Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слагане на втори акумулатор за gps тракер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ако изпълниш всичко грамотно няма причина нещо да се повреди.
    Ако тракерът е автомобилен, би трябвало да работи на 12 и 24V. Затова не слагай 6V акумулатор. Предпоставка е за грешки и пукотевици.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Значи намерих това https://vikiwat.com/zahranvasht-blok...atori-12vdc-3a което май играе ролята на това, което искам, входящ ток от главния акумулатор, има резервен акумулатор, който се зарежда докато е включен основния акумулатор а после когато няма захранване от от него изхода към консуматора си работи от резервния акумулатор.

​​​​​​

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Малко е ако ме питаш мен,малко е да зарежда дълбоко разряден малък акумулатор

Тази платка ще свърши работа за целта.

Но аз съм на мнение, че е за предпочитане решение на тракер с вграден акумулатор.

Със сигурност има такива!

Няма гаранция, че ще бъде реализиран технически по-издържано отколкото коментираните варианти с външен.
      Поне има такава вероятност, освен това ще бъде по-компактно и вероятно по-надеждно.

Моят съвет е да се огледаш и за такива варианти.
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от maxaffey Преглед на мнение
        Значи намерих това https://vikiwat.com/zahranvasht-blok...atori-12vdc-3a което май играе ролята на това, което искам, входящ ток от главния акумулатор, има резервен акумулатор, който се зарежда докато е включен основния акумулатор а после когато няма захранване от от него изхода към консуматора си работи от резервния акумулатор.

​​​​​​
        Ние ги произвеждаме тези!

Тази платка дава от 3.7 волта до около 30 в грубо.Долната граница зависи от стойноста на потенциометъра ..

Ако искаш днес или утре ще замеря точно колко ще е зарядното напрежение на изхода,при вход 14.4 в.
        Долу в колата имам един кашон готови,но в тоя студ не ми се отваря капака на колата ....в офиса ще ми е по лесно.
        Последно редактирано от Roninn; 29-01-22, 05:45.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Има голям избор от тези платки.

Въпросът е до колко изобщо е оправдано да се прави по този начин ако това например ще покрива изискванията:

https://www.amazon.co.uk/dp/B09BZ8RB4X/

Зарежда се през обикновено USB.
          Почти сигурно е, че може да работи и включено в захранване.

Вярвам, че ще се намери налично и тук подобно.
          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Тази платка дава от 3.7 волта до около 30 в грубо.Долната граница зависи от стойноста на потенциометъра ..

Ако искаш днес или утре ще замеря точно колко ще е зарядното напрежение на изхода,при вход 14.4 в.
            Долу в колата имам един кашон готови,но в тоя студ не ми се отваря капака на колата ....в офиса ще ми е по лесно.
            Ще съм много благодарен ако го измериш. Не ми е спешно, защото в понеделник ще ги поръчвам. Попринцип максималния волтаж на трактора ми гледам че е до 13.8 волта, така че с такъв входящ го измериш, ако Имаш възможност де. Мерси предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Има голям избор от тези платки.

Въпросът е до колко изобщо е оправдано да се прави по този начин ако това например ще покрива изискванията:

https://www.amazon.co.uk/dp/B09BZ8RB4X/

Зарежда се през обикновено USB.
              Почти сигурно е, че може да работи и включено в захранване.

Вярвам, че ще се намери налично и тук подобно.
              Аз попринцип нещата - тракер, кабели, антени и малък акумулатор ще си ги прибера под кожуха на покрива и ще е интелигентна работа. А и българина няма ли поне една жичка за снаждане не е интересно, така че предпочитам малко Костов Мейн изпълнение от мен отколкото готово решение 😁

Коментар

Първоначално публикуван от maxaffey Преглед на мнение
                Значи намерих това https://vikiwat.com/zahranvasht-blok...atori-12vdc-3a което май играе ролята на това, което искам, входящ ток от главния акумулатор, има резервен акумулатор, който се зарежда докато е включен основния акумулатор а после когато няма захранване от от него изхода към консуматора си работи от резервния акумулатор.​​​​​​
                Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                Тази платка ще свърши работа за целта...
                Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Тази платка дава от 3.7 волта до около 30 в грубо.Долната граница зависи от стойноста на потенциометъра...
                Екстра. Значи трябва да си запознат защо тая платка няма да свърши работа в случая?
                Защото изходното напрежение не може да е равно или да се доближи до входното.
                Да посмятема "на око": пад на напрежение върху два диода от греца, пад върху 317, пад върху резистора върху който се измерва тока, пад върху втория чарк който не ми се гадае какъв е.
                И при входно напрежение от 13V - 14V ще получим ли поне 11V на изхода? Или да не питам?

Сега по-серизно. Концентрирайте се и давайте технически издържани съвети, а не на "онче-бонче".
                От написаното оставам с впечатление, че токовете не са стихията на питащия. Съответно, много е желателно той да получи адекватен резултат изпълнявайки съветите дадени тук от първи опит, а не да се занимава с експерименти и неработещи или пиротехнически изпълнения.

То и аз мога да му срасна схема която да зарежда малкия акумулатор и да го разделя електрически от големия при нужда, ама кой ще я изпълни? Затова се търси компромис между ефективно и просто като схема решение.

И коментаторите...

Коментар

Не става ли да ползваш услуга на някоя фирма. Гарантирано ще ти сложат устройството както трябва с гаранция и ще те светнат кое може и кое не.
                  И във форума има теми за такива услуги и примери какво се случва, когато са гепили автомобил. Верно, не е трактор и влиза лесно в контейнер, но са реални случки.
                  Направи си сам е наистина голямо удоволствие, но за отговорни неща не бива компромис.
                  Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

Да посмятема "на око": пад на напрежение върху два диода от греца, пад върху 317, пад върху резистора върху който се измерва тока, пад върху втория чарк който не ми се гадае какъв е.
                    И при входно напрежение от 13V - 14V ще получим ли поне 11V на изхода? Или да не питам?
                    И аз това си го мислих, защото някъде мярнах че трябва да има минимум 2 волта разлика между входа и изхода. Решението според мен е един повишаващ модул преди този захранващ блок и да е настроен да повишава примерно до 17 волта.

То в техническите характеристики на захранващия блок пиши следното:

• Входно напрежение: AC 12-16V / DC 14-18V
                    • Изходно напрежение: 13.6V /с възможност
                    за регулиране/

Така че за този блок май няма значение дали има разлика 2 волта между вход и изход а и искат входящ ток DC 14-18 волта, които трактора май не ми ги дава, защото имам сложени вътре волтметри, които показват макс 13.8 волта.

Коментар

Баси какво сътворихте от един прост диод и резистор между нормалната 12 волтова инсталация и акумулатора за тракера!
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да синтезираме информацията дотук:
                        Най-удачен вариант е тракер с акумулатор. Досега не съм попадал на автомобилен такъв без, но е възможно да има.
                        Следващото - описано е в началото на темата, резистор и диод (за да не се препотява Анатоли ).

И коментаторите...

Коментар

Почти няма как да е технически издържано с 12V акумулатор - нито диода с резисор е красота нито пък такава платка.
                          Първият вариант поне е достатъчно елементарен и съм съгласен, че от подобна платка в този случай няма нужда.
                          Но и в двата варианта акумулатора ще е много далеч от оптималното зареждане.
                          Батериите в готовите тракери просто не са 12 волтови - не е нужно да бъдат такива!
                          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

Екстра. Значи трябва да си запознат защо тая платка няма да свърши работа в случая?

Сега по-серизно. Концентрирайте се и давайте технически издържани съвети, а не на "онче-бонче".
                            От написаното оставам с впечатление, че токовете не са стихията на питащия. Съответно, много е желателно той да получи адекватен резултат изпълнявайки съветите дадени тук от първи опит, а не да се занимава с експерименти и неработещи или пиротехнически изпълнения.

То и аз мога да му срасна схема която да зарежда малкия акумулатор и да го разделя електрически от големия при нужда, ама кой ще я изпълни? Затова се търси компромис между ефективно и просто като схема решение.
                            Дали се сети ,че не Случайно ,казах че ще замеря какво напрежение ще даде на изхода,при вход 14.4 волта,или просто се правиш на остроумен.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Измери, обясни защо няма да стане.
                              Аз вече казах каквото има за казване и нямам какво да добавя.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X