Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED крушки вместо халогенните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LED крушки вместо халогенните?

Тъй, направих експеримента. H4 крушка вкарана във фара. Крушката ако има някакво значение е истинска Hella, но най-обикновенна.

11.65V/4.12А = 48W = 2600 лумена
    12.85V/4.4A = 56W = 3450 лумена

Напрежението е мерено на самата крушка, че кабелите ми се оказаха леееко тънки и имаха малко над волт пад. Та тук имам грубо 16% повече мощнсот и 32% повече светлина. Или грубо казано - 1V повече на фара = 30% повече светлина. Nightbreaker-а дава 15% повече светлина при същата мощност за сметка на живота на крушката който пада горе-долу на половина. Та изводите - инсталацията е много важна. Едни читави кабели и релета биха свършили в повечето случаи по-добра работа от специални крушки.

Уреда с който мерих е малко кекав (от към кабели) и дава леко неточни стойности. Та тока може да е малко грешен, но би трябвало грешката да е горе-долу еднаква и в двете измервания .

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Е го акьла - Осрам РАЛИ

CP64205 - 70/65W
      CP64206 - 85/80W
      На кола, която се кара всеки ден с пуснати фарове издържат 6 месеца , толкова точно са сметнати, че двете горят в рамките на 10 дни .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
        ...
        Я кажи как мериш лумени в домашни условия? Току виж и аз се оборудвам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И мен живо ме интересува.

Коментар

С ей това - https://www.aliexpress.com/item/Free...608.0.0.P8RTpy . Използвам данните му само за зравенения между два опита. Примено като видя, че едното е със 30% повече лумена приемам, че отделената светлина е с 30% повече. По същият начин и със светодиоди съм правил експерименти. Та като се замисля (и пообразовам на бързо от wikipedia) не меря лумени, а lux-ове .

А иначе - в тъмна стая паля фара. Фиксирам го на едно място и бележа точка на стената в която меря. В тая точка местя уреда малко надолу-нагоре докато уцеля мястото с най-високи показания. При следващият опит съм променил захранването към крушката и пак повтарям натаманяването на уреда докато взема най-високите стойности. Това ако е само със промяна на мощността към крушката. Ако е за тест със друг източник на светлина се опитвам да дефинирам няколко позиции в които да измеря и се водя по показанията в тях.

Коментар

Мериш луксове на едно определено място (а не изобщо). Имай предвид че различните лампи имат в един и същи фар различно разпределение на яркостта.

Коментар

Точно за това наблегнах на това, че меря в една точка когато става дума за една и съща крушка с различно захранване. Когато става дума за рачлични крушки се определят различни точки в които се мери за да могат да се направят разни изводи. Целта е да мога да сравнявам различни случаи и да преценям какви са подобренията. Ей тъй примерно смени едни светодиоди в къмпинг лампите и след няколко измервания се оказа, че за същата светлина мога да смъкна 2.5 пъти мощността. И рязко къмпинг лампата почна да свети по две вечери без да намаля светлината .

Коментар

...светлината...
                  Не мериш светлина(лумени) а осветеност(луксове) в определени точки. Иначе да, уреда за относителни измервания за различни крушки в едно и също тяло става, с някои уговорки. Но за лумени категорино не.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Точно .....сравнявам различни случаи и да преценям какви са подобренията. Ей тъй примерно смени едни светодиоди в къмпинг лампите и след няколко измервания се оказа, че за същата светлина мога да смъкна 2.5 пъти мощността. И рязко къмпинг лампата почна да свети по две вечери без да намаля светлината .
                    Ти си луд, но така се прави в края на краищата
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Не мериш светлина(лумени) а осветеност(луксове) в определени точки. Иначе да, уреда за относителни измервания за различни крушки в едно и също тяло става, с някои уговорки. Но за лумени категорино не.
                      Съгласявам се .

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                        На кола, която се кара всеки ден с пуснати фарове издържат 6 месеца , толкова точно са сметнати, че двете горят в рамките на 10 дни .
                        Може,моите са на 4 години обаче
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Може,моите са на 4 години обаче
                          Дълги кабели и по-ниско напрежение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Не сьм мерил напрежение,но си свети.Е вьн е Крайслер 200 на 3 месеца и свети повече от него и знам,че не е само крушка,то и фар трябва,но като цяло свети та не е като да вьрви на 11 волта или да сьм му сложил крушки от камион на 24 волта
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Врътнах някой телефон, и ето резултата за Н4:

100/90 Hella и неква Vega
                              100/80 Magneti Marelli
                              60/55 +30% TRIFA
                              60/55 +50% TRIFA
                              100/80 TRIFA

Та, някой ползвал ли е, и какво значи +30% и +50%, че не можаха да ми обЯснат ?
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                На моите има 14в (нова инсталация с дебели кабели и мощни релета).
                                Сега си карам с обикновени, издържат два пъти повече .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X