Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED крушки вместо халогенните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LED крушки вместо халогенните?

Възможно е. Не му разбирам. Важното е да свети
    Иначе колкото по-малко ток хабят толкова по-добре
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не само да свети. Трябва и да свети правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        да свети правилно.
        Така де, това имах предвид. По тая проста причина преди години излезох от така доходния ксенонов бизнес.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

Ти дай акъл за Н4.

Е го акьла - Осрам РАЛИ

CP64205 - 70/65W
          CP64206 - 85/80W
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Кви 450 паунда къф кон на втория етаж
            ...
            Конкретно за това става въпрос,
            па ти си избери коня и етажа.
            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 17-10-16, 00:17.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Е го акьла - Осрам РАЛИ

CP64205 - 70/65W
              CP64206 - 85/80W
              Натам отиват работите, само трябва да видя от къде мога да ги взема.
              Ще ги потърся след малко.

Трябва да помисля кои ще ме устройват, че с тия постоянно запалени фарове и през лятото ще са печки през деня.

Коментар

Английския Амазон ги има по десетина техни пари.

4 години на моя не са изгорели,но и не се ползват толкова колкото на другата кола,вьпреки това ги препоръчвам,като цена стават поне.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Английския Амазон ги има по десетина техни пари.

4 години на моя не са изгорели,но и не се ползват толкова колкото на другата кола,вьпреки това ги препоръчвам,като цена стават поне.
                  Ше разгледам, но на фона на цената за вграждане на ксенони всичко е по-добре,
                  а и за пръв път съм с една кола и не мога да остана няколко дни без фарове.

... и въобще не се бях замислил, че може да са ми уморени крушките.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                    Не знам дали забелязахте , ама и на двата линка пише '' Does not ship to Bulgaria '' .
                    Аз не съм забелязал, защото не съм в БГ и не съм и гледал дали шипва до там. Ако са ти мерак мога да ти поръчам едни и да ти ги препратя после по пощата ама май пощенските разходи ще са 50-60% от цената на комплекта.
                    Subaru Legacy 2.5
                    Suzuki GS500 E

Коментар

Ga*co или друг такъв куриер, около 2,20лв на килограм от UK
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Като не пращат до България - ще пратят до Англия. От там Габко и пак ще стигне тук .

Та като някой писа по-горе за Osram Rally се присетих какво ми беше хрумнало като идея преди време. Та малко цифри (според http://store.candlepower.com/osnibr.html) - нормлана Н1 крушка дава 1550 лумена, а специалните скъпи крушки (като Osram Nightbreaker) дават малко под 1800 лумена. Т.е. 15% повече светлина.

Въпроса е какво ще стане ако захраним крушката с 10W мощност отгоре. Мощността ще скочи с 15%, но на теория би трябвало светлината да скочи с над 15%. Живота на крушките ще стане по-кратък, но не е ясно с колко.

За реализация - в aliexpress има step up модули по 200W за 4 долара. Само им трябва подходящ корпус да ги пази от влага (ако се монтира отпред в коша). За реалното увеличаване на светлината мога да проверя довечера с регулируемото захранване. Слагам крушката във фара, паля я, меря и качвам мощността. Ако успея да стигна до това ще споделя резултатите .

Хубавото на тази система е, че е не-инвазивна и конфигурируема. Примерно може да работи на +5W и да няма драма с крушките. Или на +15W и да имаш доста повече светлина. Че даже при желание може да се превключва режима на работа чрез ключ от купето и да не товариш крушките когато си на дневни светлини. Тогава може и да се ползва даже step up/step down модул и през деня да работят на 30 вата.

За не-инвазивна - може модулите да са отпред при фаровете и да имат вход и изход като за крушката. Т.е. откачаш и закачаш 2 букси и системата я няма или се появява.

Коментар

въобще не се бях замислил, че може да са ми уморени крушките.
                          Не само че може ами няма нищо необичайно съвсем здрави на вид крушки да светят с 1/3 от яркостта на новите.

Коментар

Конкретно за това става въпрос,
                            па ти си избери коня и етажа.
                            Пак същия кон и същия етаж.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Пак същия кон и същия етаж.
                              Тва става. Гледам даже се хвалят че не било синьо ама докато направят нещо с 3000К още хляб има да изядат.
                              Отличава се с верни данни за консумация и мощност което е едно добро начало.

Впрочем, то мисля че се и разглобява. Ако си ербап можеш да му сложиш верния диод.

Коментар

Ако ще го разглобявам няма да взема нещо за 500€

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X