой опит (засега успешен) за Български инвертор
                            http://prodavalnik.com/prodavam-inve...zheni-i5011099
                            Ако се счита за реклама, моля да бъда извинен и мнението ми да бъде изтрито.
                            В скоро време ще има 200А инвертор със същото тегло и още по-добро време за работа.
                            Точно тая реклама мисля ще я преживеем.

Не съм с лошо бре. Утре можеш ли да ми продадеш 10? Или айде да не е утре, ми след 3 дена?

Дано в скоро време да можеш да кажеш "да". Истински ти го пожелавам.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              ...и частите са му български...
                              Е те това няма как да стане, щото тук части не произвеждаме. Платките са му български, сглобено е тук, но частите - няма как.

Коментар

Колега управи дизайна и ще имаш по голям успех !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X