Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED крушки вместо халогенните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LED крушки вместо халогенните?

Доста песимистичен бях към тези крушки. Някак си не вярвах на обявните данни за тези по-долу - 30W, 4300K. Ама цената от Китай е тънка и реших да пробвам. И останах приятно изненадан . Очаквах, че мощността ще е примерно 10-15 вата, но не би - реална измерена мощност 37W (консумирани). 2.75A при 13.5V . Пуснал съм ги да поработят час-два и ще видим как ще е след като загреят. Пък и ще се види как "охладителят" работи.

Като гледам как разпределя светлината на страни - почти перфектно. Има две тясни ивици по дължина на крушката дето са тъмни, всичко друго изглежда равномерно осветено. Явно са широкоъгълни диодите. Като ги сложа във фара ще стане съвсем ясно. Ще бъдат във фар на Grand Cherokee WJ дето е с някакви силно измислени крушки - HB4 на късите. Ще споделя как са нещата и след като влезнат във фара.

Интересното е, че имат стъклно балонче което се сменя за да смениш цвета. Някак си малко странна е схемата с него и не изглежда като много оптимално решение. Но не го разбирам, та не мога да съм сигурен.

Светодиодите уж са Cree, ама не пише какъв модел. Цена - 42USD. Някак си изглеждаха приемливо за пробата .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161015_112647.jpg
Прегледи:1
Размер:102.6 КБ
ID:6121729Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161015_112623.jpg
Размер:65.2 КБ
ID:6121730Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161015_112559.jpg
Размер:69.1 КБ
ID:6121731Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161015_112546.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:6121732

От: LED крушки вместо халогенните?

Мисля , че ще "блещят" отсреща ( на "къси" ) . Част от диодите няма да бъдат в теоретичния фокус на рефлектора и ефекта вероятно ще е като ксенон в нормален фар.

Коментар

Това е целта - да пробвам. Ако се получи голяма разлика на светлината над "линията" на одсичане ще си останат в кутииките . Иначе имам устройство с което да премеря и да сравня стойностите. Ще си позволя едни 50% повече светлина над линията защото сегашните крушки са доста стари и най-вероятно имат значително намалена сила на светлината.

Но иначе да, и аз имам подобни подозрения .

Коментар

Преди доста години, с желанието да направя нещо още по-по-най, на един Мерседес монтирах ксенон.
        Монтирах си го собственоръчно, после ходих на реглаж на фаровете, оказа се, че единия HUD нещо не му беше наред с фокусировката, смених го, всичко беше ок, после ходих на още една проверка на реглажа на друго място - и там ОК всичко.
        5300 К, ксенон, свети, та се къса... явно не пречеше на останалите участници - пробвал съм лично с другата кола - заслепяване нямаше.

Обаче - и особена полза нямаше - вероятно, очакваното по-добро осветяване беше постигнато - над 5.375 % по-добре светеше...

Абе, дадох там едни парички, за да се убедя собственоочно..

Сега ги гледам тия ЛЕД-ове, и си мисля, и се сещам за приказката за мъжкото дупе...
        Най-вероятно няма да се пробвам, защото съм достатъчно доволен от наличното фабрично осветление, и не мисля да го предобрям.

Иначе - ей на - който си е купил, всеки е доволен като слон, ама как да се каже обратното, като пари са се давали..

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=157447

Виж тука и не си играй много,знам че ти е мерак.

Тия още не са изгорели,не двете,а ни една нямам сдала багажа.Преди седмица взех 80 ватови,че 65те светят по-добре от оригиналния ксенон на 500 или по-просто казано - караш 420ката с нормален фар и 65 ватови на кьси около 2 часа,взимаш 500 с оригиналния ксенон и.......ти липсва светенето на малкия с нормалните крушки.
          Тия дни като ми дойде музата ще пробвам как е с 80 вата - това само ако се тьрси силно светене,ако е само за Виж ме тук сьм то става и с ЛЕД.

4 години майка,Ултра Мултра сменях на 3-4 месеца преди да заложа на китаеца за цигари и половина комплекта
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Сложих ги. За къси определено не стават. Та експеримента завърши с 2 крушки за продаване .

И малко информация и цифри. Фокус няма. Насочването на светлината отива тотално на майна си. Снимките по-долу го показват. Иначе като сила - разликата е ОГРОМНА. В 3 точки избрани така, че да са горе-долу на едно и също място спрямо снопа светлина (една точно там където е най-много светлина, една точно над линията на срез и една с 5см по-горе от предишната) премерих силата на светлината. Цифрите са както следва:

Халогенна: 500 лумена, 60 лумена, 35 лумена.
            LED крушка: 2250 лумена, 360 лумена, 145 лумена.

Та LED крушките определено имат потенциал. 4.5 пъти повече светлина при 37W спрямо халогенната при 65W. Обаче си искат специални рефлектори и доста по-различна технология на фара. Тия на модерните коли вършат доста добра работа . Относно насочването при опит за замяна на халогенна крушка снимките говорят достатъчно. Там където са лепенките хартиено тиксо са местата на които мерих светлината.

Име:20161015_203737.jpg
Размер:53.3 КБ
ID:5731174

Име:20161015_201225.jpg
Размер:44.3 КБ
ID:5731173

Име:20161015_200302.jpg
Размер:73.3 КБ
ID:5731172

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=157447

Тия още не са изгорели,не двете,а ни една нямам сдала багажа.Преди седмица взех 80 ватови,че 65те светят по-добре от оригиналния ксенон на 500 или по-просто казано - караш 420ката с нормален фар и 65 ватови на кьси около 2 часа,взимаш 500 с оригиналния ксенон и.......ти липсва светенето на малкия с нормалните крушки.
              Тия дни като ми дойде музата ще пробвам как е с 80 вата - това само ако се тьрси силно светене,ако е само за Виж ме тук сьм то става и с ЛЕД.

4 години майка,Ултра Мултра сменях на 3-4 месеца преди да заложа на китаеца за цигари и половина комплекта
              Има добри халогенни крушки за тия фарове и такива ще заръчам. Цените са по-високи от китайския LED заместител обаче . Филипс 9011. С маааалко преправяне (пили се едно зъбче леко) влиза и работи добре според хората в мрежата.

Коментар

Не е крушката номера,а кьде свети и ти го знаеш по-добре от мен това.Мааалко дь мрьдне крушката и разваля цялата цафа на фара,а какво остава като перна друга крушка с друга форма и размер.

Иначе ДА,тук гледам Лексуси и Акюри разни с ЛЕД фарове,но това заводско правено и си свети.На дьлги не знам как е,но имат добри кьси.

Пьрвия направил крушка която да замени Н7 примерно ще направи някой лев,но не са там все още та за това наблягам на ватове и се ослучвам до кой ват ще дьржат кабелите на дзвера,за сега на 65 дьржи без проблеми,80 му идва реда,е така за проба само.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Ей, точно толкова ми трябваше....
                  Навивач си ти, ама ще седнем на една софра с тебе!!!

Ще пробвам, мамка му, сърце юнашко не трае.

Коментар

Нали ме знаеш,че сьм инат пьк и на жената детевоза е от десетина години вече,бях запьнал на Силвания та Силвания,отидоха си геройски 5 комплекта преди да си стьпя на врата и да пробвам е така с треперещи рьце китаеца.И от тогава поне на 5 коли сьм взел такива крушки и един не се е оплакьл,а аз като един виден инат ще пробвам 80 ватови за последно / ОБЕЩАВАМ / че 100 вата горят кабели и снадки,но за 80 не намирам письци та ще писна аз ако ми е писано.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Нали ме знаеш,че сьм инат пьк и на жената детевоза е от десетина години вече,бях запьнал на Силвания та Силвания,отидоха си геройски 5 комплекта преди да си стьпя на врата и да пробвам е така с треперещи рьце китаеца.И от тогава поне на 5 коли сьм взел такива крушки и един не се е оплакьл,а аз като един виден инат ще пробвам 80 ватови за последно / ОБЕЩАВАМ / че 100 вата горят кабели и снадки,но за 80 не намирам письци та ще писна аз ако ми е писано.
                      Ако нещо такова-онакова - ти си виновен, ша знайш!
                      Ей сега ще кликна един комплект, пък после ще видим.

Абе, ти си ела, ела само...

Коментар

То все аз сьм виновен та свикнах от мальк.
                        Взимай,няма да сьжаляваш,последно като рових не намерих 65 вата ма трябва да има,Китайците не са затворили фабриката на О...срам
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Де е тоя китаец? Щото аз в dx.com и aliexpress не намирам такива...

Коментар

EBAY

http://www.ebay.com/itm/OSRAM-Sylvan...0AJm4kx2g9MZMw

80 ватова,ония с 65те не го намирам в момента,може да е фалирал вече с тия цени.Сьщата опаковка само крушката вьтре е 65 вата или поне толкова пише на нея,не сьм я засичал срещу 80 как се бори,може и 80 да е като знам как светят ма то и 80те дали са толкова кой ти казва.

Тьрси,трябва да има,моите са на 4 години,темата с питанката ми е от 12та та Китаеца едва ли мен чака да си купя пети комплект,но трябва да има.
                            Последно редактирано от BENZBOSS; 15-10-16, 21:47.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Я тресни един линк де
                              Между другото гледам 7 цоловите лед фарове са станали без пари вече - намират се по пеесе доларес
                              да зема да пробвам се замислям
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X