Теоретичен въпрос. 24 волта камионче. Убеждават ме ,че няма проблем да се зареждат акумулаторите един по един ,със 12 волта зареждачка ,без да се разкачват. Камиончето е на 5-6 години ,със доста допълнително оборудване и вградена зареждачка на 220 в ,която отказа. Мнения?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Що е то акумулатор и с какво се яде?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
-
Както съм написал ,камиончето си има вградена зареждачка на 220в. Която спря. Тепърва ще има напъни за ремонт ,но до тогава ме навиват че нямало проблем един по един ,неразкачени. Не се вързах. Правилното решение го знам ,но не зависи от мен. Имаме такова https://www.sandacite.bg/%D1%81%D0%B...0%D0%BE%D0%BC/ което е от зората на пожарната и до скоро даже работеше.
-
Какво би следвало е едно, какво е, е друго. Пълно безхаберие. Оригиналната зареждачка е дефектирала и няма кой да я отремонтира. И естествено всичко го отнасят бойните смени. Безхаберие и бюрокрация, ама на квадрат!
-
Мдам, чукча не читатель.
В супер краткосрочен план няма да е проблем да ги зареждате на 12 волта поотделно, но това е връзване на гащи колкото да не падат съвсем лесно (до месец-два-три).
Продължавай с опититие за наливане на акъл в посока да се поправи оригиналната, обаче, или поне да се купи 24 волтова, което е истинското решение. И двата варианта са по-евтини от нови акумулатори, който момент, предвид възрастта им, и без друго няма да е твърде напред във времето. Или ползвайте камиончето с повредената зареждачка максимално често за сметка на другите, дето са си изправни, ако има такива. Друго някакво временно решение е да връзвате това камионче към друго със изправна оригинална зареждачка, пак ако има такова.
-
-
Истината и правилното решение е оригиналната, защото това са бойни машини. Незнам какво е тяхното изпълнение, но буксата трябва да е изведена някъде от страната на водача. И като звънне звънеца водача дърпа буксата, скача в колата и отпрашва. Представи си при сигнал за пожар да почнеш да разкачаш стандартно зарядно и да ходиш да гасиш. Та такива ми ти работи.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеКалине, зареждачката за какво е нужна, ако е нужна за действаща пожарна, кажи и ще ви купим веднага една и ще ти я пратим, не е сериозно заради нещо тъпо като мисленето на някой бюрократ да се жертват човешки животи?
Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Коментар
-
Колка АЧ са батериите?
И колко залежда зареждачката?
Може ли линк, схема?
П.П Предполагам, че оригиналното решение е просто и достъпно за ремонт.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Не става въпрос за автомобилен акумулатор, но все пак си е батерия. https://www.airgunsofarizona.com/fac...spare-battery/ Това е оригиналната батерия на пушката ми, но я намирам само в Щатите и в Англия. И от двете места доставката ще се проточи доста. Та въпроса ми е : Мога ли да я заменя с тази? https://cqb.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0...2%D0%BE%D1%80/Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Може.
Електрически е ОК.
Въпреки, че от Острова доставка да се проточи около седмица.
От хАмерика е друго.
И ще се въздържа да питам що и е на пушка - ток!!!Враг усраине
Коментар
-
Защото е електртрна.
https://daystate.com/rifles/redwolf/
А двата кабела в повече, които ги има на батерията от втория линк, предполагам мога да ги отрежа?Последно редактирано от kameno karp; 24-04-21, 21:34.
-
Ами няма място за тия кабели. От пушката излизат само два кабела, които са вързани към крайните два пина на буксата(средните два липсват в буксата на пушката).
-
-
https://www.sotisbg.com/products/6827
А тази мога ли да сложа? Има някакъв параметър (нямам си идея какво значи) който при оригиналната е 20С а при тази е 30С.Това проблем ли е? Пък и ако може да обясните за какво иде реч.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Този параметър указва колко ток можеш да дръпнеш от батерията без да я умориш.
Смята се капацитет (Ah) x това число.
В случая 1,45 x 30, тоест може да дръпнеш безопасно до 43.5A от нея.
Ако този параметър е по-голямо число от оригинала не е проблем.
Проблем е обратното, тоест колкото повече - толкова повече!
Типичен пример за житейска мъдрост от Мечо Пух.
Обаче този рейтинг се отнася само за двата силови кабела, които твоята “пушка” не ползва и които се готвиш да отрежеш.
Такива токове не можеш да ползваш през баланият конектор, който се ползва за изравняване на заряда на всеки елемент при заряд.
И за мерене.
Тоест този параметър в твоят случай няма абсолютно никакво значение.Враг усраине
Коментар
-
Вероятно е последното и затова това няма значение.
Двата кабела, които ползва пушката ти от малкият конектор са свързани на абсолютно същото място, където и дебелите.
Дебелите се водят “силови” и през тях може да се черпи ток, определен по големина от въпросният параметър.
Пушката ти очевидно няма нужда от такъв голям ток и затова се ползва балансният порт.
По-тънки кабели се работят по-удобно и заемат по-малко място.
Враг усраине
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар