Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително захранване 12v за джипа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допълнително захранване 12v за джипа

Чудех се къде да поместя този въпрос.. Смешно е в "Тунинг..." някакси, затова тук.

Искам да си направя в колата 3 допълнителни входа за захранване на 12v. Определено не съм "на ти" с тоците (както и с много други неща за съжаление ), затова дайте съвет как да се направи?

1) Първо откъде да си купя захранващите букси (като за запалка) и какви? Знам, че са поне два стандарта - по-плитки и по-дълбоки.. Лесно мога да влеза в магазин за части за Голф и да си купя няколко запалки, но това ли е което ми трябва?

2) Кутийка в която да се монтират ще се измисли, въпроса е трябва ли да са с допълнителен бушон и въобще как да стане така, че да избегна фойерверките?.. Крайния резултат е добре да се постигне без съмнителни ТНТМ-та и разни БГ тунинги на ел.системата в колата.

3) Разни такива, за които в момента не се сещам, но вероятно вие ще се сетите...

Вие сте...

Кажи какво ще захранват [важное и горе долу колко ампера]

Коментар

Първоначално публикуван от stevancochev
      Стандартното - gps, разни player-и, телефон и подобни..

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
        Аз съм виждал едни разклонителни кутий с кабелче и от другата страна 3 гнезда.
        мисля че ще ти свърши работа
        LZ1HKW
        Реглаж на преден и заден мост
        My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
          Първоначално публикуван от Yaro
          Аз съм виждал едни разклонителни кутий с кабелче и от другата страна 3 гнезда.
          мисля че ще ти свърши работа
          Да в ПРАКТИКЕР

Коментар

И аз съм ги виждал тия разклонители по колите, Яро аре да ходим да си си вземем, че и на мен ми трябва точно това.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Сложете по една букса в багажното отделение че през лятото трябва за хладилната чанта.

Коментар

Много внимавайте с разклонителите!!!!!
                Аз имам 3 вида различни от които само единия си заслужава.
                Щепсела на разклонителя (това което се включва в запалката) трябва да изглежда, като на зарядно за GSM - другите не стават. Не си купувайте от тези лъскавите, които са моноблок(без кабелче) защото са така направени, че като го сложиш в запалката дава на късо и горят бушоните - в моя случай това доведе и до изгаряне на три "тиристора" - мисля че бяха - на генератора на леката кола - 160 лв ремонт, заради една джаджа за 5 лева...
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Яро, (или който ще си слага няколко куплунга за 12 В) препоръчвам да се сложат бушони
                  на всеки куплунг поотделно т.е. 3 куплунга - 3 бушона.
                  Това е важно, защото ако стане някакво късо няма да отпадат всички гнезда а само едно.

Най е наприятно когато късото стане по време на разходка и ако отпаднат трите, я GSM -а не си си заредил
                  и нямаш връзка, я GPS-а изгуби захранване я нещо си друго ...
                  Дори и да не смениш веднага бушона ще имаш другите 2 захранващи куплунга.
                  Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                  LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                  Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Яро такива джаджи има в импас56.куплинзи,цели запалки,гнезда.може да ги видиш с цени и на страницата им в нета.
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Яро,
                      наистина такива "разклонители" има в Импас. Но, лично моят опит е силно срещу използването на такива боклуци.

На пътуването в Турция това лято, за 7000км успяхме да изгорим, разтопим и развалим почти всички букси от тип "запалка", който имахме. Това е страшно глупава система, която просто неможе да понесе вибрациите и натоварванията в едно продължително пътуване. Слава богу, поне нямаше поражения по колата.

За мен решението е само едно, заменяне на всички уреди с друг тип букси, даречем като тези на 220/110V и закачени на инсталацията отделно със съответните бушони и т.н. от някой компетентен човек.

Втора стъпка, подобна инсталация, но на 220/110V, без което една кола за дълги пътувания просто неможе. Това е по-лесно, тъй като добрите трансформатори идват в подходяща комплектация за подобно монтиране.

Коментар

Всякакъв разклонител става! Важното е визуално да се убедиш, че е качествено направен. След това му се изхвърлят захранващите кабели, слагат се по-дебели и се връзват през бушон към "контакт" Избягвай този модел дето се пъха в оригиналната запалка и от там взима захранване!

Коментар

Първоначално публикуван от disem
                          Всякакъв разклонител става! Важното е визуално да се убедиш, че е качествено направен. След това му се изхвърлят захранващите кабели, слагат се по-дебели и се връзват през бушон към "контакт" Избягвай този модел дето се пъха в оригиналната запалка и от там взима захранване!
                          Да, точно тези разклонители от Импас, Практикер и т.н. ми се струват доста ненадеждни.

Не искам допълнителните захранвания на 12v да се разклоняват от стандарния на запалката. Пък и стандартния (на Тойотата) захранва, чак когато си на контакт, а аз не искам да го преправям него.

Може би ще подхвана предложението на Радо + Севдо -> 3 отделни захранвания на 3 бушона..

Коментар

в Практикер има двойни гнезда с предпазител... Цената е 6лв и ст.

Действително тоя тип букси са глупави и ненадеждни, но всички уреди за кола са с тях...

Иначе в магазина имаме солидни букси комплект мъжко и женско и на който му се режат кабели и му се играе с поялник, може да си ги монтира... осигуряват се с гайка, така че самоизваждането е изключено... Струват около левче парчето...

по-евтиният вариант е с ДС-жакове, като тези с които се комплектоват повечето адаптори... те са стотинки...

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз минах по пътя на "запалковите" разклонители и никога повече няма да се замисля за тях. Ненадеждни, слаби, лошо оразмерени - отврат. Най-бързия вариант е твърда връзка към предпазител и букса тип "mike jack" както описа преждеговоривщият. Естествено с достатъчно дебели многожилни, автомобилни проводници, които да понесат тока. Жицата сис стои кротко някъде в жабката, когато ти трябва правиш бърз контакт с "mike jack-a" и си готов. Ако имаш повече време, купуват се истински букси, предпазители, оразмеряват се проводници и се спретва една кутийка, която може да те отнесе във вечността!

Т.
                              Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X