Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слагане на втори акумулатор за gps тракер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
    Сподели колега от къде да ги купим? Нали всичко от Китай идва. Да ги купим от тук на тройна цена. Каквото съм поръчал от алито всичко работи, ако има проблем и пари са ми връщали.
    Илюзия е, че всичко идва от чайника.
    Аз бих си купил такова нещо от тук. Нашенско производство. Или от вносителя на някой "бял" производител. Има осигурен съпорт, сервиз и реална гаранция.
    Какво ще направиш когато китайското нещо спре след три месеца? Ще го върнеш на китаеца? Ако те игнорира, ще отидеш до Китай за да му биеш "едно карате"?
    Аз бих заложил на употреба на студена водичка... Защото той знае, че си на другия край на света и му дреме на пуловера.
    Отделно че повечето продукти от "алито" са боклучави и недоправени.

Но изборът е ваш. Аз само препоръчвам да се избягва покупката на подобни неща от подобни "магазини".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Практиката показва, че въобще не е невероятно да попаднеш на български производител/вносител, който продава боклукчава стока със свръхпечалба и въпреки това, гаранционните събития да са доста натоварваща процедура.

Коментар

Първоначално публикуван от large Преглед на мнение
        Според мен, както е писал Спарки, повечето трактори вършат полезна работа, когато мотора работи, така че освен ако не се притеснявате че ще го отмъкнат на платформа, просто вържете захранването на ГПС-а за + и - на главния акумулатор.

Отдавна се канех да взема такова (поне на вид) за колата,
        https://www.aliexpress.com/item/32639620194.html

В кутийката си има батерия, а даже гледам че на двойна цена има и 3G модел.

Единствено ме притеснява какво се случва, ако при свален акумулатор се съберат двете клеми на акумулатора, но един диод (ако в самия тракер вече няма), трябва да реши проблема.

Жълтия кабел е след контакт, за да активира устройството, според зависи от профила за работа

Ако беше за "женска" кола, бих препоръчал такъв модел,
        https://www.aliexpress.com/item/32985198061.html
        ама, съм сигурен че на тракториста, очите ще се забодат право там, ако отвори капота

Според мен, по-важно е да обявиш най-тържествено че ня въпросното МПС има такъв тракер, за да не се почлучава така, че някой от незнание и невнимание го затрива, ... без да е знаел.
        Като му се "води" и тракер на тракториста, трябва да го и пази. А и си знае че мърдане няма.
        Щото иначе, ще го закачат от невнимание, някой клон ще скъса жиците, и т.н.

А има и друг момент - какво ще стане, като ги изловиш в нарушение?
        Лесно мога да си пресдтавя ситуация, в която единия ще си търси нов трактор, а другия нов тракторист.

Така, че слагай го на показ и заявяваш, че до сега голям ктсмет сте извадили, че не са го откраднали
        По тоя начин, работниците ще им остане само една нафта, като отделен доход... макар че има и тракери, дето могат да предават данни, като да речем ниво на нафтата.
        Аз точно първия модел тракер си го поръчах от emag за 50 лв и скоро ще знам дали и колко действа, проблема е че батерията му държи 3, 4 дена, но мога да му закача към нея допълнителна .

А това второто тракерче изглежда супер, защото в трактора имам поне 20 такива релета или контактни им викат и ще се впише идеално.

А иначе незнам и аз какво ще правя ако го гепят, представям си че виждам откъде идва сигнала, отивам с полиция и изненада, моя трактор в твоя двор и да видим дали родната полиция ще ни пази. То не пречи да кажа че има застраховка и застрахователя си е сложил тракер за всеки случай. Иначе ако се скрие вътре под тапицерията няма откриване, пълно е с кабели, релета и д-р.

Миналия месец на едната машина мишки и бяха изяли кабелите в купето - за силоотводния вал, климатика, навеса и радиото и се наложи да го разколеба целия - махнах тавана, всички вътрешни пластмаси, седалката, волана, гумения под и остана само ламарина и кабели. Толкова кабели не бях виждал а и след разколачването почти бях убеден че няма да мога да го сглобя и запаля но вече е като нов, че и устройство но ток против мишки инсталирах . Та мисълта ми е че каквото и да се сложи вътре под пластмасите, пода или тавана няма да бъде открито никога!
        Последно редактирано от maxaffey; 31-01-22, 21:43.

Коментар

• large
          large коментира
          Редактиране на коментар
          Ааа, значи трактора ти не е ЮМЗ...
          Може би кофти си ме разбрал.
          Имах в предвид да си кажеш на персонала явно, че машината ВЕЧЕ има ГПС тракер - това за застраховката е добър повод.
          Така и те ще си знаят че няма мърдане и няма да има хванати в крачка.

Тия, китайските имат някакъв софтуеър, дето може да му задаваш район, извън който да се изпраща сигнал. то е облачна платформа, дето си следиш местоположениеото.
          Ако китайците дръпнат шалтера, има и алтернативни решения, пренасочваш си данните да отиват на твой сървър (ако ти се занимава де)
          Да речем https://www.traccar.org/

Едно от другите съображения, е "вредното въздействие" на радио сигналавърху оператора.
          Ако можеш да го разположиш така, че между оператора и антената или целия модул да има метал, ще е добре.
          Такива съображения имах, като си мислех да инсталирам в моята кола, оказа се че май-добрия вариант е да си взема спойлер за багажната врата, в който да вкарам тракера и евентуално камера за задно виждане... ама целия проект отече. Другия вариант беше в пластмасовата кора на калника.

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Практиката показва, че въобще не е невероятно да попаднеш на български производител/вносител, който продава боклукчава стока със свръхпечалба и въпреки това, гаранционните събития да са доста натоварваща процедура.
        Това е много вярно, миналата година си взех 4 камери от арх за по 80 лв бройката, а в името на наполовина същия модел ама викам дай оттук че ако стане нещо да мога да ползвам гаранция и така за 2 седмици заминаха 3 от камерите, звъня му на този и той вика че не може да ми помогне, нямали гаранция и сервиз и пари не връщал!!! Направо полудях, мислех на НАП, данъчни и комисия на потребителя да го пускам ама ми размина, но не съм забравил още не, мога да го нахендря с безброй поръчки на фалшиви адреси и да има да си плаща за Еконт разноски ама незнам дали ще ми остане време за това.

Коментар

maxaffey само да вметна, че има уреди за откриване на тракери или могат да ги заглушават. Така, че работи по въпроса как да го блокираш да не може да пали или върви.

Коментар

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
            maxaffey само да вметна, че има уреди за откриване на тракери или могат да ги заглушават. Така, че работи по въпроса как да го блокираш да не може да пали или върви.
            Аз доколкото разбрах темата, питащия го е страх не дали ще откраднат трактора, а по-скоро от "врага с партиен билет", който да разввиа частен бизнес.

В този ред на мисли, вероятноста, някой да си купи ГПС и/или ГСМ иначе забранените за използване заглушител и да го ползва за да излиза в нелегалност, е минимална.
            Това го правят (полу)профи краджите, и то единично. За разлика от тракториста, дето ще изчезва от радара поне 1 път седмица.
            На тракториста, може да му служи и бръмченето по радиото, на всеки час, спомням си че старите телефони смущаваха радиото. предполагам 2Г честотата или нейни хармоници влияеха на радиото.

Друго което забелязах в началния пост е че имало не един а много трактори.
            Тогава може да се ползва решение, което интерпретира данните, Идващи от ГПСа. https://www.traccar.org/
            Да речем - аларма, защото няма следа от трактора вече 2 часа, а той праща сигнал всеки час. Или е напуснал зоната.

И най-после, за батерията, като гледам снимка на тракер, вградената му батерия е литиевойонна.

Така че само се присъединяват кабелчетатта към някоя 18650 клетка и готово.
            Те обаче са уязвими от топлина, но все пак.ще могат да се сменят лесно

Коментар

Първоначално публикуван от large Преглед на мнение

Аз доколкото разбрах темата, питащия го е страх не дали ще откраднат трактора, а по-скоро от "врага с партиен билет", който да разввиа частен бизнес.

В този ред на мисли, вероятноста, някой да си купи ГПС и/или ГСМ иначе забранените за използване заглушител и да го ползва за да излиза в нелегалност, е минимална.
              Това го правят (полу)профи краджите, и то единично. За разлика от тракториста, дето ще изчезва от радара поне 1 път седмица.
              На тракториста, може да му служи и бръмченето по радиото, на всеки час, спомням си че старите телефони смущаваха радиото. предполагам 2Г честотата или нейни хармоници влияеха на радиото.

Друго което забелязах в началния пост е че имало не един а много трактори.
              Тогава може да се ползва решение, което интерпретира данните, Идващи от ГПСа. https://www.traccar.org/
              Да речем - аларма, защото няма следа от трактора вече 2 часа, а той праща сигнал всеки час. Или е напуснал зоната.

И най-после, за батерията, като гледам снимка на тракер, вградената му батерия е литиевойонна.

Така че само се присъединяват кабелчетатта към някоя 18650 клетка и готово.
              Те обаче са уязвими от топлина, но все пак.ще могат да се сменят лесно

Моя тракер праща през 15 секунди сигнал. А сайта който си дал искат пари. Този от алито си има сайт безплатно да следи единствената инвестиция е предплатената карта.

Коментар

• large
                large коментира
                Редактиране на коментар
                Всъщност, като гледам половината страници на сайта дето съм дал не работят нещо. Както и да е. Линка го дадох го в случай, че китайците решат да отрежат достъпа до безплатната услуга.
                Отделно, с развитието на системите за "умен дом" , гледам доста хора са сметнали за необходимо да виждат на един екран къде са им нещата по земното кълбо.
                Преди време, само за проба, бях инсталирал това на виртуална машина, на домашния комп това:
                https://www.home-assistant.io/integrations/traccar/
                Съдържа плъгина за проследяване traccar на платформата за домашна автоматизация home-assistant. И то напълно безплатно.
                Като нямах ГПС, си инсталирах приложение на телефона, но бързо ми мина мерака, защото знаех къде ми е телефона.

• p-pleven
                p-pleven коментира
                Редактиране на коментар
                Не е проблем да се напише нещо, дето да споделя положение през смартфон , дето има елементарен браузър. Ако се намери и машина с реално ИП - пей сърце! Свободните хостове ограничават MySQL- връзките и ... не че не се прескача, ама е още 10 движения с мишката. Говорим за 0 лв инвестиция в начинанието!

Че се заиграх: горното нещо го направих за 2 дена, в междучасията. Пускам си телефона да ми праща данни къде се намирам. Резултата: "познава" промяна на положението дори и когато се разходя от канцеларията до тоалетната на 15 метра. Разходките през обедната почивка - няма грижа, записва ми позиция през какъвто интервал кажа. Пускам и забравям. Поле, ако искам - цъкам да видя Мапса какво показва.

В неделя ще хвана племенника (срещу почерпка!) да ми направи един тест с хлапетата и колелетата. Понеже Гугъл мапса може да чертае маршрути до 10 точки, ще ми направя и някаква такава функция, през 10 записа - да чертае.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Дали се сети ,че не Случайно ,казах че ще замеря какво напрежение ще даде на изхода,при вход 14.4 волта,или просто се правиш на остроумен.
              "Дали се сети или не Случайно" да измериш или резултатът от измерването е кофти и си "забравил" да го упоменеш в темата?

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                "Дали се сети или не Случайно" да измериш или резултатът от измерването е кофти и си "забравил" да го упоменеш в темата?
                Преди 30 минути бях в офиса,но бързах....Обаче обещавам специално на теб ,ще го направя.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Преди 7 г имах около 50 автомобила с гпс ,за който гпс отговарях аз....мога да разправям весели случки,как се манипулира гпс.....по интересно става,когато водача на автомобила е технически грамотен,а при нас половината бяха такива ....
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• alexalex69
                    alexalex69 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ще се радвам да науча , че сега ползвам един служебен с ГПС и съм отворен към всякакви експерименти .

Добре направен тракер, монтиран квалитетно ще го манипулираш по-редичко. Виждам го да се случва на 32-ри февруари...

И коментаторите...

Коментар

Платката при вход 14.4 в,на изхода вади 11.10 волта.
                    Моля да отбележа че предложението за измерване идва от мен,а не от теб.Подозирам че имаш лек политически талант......

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Платката при вход 14.4 в,на изхода вади 11.10 волта.
                      Моля да отбележа че предложението за измерване идва от мен,а не от теб.Подозирам че имаш лек политически талант......
                      Тоест, окомерните ми сметки са доста точни. Много съм учуден...
                      ...Да посмятема "на око": пад на напрежение върху два диода от греца, пад върху 317, пад върху резистора върху който се измерва тока, пад върху втория чарк който не ми се гадае какъв е.
                      И при входно напрежение от 13V - 14V ще получим ли поне 11V на изхода?...

И коментаторите...

Коментар

Добре направен тракер, монтиран квалитетно ще го манипулираш по-редичко. Виждам го да се случва на 32-ри февруари...
                        Джамър как се спира?

Коментар

Тракера сам по себе си...автомобилния...има вход антена гпс и антена гсм .....
                          При наличието на входове в тракера ...като контакт и други...

Та логиката е следната...тракера губи гпс сигнал....
                          На картата остава последната позиция..входовете се четат обаче и е известно че мотора е работил...изниква на новото място без 'следа'
                          Ясен сигнал за проблем с антена или манипулация...

Втори сценарий....губи гсм сигнал....при възстановяване...тракера е записал всичко в неговата си памет и "налива "" всичко през гпрс във сървъра....

Тук е важно какво трябва да се манипулира....от там и следващите действия...

На някои влакове сме слагали сонди в резервоарите които мерят в реално време нивото....

Може да натиснат гпс...но винаги разбираме в колко часа и коя дата е имало пробив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X