Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Made in Bulgaria

Първоначално публикуван от Pachopacho Преглед на мнение
    Спрял съм се на два български модела: Харко МИГ 150 и Редко Практик 150.
    Другото което искам да попитам между моделите 150 и 170 заслужава ли си да дам още едни 300+лв при условие че ще го използвам в по-горе описания начин.
    150 е практик а 170 е скорпио,лично аз бих ги дал,разликата е че второто може да го използваш за производство,скорпио 170 е монофазното а 180 мисля че беше трифазно с голямата ролка,и двете 170-180 са много добри машини ,говоря за редкото,ползвал съм ги и двете,особенно трифазното пее...за харкото незнам.Аз бих те посъветвал за видиш инверторните защото скорпио 170 няма да можеш да го навреш в багажника на колата,тежи и по обем е два пъти по-голямо от практика !

п.п Миналата седмица видях в експо центъра на цариградско шосе щанд на кемпи,имат няколко нови модела инверторни телоподаващи и може да се договорите за сериозна отстъпка,но прочети все пак за предимства и недостатъци,като пари не са кой знае каква разлика ,това ако търсиш мобилност де...!
    Последно редактирано от Roninn; 17-03-12, 22:42.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Работил съм с Харко Миг 150 (оползотворих 1/2 ролка), предимно тънки детайли съм заварявал, уменията са ми на ниво - асмалък. С него съм заварявал ламарина 4 мм и си се справя добре. Отварях го да го почиствам от стружки уж, трансформаторът и дросела са произведени от Вики Б, всички връзки в апарата са споявани, като изработка е направено много добре. Нямам впечатления от модела на Редко, но ако е истина това което пишат производителите на сайтовете си за ПВ, Харко е по-добро.

Коментар

Първоначално публикуван от kъrfo Преглед на мнение
        , всички връзки в апарата са споявани,
        !!? А какъв друг вариянт може да бъде !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Нямам представа за такъв тип апарати каква е практиката, но можеше да е с кабелни обувки, лустер клеми или усукване . Бях му снимал карантията, но не мога да намеря снимките.

Коментар

Мерси за отговорите. Междувремено ми изпадна едно Редко 170А с бутилка за 800лв - ползвано е в автотенекидийски сервиз и ме уверяват че е ок. Заслужава ли си и ако ДА какво да му гледам при покупката.
            Също се ориентирах към казанлъшката Вики Б - за 170А МИГ/МАГ искат около 900 и няколко лв с ДДС, което реално като цена е между Харкото което харесах и Редко 170.
            Моля ви за мнения като благодаря предварително!
            Поздрави!

Коментар

Взимай инвертора и не си губи времето с тия стари кютуци, тежащи по 100 кила. Това ако на Вики-Б е инвертор де.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Инвертор е обаче е само цо....няма електрожен !Виж във форума един колега продава същата машина и е доста по-нова !

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133705
                Последно редактирано от Roninn; 29-03-12, 19:00.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  .... Това ако на Вики-Б е инвертор де.....
                  Те друго освен инвертори , не сглобяват

.....
                  Също се ориентирах към казанлъшката Вики Б - за 170А МИГ/МАГ искат около 900 и няколко лв с ДДС....
                  Кой ти ги иска ? В Енина това е цената за 200- амперова машина .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е добре, аз вече се увъртях с тези термини....Какво трябва да значи инверторен? Принципно си имам електрожен обаче е от Тодор Живково време и за фини работи просто забрави...иначе още си работи.
                    Цената, която видях е тук: http://viki-b.my.contact.bg/prices2.html за апарат МИГ-МАГ 170 А 5кг ролка - 780лв без ДДС

Коментар

Значи че тежи поне 3 пъти по-малко и заварява по-добре. Вътре не е с голям тежък трансформатор, а с електроника.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е добре, аз вече се увъртях с тези термини....Какво трябва да значи инверторен? Принципно си имам електрожен обаче е от Тодор Живково време и за фини работи просто забрави...иначе още си работи.

Ето ти малко информация http://cabel.com.ua/articles/18/ .На руски е ... на български не открих нищо интересно
                        Относно въпросите от пост #209 -моето лично мнение е че за домашно ползване по добрия вариант е инверторния електрожен с опция ВИГ !С купуването на такъв инвертор разширяваш доста повече възможностите не само за мобилност но и видовете дебелини и метали за заваряване !
                        Последно редактирано от welderargon; 31-03-12, 15:32.
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Значи всичко което се заварява с МИГ/МАГ може и с ВИГ/ТИГ, правилно ли съм разбрал ? Опитвам се да ги съпоставя и да реша най-накрая на какво да се хвърлям щото бюджета ми до към 800-900лв не искам да го дам за нещо което не съм искал. С МИГ-МАГ не е нужно да държа с две ръце горелка и добавачния материал, а мога да държа горелка и елемента който ще заварявам, имам в предвид на трудно достъпни места и кофти елементи които трябва да задържа докато фиксирам и видя че е ок и чак тогава да си ги дозаваря ?
                          Обаче ТИГ/ВИГ инверторите работят с аргон, т.е. по скъпо ли ще ми излиза удоволствието ?
                          Гледах в нета детайли (картери, колектори и прочие, даже имаше и две кутиики от ариана заварени една за друга и много гали окото.
                          И чисто от гледна точка на леснота на употреба и техника на заваряване кое е по удачно да взема ?
                          Мерси още веднъж, сигурно съм досаден и ще кажете "абе вземи чети" ама изчетох какво ли не и така като ми четете постовете и се занимавате с различни видове апарати си мисля че директно може да кажете "вземи си ето това и да ти е мирна главата"
                          Cheers!

Коментар

Значи всичко което се заварява с МИГ/МАГ може и с ВИГ/ТИГ, правилно ли съм разбрал ?
                            Да, но не винаги има смисъл да си играеш с аргон, а и обикновено аргона повече нагрява детайла, особено ако не ти иде отръки и не си много, ама много добър с аргона.

С МИГ-МАГ не е нужно да държа с две ръце горелка и добавачния материал, а мога да държа горелка и елемента който ще заварявам, имам в предвид на трудно достъпни места и кофти елементи които трябва да задържа докато фиксирам и видя че е ок и чак тогава да си ги дозаваря ?
                            На кофти места с аргон е "маааалце" друдничко. Доста тренировки ще ти трябват докато започнеш въпбще да заваряваш качествено, а за да правиш и кофти места, надолу с главата и т.н., още повече време.

Обаче ТИГ/ВИГ инверторите работят с аргон, т.е. по скъпо ли ще ми излиза удоволствието ?
                            Точно за газа няма защо да се притесняваш. Да, бутилка с CO2 свършва значително по-бавно от аналогичната бутилка с аргон (CO2-то е течно, а аргона е само под налягане). Обаче, пълнене на малка бутилка с коргон (виж най-долу) струва 5-6лв, а с нея изгарям примерно 3-4 (а може и повече) килограма тел. Ако не работиш серийно - разхода в пари е мижав.

Гледах в нета детайли (картери, колектори и прочие, даже имаше и две кутиики от ариана заварени една за друга и много гали окото.
                            По-добре не гледай. Много фурни хляб трябва да изядеш додето започнеш да заваряваш така.

И чисто от гледна точка на леснота на употреба и техника на заваряване кое е по удачно да взема ?
                            МИГ/МАГ е в пъти по-лесен и в пъти по-бърз метод.

Мерси още веднъж, сигурно съм досаден и ще кажете "абе вземи чети" ама изчетох какво ли не и така като ми четете постовете и се занимавате с различни видове апарати си мисля че директно може да кажете "вземи си ето това и да ти е мирна главата"
                            Cheers!
                            Накратко - вземи си телоподаващо да ти е мирна главата. И не очаквай чудеса, заварявайки алуминий. За тънък такъв - забрави.

И личен съвет - с коргон (20%CO2+80%Аргон) става по-добре. По-малко пръски, по-малко шлака, по-гладка заварка.

Коментар

Значи всичко което се заварява с МИГ/МАГ може и с ВИГ/ТИГ, правилно ли съм разбрал ?
                              Не само всичко което се заварява с МИГ/МАГ може с ВИГ но ще може и много повече особено като се има в предвид че всяка машина ВИГ може да се използва и като правотоков електрожен. Именно съчетанието електрожен с ВИГ дава по широки възможности при заваряване на разнообразни материали и дебелини, не е необходимо нито е рентабилно винаги да се използва метод ВИГ, например за по дебели материали като винкели, профили и др.може да се използва електрожен,електрожена също е подходящ и за други специални стомани ,чугуни и т.н. а за по тънки както и за цветни и неръждаеми материали вече може да се ползва ВИГ метода –така съчетанието електрожен с ВИГ дава доста по неограничени възможности отколкото само една МИГ/МАГ машина.
                              Опитвам се да ги съпоставя и да реша най-накрая на какво да се хвърлям щото бюджета ми до към 800-900лв не искам да го дам за нещо което не съм искал.
                              Относно бюджета –откакто се появиха китайските инвертори нещата доста се промениха –докато преди по-евтините машини бяха МИГ/МАГ сега вече може да се купи доста качествен и евтин ВИГ инвертор !
                              С МИГ-МАГ не е нужно да държа с две ръце горелка и добавачния материал, а мога да държа горелка и елемента който ще заварявам, имам в предвид на трудно достъпни места и кофти елементи които трябва да задържа докато фиксирам и видя че е ок и чак тогава да си ги дозаваря ?
                              Относно трудността –да основното предимство на МИГ-МАГ е че е по лесен за работа ,но относно бързина и качество нещата са доста относителни бързината при МИГ-МАГ е за сметка на качеството –обикновено става така че при по неопитни домашни майстори качеството на заварките е лошо и си налага използване на ъглошлайф за почистване или повторно заваряване ….

За домашно ползване разходите при използване на аргон и коргон (или друга газова смес използвана за черно при МИГ-МАГ) са толкова малки че едва ли има смисъл да се спори кой от методите е по евтин ! Но ако решиш да заваряваш нещо по различно от черно с МИГ-МАГ –разхода ще е по голям защото са необходими други видове газове и газови смеси а цената на ролките тел за неръждаемо и цветно също не е никак малка…
                              Cheers!
                              Тук ще дам някой сравнителни данни за двата процеса за да може всеки да прецени каква машина ще е най подходяща за него!
                              Разходите ..... ................................................МИГ/МАГ -765 -2500 лв....... .ВИГ - 700 - 4500 лв.
                              Дебелина на материала (стомана) .. .................МИГ/МАГ до 5-6мм ...... ........ВИГ до 5-6мм
                              Производителността ......................... .............МИГ/МАГ - бързо .................ВИГ -бавно
                              Качество ....................................... ..............МИГ/МАГ- средно .................ВИГ-отлично
                              Разнообразие от заваряеми материали …… .......МИГ/МАГ- ограничено ............ВИГ - почти всичко.
                              Необходимо време за придобиване на умения ...МИГ/МАГ- 2-4 часа ................ВИГ-20-40 часа
                              Тънки материали ........... ..............................МИГ/МАГ- трудно ...................ВИГ- лесно
                              Дебели материали ............. ..........................МИГ/МАГ- лесно .....................ВИГ- лесно

Забележка: Сравненията са за инверторни машини ,които не са разчетени за работа при повече от 200 ампера. Часовете за умения са за ниво "да се чувстваш комфортно" с процеса.
                              Успех с избора!
                              Последно редактирано от welderargon; 01-04-12, 03:05.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Много ви благодаря, наистина изчерпателни отговори! За момента повече клоня към ВИГ инвертор макар и по трудно и бавно заваряване, но пък съм мераклия и ще се мятам на дълбокото Видях че на пазара има какви ли не ВИГ апарати с какви ли не екстри като едната от тях е да заварява и на променлив режим на тока AC. Разбира се на по евтините апарати тази екстра я няма, разбрах че е препоръчително алуминия да се заварява точно на този режим, но видях и клипове успешно да се заварява и на DC ?! Гледах гледах и за момента клоня към инвертор СТАНДАРТ 170 Т на Вики Б, обаче никъде не намерих какви са й точно спецификациите и май ще трябва да ходя до Ташев Галвинг да я видя на живо.
                                Още веднъж благодаря, ако се присетите нещо ще съм благодарен да споделите, а бирата е ясно че ще е от мен
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X