Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термодатчик с "разширени права"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Термодатчик с "разширени права"

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Кавитация - когато сборът от акустичното и общото налягане някъде даде достатъчно ниска стойност, при която течността се разкъсва, образува парна кухина (cavity).

Ултразвуковите вани работят с това. Върху твърди повърхности действа доста подобно на абразив.
    А бе знаех какво е кавитация. Все пак се пиша физик. Не знаех как действа на помпата, ама вече знам. Съвсем не се бях сетил да направя асоциация с ултразвуковите вани.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хубаво е да се прегледат подобни алгоритми във фабричните ЕКУ-та и съпътстващите контролни модули. В тях някои от потенциалните проблеми, са решени доста интелигентно.

Например: скоро се "копахме" в една Фруктиера. При диагностиката имаше няколко грешки, една от които доста странна. За някакъв период от време температурата на маслото е била с над някаква граница по-висока от тая на водата. Оказа се дефектирал датчик за температурата на водата. По-интересно беше друго. Съпоставяйки данните от двата датчика, за определен период от време, явно ЕКУ-то на двигателя е "преценило", че данните от датчика за температурата на водата може и да не са верни и пускаше вентилатора на радиатора на ниска скорост, независимо, че колата не е достигнала работна температура (мерено с външен термометър).
      Предпоплагам, че има още куп подобни хитринки.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Хубаво е да се прегледат подобни алгоритми във фабричните ЕКУ-та и съпътстващите контролни модули. В тях някои от потенциалните проблеми, са решени доста интелигентно.
        Е да, ама не съм видял ECU да гледа налягане на охлаждаща течност. То затова е и дискусията. Температурата е ясна - с нея вариантите не са кой-знае колко много.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е алгоритъм за хващане на "фалшив" или съмнителен датчик. За доста от датчиците има заложени такива. Това беше и идеята на предишния ми пост, да се подледне какво правят знаещите за да не се открива топлата вода или поне където може.

А за дискусията за налагането знам...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Такааааа.....
            Термометърче има, датчик има, процесор има, всичко има, само дето стоят на една от масите и чакат да им дойде реда. Междувремено, снощи ми се размина на косъм (къс, кафяв, естествено къдрав косъм) да остана на пътя с пръснат двигател

Както си шпиля по магистралата, долавям някакъв странен звук. Див късмет, че точно на него участък Z-Rock няма добро покритие и бях спрял раиото. Поглеждам стрелката на водата - на сантиметър зад червеното! Прималя ми...

Разбрах 2 неща: че човек като си науми нещо, трянва да го направи без да се мотае и че Мицубиши правят наистина здрави коли. Егати двигателя, оцеля... Даже ме прибра на собствен ход, е вярно повече от 2500 оборота не посмях да вдигна, а събрах кураж да погледна състоянието на маслото чак в гаража удома

Оказа се, че клапана на капачката се е прецакал, нататък и сами знаете какво следва. Сега съм с нов радиатор (всъщност влязох в магазина за капачка, ама кой ти отказва практически нов радиатор за 80 лева?) и ако днес стигна до Приморско, значи всичко е наред.

А контролния процесор, който е в основата на тази тема... абе ще го довърша някой ден
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 116,523 в 10:45 на Днес.

Зареждам...
            X