Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивомери

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

аз имам такова само че ми е за хондата - спортен компютър свързан с хардуер(вход изход) и софтуер за лаптоп на който екрана заменя всички уреди на таблото включително скростомера и много още допълнителни неща но тва е гъзарско по добро от стрелката няма, то и на лаптопа са на стрелки но няма общо

Коментар

Значи, от стрелката наистина няма по-хубаво. Ама сега екранчетата лесно ги рисуват, така че това явно е решимо в рамките на задачата. Прожектирането на челното стъкло май е по-скъпо, обаче и то е решимо.
      Най-терсене е въпроса дали си струва. В самолетите е по-безсмислено ИМХО, но го натресоха масово. А в колата това излиза че е най-евтиния начин да се решат проблемите с всичките много датчици, херметизацията и вероятно донякъде с краденето на колата.
      Мислих много и накъде ли не... Както и да го въртях това излиза единствения евтин вариант. Освен ако програмирането няма да струва майка си и баща си. Знаете ли някой да го може? Имам едно такова старо, за друго не става, може веднага да го разглобим за нечовешки експерименти. Даже май мога да му надуя паметта от 2 на 8 МБ. С поялника.

Коментар

http://www.unisyst.bg/downloads/down...%20reklama.pdf

Може да ти е полезно

Коментар

Аха, хубаво нещо. Смущава ме само работната температура - от +5 град.
          В някои самолети е така - знае се колко е сипано, и брояча размотава от там надолу до нулата. Трудно за колата
          Имаш ли представа колко струва? Датчиците влизат ли в комплекта?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
            При изваден контактен ключ показва, но за малко и ток не тече защото схемата е с биметална пластинка, която се нагрява от реотанче, чийто ток се определя пък от реостата в резервоара. Така е на Паджерото, следователно и на Галопера ако не греша. И уреда за температурата е изпълнен така. Този метод е тъп но надежден, няма колебания на стрелката при друсане
            Става дума следователно за "памет" докато изстине пластината
            естествено, че не тече ток... и при схема с капацитивен датчик, пак не тече ток /освен ако не се броят утечките в кондензатора.../

учудвам се как пренебрегвате "dipstick" метода нали се търси надеждност а не като на "модерните изгъзици" дето изкарват има-няма 25 години и се скапват...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз изобщо исках да сложа водомерно стъкло за "перманентен контрол в реално време". Обаче неудобно да се навеждам, търбуха ми много дебел)) Така и се търси електронна пръчка)

Коментар

Най-простото нивомерене е с термистор.....като има течност се охлажда и има малко съпротивление като нема нафта загрева и повишава съпротивлението. Има го в резервите на Ямахите (мотори) и на Пежа/Сутиен и т.н. френски чикии като ел пръчка на маслото .......само че къв е точно и дали ако си купиш некъв произволен нема а се взривиш ......... ненам!!!!

Коментар

А леле!)) С термистор може да се направи разходомер, ама чак да познава целия резервоар ...

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei
                    Най-простото нивомерене е с термистор.....като има течност се охлажда и има малко съпротивление като нема нафта загрева и повишава съпротивлението. Има го в резервите на Ямахите (мотори) и на Пежа/Сутиен и т.н. френски чикии като ел пръчка на маслото .......само че къв е точно и дали ако си купиш некъв произволен нема а се взривиш ......... ненам!!!!
                    от къде да разбера какъв елемент точно се използва защото имам проблем точно с него. Кат остане без бензин мотора трябва да светне лампа, а тя неще и непрекъснато закъсвам за бензин
                    Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                    0884837709
                    0878383528

Коментар

Е тъкмо това не знам. Ако си склонен да го изтърбушиш сигурно ще разберем.

Коментар

абе аз го "изтърбуших" но нищто, отвън работи и първите два дни в резервоара, но после само си спира и край, до следващото сваляне
                        0884837709
                        0878383528

Коментар

Ако тва може да помогне, като не тече ток през него съпротивлението му е около 2.7 килоома
                          0884837709
                          0878383528

Коментар

"Електричеството е науката за контактите".
                            Неизвестен гений

Коментар

Съгласен съм, но абсолютно всичко е проверено, притегнато, смазано!!!
                              единственото което не знам как да проверя дали работи коректно е този затворенв кутийка елемент !!!!
                              0884837709
                              0878383528

Коментар

Смазано?) Гресите обикновено са електроизолатори. Има специални проводящи, рядка работа.
                                Колко електрически извода има тая кутийка?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X