Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнително захранване 12v за джипа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Обещах снимки, пускам снимки
    Още един път казвам, че не претендирам нещата да са направени професионално, нито има нещо сложно в цялата работа. Засега работи без проблеми. Не съм правил проби с едновременно натоварване на всички изводи с тежки консуматори, но мисля, че няма да има проблеми, най-много да хвърчат бушони...
    Извинявам се за качеството, ама пак се прибрах почти по тъмно...

На тези снимки се вижда кабела изведен от акумулатора, заедно с бушона.

Където кабела минава през метален профил съм му сложил допълнителна защита, да не разчитам само на неговата изолация.

Това вече е кабела вътре в купето, над педалите. Синята стрелка е кабела, идващ от акумулатора, жълтата е клемата, която го разклонява на три, а червената е бушона за GPS-а. На следващата снимка се виждат бушоните за останалите два кабела - за касетофона и за задната запалка.

Стойката за GPS с кабел за захранване, който излиза от таблото.

Задната запалка...

Ето за това говорих по-рано. Като си купувате запалки гледайте това, което е посочено със стрелка да е керамично (както на снимката), защото на тази, която аз купих, това беше метално и като се натисне по-силно дава късо...

Покрай тези неща сложих и осветление вътре в колата, което е доста по-ефективно от оригиналното според мен. Това, което не предвидих в случая са сенниците и може би ще се наложи да ги изрежа където са сините линии за да може да се пуска лампичката и при вдигнат сенник.

Джипа с оригиналното и с новото осветление:

На пръв поглед изглежда дреболия или нещо накичено, но е много удобно да имаш силна светлина вътре в колата...

Ами това е, дано е било полезно за някой
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Ей градски от къде си намери допълнителните плафони?Харесаха ми,а пък и аз замислям нещо подобно,че оргиналното ми осветление на Патрола е още по-зле от твойто оргинално.А вземи и сподели и на какви пари ,за да се подготвя психически.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Плафоните ги взех от Багира-та, ама предполагам, че ще има такива във всеки магазин за осветителни тела. По принцип са предназначени за вграждане в мебели. Като пари не помня колко точно бяха, но не е нещо скъпо - май беше под 10 лв единия с крушката.
        Като казах крушка... Аз отначало се бях заблял нещо, та взех 20 W крушки... После видях, че това са халогени и се усетих да ги сменя с 10 W

Коментар

А що не сложите диодни крушки? Светлината е една никаква мъртва, обаче от линийките е много силна. Може да свети колкото искаш, акумулатора няма да ги види.

Коментар

Мислил съм да ползвам диоди за осветлението. Само че за плафоните исках да е силна светлина, което става и с диоди, само че малко по-трудно, а и като средства ще дойде малко повечко (ако всичко е качествено). В крайна сметка прецених, че плафона все пак не се ползва толкова често, така че халогена не му пречи там. Вързани са на контакт, така че да се избегне забравянето им включени (което е малко трудно като се има предвид как светят, ама... )Халогените не са вързани към ключовете на вратите - тоест, като се отварят вратите светят само оригиналните крушки.

А диоди мисля да сложа по таблото - най-вече на равната част, където е GPS-a, защото е много удобно да се държат разни дребни неща там. Например, ако си сложа GSM-а на таблото трябва много яко да се разлюлее колата за да се размърда каквото си оставил... Обаче въпроса с осветлението е същия - тъмница... Ако не помниш кое къде си сложил, в тъмното бая зор виждаш докато намериш нещо.
            Че там мисля да сложа диоди (може и от линийките), ама с някаква по-мека светлина, зелено например ще му тичка на Диското. Проблема е така да се измисли и да се направи да не е прекалено ярка светлината - едно, че в тъмницата ще блести малко или много срещу шофьора (значи или ще е с ключе, или ще е много слабичка), друго че не искам да правя голфаджийски тунинг...

Коментар

В цветното осветление предметите стават неразпознаваеми. Милион години мозъкът се е учил да вижда в спектъра на тая звезда

Коментар

Е, аз няма да търся карфици по таблото... Предполагам, че зелената светлина ще е достатъчна, а освен това няма и да е толкова дразнеща за окото, което си е важно ако осветлението е вързано към габарити (което ще рече постоянно включено)...
                Както и да е, преди да сложа нещо ще се пробват различни варианти, ама малко да се постопли времето, че...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X