Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли за акумулатори за ВЕИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Размисли за акумулатори за ВЕИ

Не мога да се сетя от къде съм го чел, но се оловно киселинни акумулатори се разбалансирали и им се скъсявал живота само, ако единия е разреден, а другия сериозно разреден. Тогава при общ заряд заредения кипял и те така.. А ако били разредени се самобалансирали. Но това не важало за литиевите акумулатори, защото те нямали такива големи топлинни загуби. Може да е грешно, или аз да не го препредавам точно, но това съм запомнил.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Всички акумулатори страдат от това. Литиевите - повече ама и оловните не са добре.

Оловния акумулатор от разбалансиране го спасява обикновеното презареждане. Само да не се прекали, защото изсъхва. Литиевият изисква балансираща електроника и без нея не може.

Коментар

Добре, а колко би струвал подобен 100Ач 24-25 в. литиев акумулатор със съответната електроника, която да не го разбалансира и пази от презареждане и преразреждане? В сайта на един търговец на перки и колектори четох, че тези акумулатори имали 5000 цикъла заряд,разряд. Има ли нещо вярно?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Има нещо вярно, да. А за цената - не знам ама можеш да почнеш да ревеш отсега.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Има нещо вярно, да. А за цената - не знам ама можеш да почнеш да ревеш отсега.
            Добре, друг въпрос, за да ми стане ясно колко трябва да плача: В този линк колко са излъгали в капацитета? Ако е 2Ач и си ги купя на дребно, за да направя аналог на 24 в. 100Ач ще дам 1620 лв. На оловните акумулатори им дават 1000 дълбоки цикъла, но не издържат и 700. А на литиевите -5000. Коя инвестиция е по оправдана?

Коментар

Светльо ...
              Те ти едни цени :

Литиев Victron LiFePO4 Акумулатор 12,8V/60Ah - 1455
              Литиев Victron LiFePO4 Акумулатор 12,8V/90Ah - 2030
              Литиев Victron LiFePO4 Акумулатор 12,8V/160Ah - 3304
              Литиев Victron LiFePO4 Акумулатор 12,8V/200Ah - 4430

Харесаха ли ти?

А да .. това е с ДДС

Да китайски са: Те повече инфо
              Последно редактирано от CarTest™; 05-02-15, 14:55.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Е точно виктрон ли намери да дадеш за критерии за цена? Те продават 1 инвертор за няколко х. лв. и, но не са критерии, защото всички не карат Ролс, нали?

Коментар

Литиевите са по-изгодни при условие че тези цикли действително ти трябват и че не можеш да си свършиш работата по друг по-хитър начин. Лично аз бих вкарал малко повече в соларните панели и в резервоар за вода.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Е точно виктрон ли намери да дадеш за критерии за цена? ...
                    Е на първо четене в Китай:

lifepo4 battery 24v 300ah lithium battery for solar system FOB Price:
                    US $3,360 - 4,080 / Piece

Как ще го возиш до тук ... не знам.
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Литиевите са по-изгодни при условие че тези цикли действително ти трябват и че не можеш да си свършиш работата по друг по-хитър начин. Лично аз бих вкарал малко повече в соларните панели и в резервоар за вода.
                      При повече соларни панели ще трябва да се смени контролера с по-голям и скъп, който пък ще зарежда с много голям ток акумулаторите, ако цистерната е вече пълна или в момента сондажа е изчерпан. И после от тази цистерна отново трябва помпа, за да се вади водата. В случая цистерната ще се яви по-скъп от оловния акумулатор и с по-големи загуби акумулатор на енергия. А към момента системата е балансирана: всяка вечер акумулаторите са заредени, енергията им е достатъчно, за да се свърши необходимата работа, само проблема е, че често трябва да се сменят.

Коментар

Ако не ги зареждат един по един ще изкарват и повече. Също и ако вземат с 50-100% по-големи.

Коментар

Много писане, много сметки, много кинти...
                          Така и не се разбра какво е конкретното стопанство и какво се очаква да се изкара от него?
                          Някаква зимнина за собствена консумация или нещо за пазара.

Коментар

Това е стопанство за кефа и отмора на собственика. Изкарва плодове, зеленчуци, месо и ракия за собственика, като зимнина и летлина. Там в района няма ел. захранване. Затова е всичко това. И не изкарва кинти, а въпроса е в какви акумулатори да се инвестира, за да е най-икономически изгодно за дълъг период от време.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Това е стопанство за кефа и отмора на собственика. Изкарва плодове, зеленчуци, месо и ракия за собственика, като зимнина и летлина. Там в района няма ел. захранване. Затова е всичко това. И не изкарва кинти, а въпроса е в какви акумулатори да се инвестира, за да е най-икономически изгодно за дълъг период от време.
                              Ами няколко приятели с подобен проблем имах и си го решиха с подходящ генератор. КПД то на съществуващите химически акумулатори все още е клонящо към нула от гледна точка на цена/тегло/капацитет/живот.
                              Мисълта ми е дали си струва упражнението само за кеф и отмора.
                              В случая, явно основния приблем е водата. Нека да остане помпата на ветрения генератор, ама си трябва и цистерна, при това на високо, че да се ползва гравитачно.
                              За другото има други лесни решения. Основно на газ.

Коментар

Аз го казах и по-напред в темата.
                                Такава огромна инвестиция за една помпа е абсолютно неоправдана икономически.
                                С един агрегат с 5л бензин ще полива цяла седмица.
                                За литиеви акумулатори не знам, освен че са безбожно скъпи.
                                Ако ще трябва да се дават 2-3-4 К лева, то един дизелов агрегат е по-добра инвестиция.
                                Аз самия се замислям за такова решение.

Колкото и добри акумулатори да се сложат, все някога идва момента да се сменят.
                                И колкото по-скъпи, толкова по голяма е болката под гърба, щото са един куп пари наведнъж.
                                Последно редактирано от TigerHunter; 05-02-15, 18:23.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X