Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Генератор за ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Генератор за ток

Да не забравите икономайзер за ауспуха на генератора, да не се губи топлото, а да влиза в бойлера. Нали за разхода се придиря, ще подобри кпд-то на системата. Пълен с пропилен-гликол, да не замръзва зимата, а бойлера с две серпентини, да има и за слънчев панел.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

То има и генератори с водно охлаждане

Коментар

Те го моя . С въздушно охлаждане на генератора и водно на дизелака ( 240D Мерцедес , от вечните 123-ки).
        15,5 KW , изкарва трифазен и монофазен ток . Задвижва както кафемелачка , така и бетонобъркачка с обем половин кубик + заваръчна трифазна трансформаторна машина с 4 мм. базични електроди .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23112010028.jpg
Прегледи:1
Размер:188.4 КБ
ID:5744534
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С 2квт Хонда EU20i пускам и ползвам хидрофор с мотор 1,1квт номинал като тръгва при около 1,5 бара. Малко се замисля и примигва ламбите(понеже винаги е в икономичен режим и при такова рязко натоварване му трябва време от 0,5-1 сек за развъртане) ама се справя. На практика захранвам къщата си при аварийни спирания на тока в квартала. Гори 4-5л на 10ч, безшумен е общо взето и най-важното успях да взема една от последните бройки в ЕС произведени в Япония. Всъщност основното предимство на този агрегат пред другите с тази мощност е, че се води 2квт, но се държи по-скоро като 3,5квт и дори отгоре по време на пускане на индуктивни консуматори при перфектна консумация на гориво през цялото време. При конкуренцията нещата са малко на обратно. Остава и варианта този генератор при нужда да се куплира и с друг за удвояване на мощността. Лек и удобен за пренасяне(за да не го откраднат на вилата) идеален за каравана и всякакви поводи по места без ток.
          Изобщо тока е нещо без което почти не можем вече, така че заложих на надеждността, икономичността и дълговечността пред ниската цена и имитацията на генератори. Не мога да си позволя да чакам да разбера дали купения агрегат е надежден или не, точно когато имам най-голяма нужда от него! Освен това в мрежата има изобилие от информация и видеа за него, поддръжката, модификациите и ремонта му.
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

За Хонда eu20i можем да си отворим отделна тема ама то там няма какво толкова да се пише. Смислените модификации са две - газова уредба и дистанционно за високия режим, което разни уреди като хладилници и помпи да си го задействат 1-2 секунди преди пускането на мотора, за да не мигат лампите.

Но тук в темата явно не се очакват такива инвестиции.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...

Но тук в темата явно не се очакват такива инвестиции.

То и аз тръгнах от горе долу ниските зони на инвестиции(500-600лв), но след месеци(поти 1г) четене по форуми за къмпингуване, каравани, аварийни захранвания на ферми и домове по САЩ, Канада, Австралия и въобще форуми от целия свят, гледане на видеа със сравнения и тестове(някои от които дори отвъд ръба на възможностите на машинките), без да искам предпочетох да спестявам още няколко месеца и да взема това, което си трябва. Пък и ми омръзна някак си все да търся компромиса между евтино и само приличащо на това което е нужно, и истински продукт с който просто го ползваш и забравяш. Разбира се всеки си знае за себе си, и ако цената е най-важното, всичко останало(качество на изработка, материали, компоненти, разход на гориво, надеждност, технически параметри, ресурс....) отива на заден план - нещо което е противно на моето мнение за източник на електроенергия, без значение на целите за ползването му.
              Аз просто дадох още един + за тази машинка, така както и други по-горе го направиха.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Още една алтернатива - купуваш един Приус, и го връзваш с един инвертор към сградата - ще ти покрие всички нужди на що годе достъпна цена... И ще имаш икономично транспортно средство в допълнение
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Нямат пари за Хонда. Интересно ми е, как другите производители на такива устройства, още не са се разорили.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Нямат пари за Хонда. Интересно ми е, как другите производители на такива устройства, още не са се разорили.
                    В днешно време не е задължително това което си купил да ти върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                      и истински продукт с който просто го ползваш и забравяш.
                      Аз съм на същото мнение. Както вече се писа в някаква друга тема-Като купуваш евтин инструмент-радваш се веднъж-като го купуваш, а после много пъти плачеш-всеки път когато го ползваш.
                      А като купуваш качествен-шплачеш веднъж-като го купуваш, а се радваш всеки път когато го ползваш.

Аз също не съм по скъпите неща, много мраза да плащам данък "марка", но доста често си струва.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вариянта душата в рая и чепа докрая си иска компромис,който изключва експериментите.Това е дългосрочна инвестиция към която трябва да се подходи сериозно,инак ще купуват два пъти...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нямат пари за хонда. а имат пари за втора къща?

Коментар

ти не гледай в чуждите канчета , колко е малко мЕсото!
                            гледай боба в твоето да е на средно ниво...

Телето и вола ...абе повтарям се .
                            Търси се перпетум мобиле ама и КЯР да има .

Коментар

Отзиви за STANLEY SG3000? Не мога да открия къде е произведен? Ако някой е ползвал такъв, нека сподели дали си оправдава името или...

Коментар

Здравейте,

Бил съм в същата дилема - да намеря подобно решение за вила/непостоянно обитавано жилище.
                                След доста размисли и СЛЕД като си взех генератор 5кВ, стигнах до (поне по мое му) най - разумният избор: общо взето се присъединявам към мненията на колегата Ясен за газта, това са моите мотиви:
                                - разхода на генератора, със среден товар, при сегашните цени на горивата не е никак малък - около и над литър на час /хон.да 270куб/(3 лева на час!).
                                - винаги може да се уцели момент, в който да се наложи няколко неща да се включат едновременно.Може да програмирате контролери, за да няма засичане, но тогава вече - решението кога какво Ви е нужно - не е вече Ваше.
                                - генераторът шуми, вибрира, не е приятно да е вкъщи, трябва му отделно помещение, (за да не полудеем) но вследствие на този аргумент:
                                -- имаме пад на напрежението поради дължините м/у консуматори и генератор.
                                -- помещението трябва да е лесно достъпно (доливаме гориво, оглеждаме , масла, филтри, евентуално ако не запали се налага и друга работа).
                                -- тъй като не се живее постоянно как ще се охранява - добавка или нова отделна аларма?? - много го мислих - не мога да си го сложа в джоба!
                                има още доста неща за които да се помисли при варианта изцяло на генератор.

Аз реших нещата така:
                                - приличен проточен газов бойлер - пълен автомат - взех го за около 120 долара - и да го гепят = не е 3хил. лв - ще го преживея!(макар и трудно)
                                - бойлера ми харчи около 3 бутилки газ от големите - годишно (разбира се това напълно зависи от портеблението, но пък ако не ми е празна бутилката - топла вода има и за най- продължително къпещият се човек).
                                -- отопление на дърва
                                -- готвене на газ - отново разхода, (в зависимост от потреблението) не е фатален, печките не са скъпи, като инвестиция.

Остава осветление, хладилник и по- дребни консуматори - до 1/2 от мощността на генератора.
                                Аз съм смятал нещата, като за място без ток, макар че такъв имам (така и не съм монтирал генератора там, тъй като се оказа, че на 2км от София тока спира около 40 пъти по- често отколкото в планината).

Пожелавам на колегата да избере правилното за конкретния случай решение и да не се ядосват в последствие. Във всеки случай ако това е единствената ми алтернатива, бих преоразмерил генератора най-малко x2.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X