Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за два алтернатора на една кола
Свий
X
-
От: Въпрос за два алтернатора на една кола
Не'а такваз гад, май си зависи от целите. Баткото дет'е собственик на фирмата от задната лебетка каза за амперите "О.К. ама фък моя е толкоз(показа с ръце размера на алтернатора, 3 пъти по-дълъг) и дава макс ток на 2400 оборота на мотора. Тези на кърлежа са къси, някакви "рацерск" и дават макс на 7500 и за да ти освободят "коньеве" към колелата на финалния спринт си имат и бутон "волтидж даун" .......Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение... универсалния офроуд-алтернатор.....
Да сте живи и здрави... и не сте единствени, това е практика почти 100% от случаите които аз знам,......ама "електрото" си е отделно образование, и като такова неговите проблеми се мислят заедно с всичко останало преди, а не по време или (пази боже) след събитието....Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеА ние толкова не се задълбочаваме...
Аааааааааааа що'чак сега, деб'маа'им.......Близнации на изчакване на "ЕсЕсите" и при други сходни случаи "Кърлежа" да се гаси!Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЧак сега прочетох на сайта им онова за output at idle = 0. Не е и нула ами е минус направо.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Лесно ви е на вас.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеА ние толкова не се задълбочаваме.На 1000 коня дизел работни обороти са му 600,на 900 оборота почва да зареждат алтернаторите /2 мотора,не си играем на дребно /и на около 2200 оборота харчим по 300 литра на час та не ги карам много злобно.
Първо имате отделен генератор и можете да го палите при нужда.
И после, колко ви са минималните обороти на двигателя? Щото ако минималните са 600 а максималните 2200, много лесно можете да имате алтернатори които работят добре във всичките режими.
Ние тука сме от 600 до 6000+Последно редактирано от Ясен; 18-10-13, 23:34.
Коментар
-
Подсети ме. На една от колите си бях направил такова чудо. Генераторът се изключваше при пълна газ.Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениебутон "волтидж даун" .......
Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
http://www.balmar.net/PDF/alternator...-sheet-web.pdf
Добре де, с тия червенички алтернатори нямаше ли една такава табличка?
Коментар
-
Не, само листовка: Уан уайър конект енд го....фъ(р)к(последното е от мен)Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение... с тия червенички алтернатори нямаше ли една такава табличка?0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Напоследък доста цивилни коли го имат. Както и приоритетно включване на алтернатора в режимите на спиране с двигател и други подобни хитрини. Пусти цени на бензина...Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеПодсети ме. На една от колите си бях направил такова чудо. Генераторът се изключваше при пълна газ.
Близнак таблица не чете. Близнак се кефи на голема цифра и заръчва. Производителят пък не дразни такивата купувачи с таблици.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеДобре де, с тия червенички алтернатори нямаше ли една такава табличка?
Ааа е виновен този дето не го е гледал в ръцете по-рано.Последно редактирано от Ясен; 19-10-13, 00:38.
Коментар
-
Сега погледнах табличката. Хитряги.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение... табличка?
Балмарите работят под тока на самоограничаване, което е предпоставка за относително малко отделяне на топлина и способност за продължителна работа.
Да позная ли колко струва един или ти ще ми кажеш?
Коментар
-
Ти сега за смях ли искаш да станем или си просто мазохист?Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСега погледнах табличката. Хитряги.
Балмарите работят под тока на самоограничаване, което е предпоставка за относително малко отделяне на топлина и способност за продължителна работа.
Да позная ли колко струва един или ти ще ми кажеш?
Помниш ли като ревах в Панама че ми е умрял регулатора. Е на такъв алтернатор беше.
98 серия са най-скъпите. Най- евтините са по около $600.
Item# Item Name List Price Our Price Qty Add
BAL017-0001 98-220-24-IG-BL, 220A, 24V, Iso. Ground, dual pulley
$3,795.95
$2,424.05
BAL017-0002 98-310-12-IG-BL, 310A, 12V, Iso. Ground, dual pulley
$3,795.95
$2,424.05
То си е направо за валериан. Ама тука нали са само ненормални баровци...
Коментар
-
94та серия са до 15000 оборота.
98 са за големите дизели. От Панама до Канада- 1300 оборота на мотора.
Има Балмар за всякакви нужди. Ама цените ...
Коментар
-
Точно проблемът с тока намалява, определено. И с обема на резервоара, дето беше мъка. Ама куп други проблеми възникват.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТо май излиза че трябва дизел. Че и един куп други проблеми се решават.
Има. Лошото е че освен цените, физиката си е същата. Алтернаторът който ни трябва е нещо като малко прасенце.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеИма Балмар за всякакви нужди. Ама цените ...
Коментар
-
Трапера, навремето беше изнамерил такива, колкото малко прасенце, екранирани, от някакви руски военни машини, прости, вечни и мега мощни, Таргата сигурно се сеща за какво говоря.
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТочно проблемът с тока намалява, определено. И с обема на резервоара, дето беше мъка. Ама куп други проблеми възникват.
Има. Лошото е че освен цените, физиката си е същата. Алтернаторът който ни трябва е нещо като малко прасенце.Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
И аз за тях съм се размечтал. Някои бяха и с постоянни магнити. Ама нещо не намирам.Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеТрапера, навремето беше изнамерил такива, колкото малко прасенце, екранирани, от някакви руски военни машини, прости, вечни и мега мощни, Таргата сигурно се сеща за какво говоря.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар