Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диодно осветление на автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диодно осветление на автомобил

Това горе (стоп + габарит) е цокъл BAY15d. Има такива готови диодни - виждал съм бели и червени.
    С такъва съм на мотора зашото с обикновенна крушка или топеше "стъклото" или гиреше от вибрациите. От както сложих диодната преди година не съм имал проблеми, но наистина разликата в силата на светене между "габарит" с "стоп" е малка.

Коментар

Отдавна съм с лед в габарита. Габарит стоповете - също двойна лед от ебаи. Наскоро видях, че предните габарити (T10 13x5050) им се разкапва пластмасата, но докато няма по-хард намеса - платката и проводниците удържат. За задните габарити (P21/5W) имах проблем с 3-тия стоп. Китайците бяха сложили два резистора за габарит и последователно на него за резистора за стопа, та се наложи добавяне за диоди, за да не захранва стопа от габарита. В плафона - няколко ленти диоди от любимата ми комбинация -сини и топли по равна бройка.
      На Матиза се намесих и подмених осветлението на копчетата на парното с лилави led. Можеше да добавя повече, а аз сложих само на място крушките. В комбинация с лилавото - едвам се виждат само в тъмното (то за светло не ми трябва осветление).
      Последната доработка е бели led-ове на дръжките (отвътре), да не се лутам да търся, че вече се събраха 8 МПС-та и не мога да си изработя рефлекс за всички.
      Най-голямо удоволствие ми прави лентата на кората на 5-тата врата. Вързана към осветлението на багажника, в комбинация с вдигаща врата прави ден зад колата. Разтоварваш без дертове и събираш погледи.
      За пикове и пренапрежения, явно не съм избрал правилните коли. Един диод няма изгорял засега.

Коментар

Добре де. Коментирате някакви светодиодни стопове от по 10 вата, 14 киловата, 18 мегавата...
        Някой замисля ли се, че зад вас шофират живи хора. Същите тия живи хора биха искали за имат нормално зрение през нощта, а не като светне стопа на автомобила пред тях, да отбиват от пътя за да им се нормализира зрението.
        Апропо, крайно време е подобни самодейности да се мотивират с подходящи финансови санкции. Глоба от 500 евро на модифициран фар/стоп ми се струва съвсем справедливо. За да не се убива техническият прогрес, да няма лимит на броя опити...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          ...Глоба от 500 евро на модифициран фар/стоп ми се струва съвсем справедливо.
          Размечтахме се нещо. Аз викам първо да оправят кривите предни фарове, че на задните обичайния им проблем не е че са прекалено ярки, а че светят като фас (ако изобщо).

Коментар

Ей т'ва е много добро за витарата - идеално се събира в плафона между предните и задните седалки, свети повече от оригиналната крушка и светлината е топла и не дразни - http://dx.com/p/31-44mm-adjustable-4...-dc-12v-101374 .

Пробвал съм няколко по-малки дето да влизат на мястото на оригиналната лампа - ми не стават. Нямат достатъчно площ за охлаждане и съответно ги правят по слабички, че да не предобрят нещо. А тая цялата е с охлаждаща плочка на гърба и поради факта, че има много диоди всеки работи на по-малка мощност и работи в режима в който има максимално КПД.

А като си говорите за силни стопове - никога няма да забравя една дребна корейска въшка дето ми изкара очите. Седя си зад нея на светофара, а то стоповете му като фарове. Ослепявам тотално, едва виждам какво показва светофара. Малко къси/дълги, че да му кажа на тоя, че нещо не е наред. Ама никой нищо не вдява. И след светофара като изпреварих колата - вътре жена, фаровете загасени, а тя си кара смело напред. Явно си имаше дневни/нощни стопове и като пусне фаровете стават малко по-нормални.
            Последно редактирано от brum; 10-02-14, 12:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Размечтахме се нещо. Аз викам първо да оправят кривите предни фарове, че на задните обичайния им проблем не е че са прекалено ярки, а че светят като фас (ако изобщо).
              Криви предни светлини, виетнамски ксенони и т.н. Всичко в кюпа.

Проблемът със задните също не е за подценяване. Преди време в автобилд беше засегнат проблема и то с фабричните такива, които все пак отговарят на някакви норми и изисквания. Коментираха, че вечер са меко казани неприятни.
              Лично за мен е притеснителна тая тенденция с монтирането на каквото падне в стопове и габарити. Гигаватове, гигалумени... Следващата очаквана стъпка вероятно ще е лазерни стопове? Джедайски мечове за по-заможните? Да превърнем автомобила зад нас в топка разтопен метал?

И коментаторите...

Коментар

...че вечер са меко казани неприятни....
                Ицо .. .ако четеш внимателно горното ми мнение, ще видиш, че изрично е споменато "според вида на стопа". Мощностите се нагласят така, че да свети точно като оригиналната лампа. И няма проблем.
                Иначе да, голям кеф е като нощно време стоповете на предния не ти вадят очите, обаче е в пъти по-голям кеф, когато стоповете на предния ги видиш в летен следобед, ПРЕДИ да си му разковал багажника. Отнася се и за мигачите ... може би дори в по-голяма степен.
                Та една молба, преди да сечеш всички с брадвата на тема самодейност, хвърли едно око кое как е, как работи и дали наистина пречи, че тогава, а? Знам, че си умно момче, недей с лошото...
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Сьбота бях на един крьг от мотокрос сьс спонсор Тойота та там видях на Тундра ЛЕД фарове с халогени Риджит и ангелски дзьркели на някаква друга дето не и запомнух името.Пича с който бяхме кара такава Тундра та ги пита за цена,2300 долара фарчето или 2 фара на цената на един кросак,само им каза ЬХЬ,ШСТАНЕ и крьгом.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Ако искаш да стане читаво, виж какво е писал Ясен: забрави за лампите. Отделни светодиоди, 1 до 3 вата, според формата на "стопа" и начина на монтаж.
                    Обикновено за мигачи са достатъчни 1ват жълти, спокойно може да се 350-400милиампера, п
                    Тоя отделен светодиод какво ще рече ,в смисъл един светодиод на плочка ли ? Снимка или линк да си го представя как изглежда ако може.
                    Другото ,да разбирам ли че е по добре ако стъклото е жълто,то диода да е жълт и ако е червено диода да е червен.

Итсо,аз немога да накарам служебната ми кола да свети,ти се хвана за бластера....Остави хората да кажат идеята каква е !

п.п На кавазакито оригинално габарита и стопа са в един корпус ,и едното и особенно стопа свети здраво,и са лед,но не съм го отварял да видя как са,габарита е от поне десет диода през 2-3 сантиметра един от друд,стопа е един доста мощен !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392058234436.jpg
Прегледи:1
Размер:84.9 КБ
ID:5563035 ето как свети стопа който аз направих. В ляво моята крушка, в дясно оригинална с жичка. Вече от месец нито е горяло нещо, нито топи кабели нито грее. Ползвах цокъл от обикновена крушка + 5см пвц тръбичка+ около 20 - 25 см диодна лента ( с 120 диода на метър) а за габарит отделна пвц плочка с 9 диода. Минусите запоих към корпуса ( цокъла) а двата кабела за + минават вътре през тръбичката и са запоени съответно за двете пъпки отдолу. И не съм си усложнявал излишно живота с радиатори и тн. Само не ми харесва, че свети бледо червено, защото ползвах бяла лента. Сега съм взел червена лента и като стигна да направя крушка ще снимам подробно кое как. Та да си свети хубаво червено.
                      Поздрави.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392058958984.jpg
Размер:57.3 КБ
ID:5563036Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392058996735.jpg
Размер:64.9 КБ
ID:5563037Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392059037760.jpg
Размер:64.1 КБ
ID:5563038Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392059079205.jpg
Размер:54.2 КБ
ID:5563039 ето това намерих като снимки от тези които ползвам сега. Моля някой модетатор да обедини двата ми поста, че пиша от телефона и ми е трудно.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Ицо .. .ако четеш внимателно горното ми мнение, ще видиш, че изрично е споменато "според вида на стопа". Мощностите се нагласят така, че да свети точно като оригиналната лампа. И няма проблем.
                          Иначе да, голям кеф е като нощно време стоповете на предния не ти вадят очите, обаче е в пъти по-голям кеф, когато стоповете на предния ги видиш в летен следобед, ПРЕДИ да си му разковал багажника. Отнася се и за мигачите ... може би дори в по-голяма степен.
                          Та една молба, преди да сечеш всички с брадвата на тема самодейност, хвърли едно око кое как е, как работи и дали наистина пречи, че тогава, а? Знам, че си умно момче, недей с лошото...
                          А, аз не с лошо, въпреки че като си препрочитам предишните постове, действително малко съм пресилил нещата. Някои си бяха на майтап де.

Проблемът със самодейността е следният - малцина ще подходят към въпроса внимателно. Обикновено се монтира неща и въпросът се смята за решен. Дали е добра или зле, важното е че е решен.
                          Отделно, че към тоя вид техника има съответните изисквания - минимален и максимален интензитет, ъгъл на видимост, вероятно и други. Въпросните изисквания не се знаят (и аз не съм запознат с таях), а в домашна обстановка има с какво да се измери резултатът от модификациите - дали са в нормите.
                          След това започват да се обсъждат въпросите от темата - на някой стоповете били ярки, не се виждали в слънчево време, виждали се само когато си фронтално срещу светлините и т.н.

И коментаторите...

Коментар

Ясене, с какви топли диоди имаш грижи с намирането?

Относно цвета - на стопове и габарити трябват червени, на мигачи жълти крушки. Опитвал съм бели - ужасия е. Ни цвят, ни яркост, а греят като другите.

От китайските крушки ако са на габарит много образци сдават след около 2 години. Първо започват да трептят някои от диодите, и накрая сапочват да не светят. Особено разните заместители на дневни светлини и прочие истории - трагедия тотална. Просто им трябва охлаждане.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Тоя отделен светодиод какво ще рече ,в смисъл един светодиод на плочка ли ? Снимка или линк да си го представя как изглежда ако може.
                              Другото ,да разбирам ли че е по добре ако стъклото е жълто,то диода да е жълт и ако е червено диода да е червен...
                              Отделен светодиод ще рече ето това.. Линка е с чисто илюстративна цел! Предимствата на тоя тип са, че до 1 ват нямат нужда от допълнително охлаждане, а за повече - лесно се монтира на радиатор. И като цяло е по-трудно да попаднеш на отпадък. Основен недостатък: характеристиката му на излъчване. Тръгва от точка и обикновено ъгълът на светене е 115-120 градуса. Тоест, ако имаш дълбок рефлектор и не искаш да го преправяш, стават идеално. Ако обаче по някаква причина (а причини - бол) разстоянието от точката на монтиране до вътрешната повърхност на разсейвателя е малко (примерно под 20мм), става малко неприятно.

Причината да не харесвам особено готовите "крушки", плочки, ленти и прочее е, че голяма част от това, което се продава е сглобявано от крайно боклучави светодиоди и като следствие са с непредсказуемо време на живот, а белите - и с непредсказуем цвят. Има и читави, разбира се, но трябва да се подхожда внимателно. Лошото е, че цената далеч не винаги е свързана с качеството.
                              Иначе, особено на плитък или липсващ рефлектор, са далеч по-удобни.
                              И да, за да нямаш ядове - стоп/габарит - червени, мигач - жълти. Ако все пак се наложи да слагаш някъде бели, като че ли тия с около 2500-3500 цветна температура (топло бяло) се справят най-добре.

...Проблемът със самодейността е следният - малцина ще ...
                              Знам, вярно е. Но причината не е в употребата на светодиоди. Кой си е серсем, винаги ще намери начин да натика 21 ватова лампа на габарита
                              За да не стават простотии или поне да се сведат до минимум, винаги правя първо едната страна и сравнявам с другата, която си е в заводски вид. Не е най-точния метод, но ако не бърза човек, дава добри резултати. Изключението е, когато се прави нещо от нулата и няма с какво да се сравнява. Досега имам само две такива изпълнения и предвид режима им на експлоатация и малко по-различните изисквания за "всичкоустойчивост", смятам че съм се справил съвсем прилично
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тефчо,мерси,само неможах да си го представя тоя диод как се слага в рефлектора,лепиш върху рефлектора и свети през стъклото или сглобяваш върху цокъл на лампа,или лепиш на някаква плочка и вкарваш по някакъв начин плочката във стопа !
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X