Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диодите-заслепители на камери???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диодите-заслепители на камери???

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Светкавиците са си съвсем читави, и блъскат яко. Поне тези които съм виждал. На око и съвсем субективно - види ми се да бият поне колкото сватбарска светкавица, да не е и повече. Това нещо съчетано с правилната камера и правилните настройки няма заслепяване и няма надцакване.
    Абе има, но подобна машинка съм виждал и пипал само веднъж - използва се по концерти срещу нерегламентирани видео записи и снимки (писал съм за нея и друг път). Военните имат нещо подобно за откриване и заслепяване на оптически прицели и т.н..

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      В България не знам за колко ще е, зависи и от събираемостта на глобите.
      Събираемостта е по-малката беда.

По-голямата е бавната и ненадеждна обработка - реално пристигат около 1/10 от глобите и то след 7-9 месеца. Снимките са с лошо качество и някой като мен с по-широк автопарк и по-широка душа яко се пули да си спомни на кого е дал таратайката преди половин година. Иначе стигне ли се до тоя етап глобата общо взето се събира. Но да говорим за някакъв възпитателен или превантивен ефект е преувеличено.

Коментар

Марто, това с разработките на военните - ами има документиран случай, когато случайно попаднал в лъча на пътен радар самолет "Торнадо" не само "джамнал" радара, ами направо го е извел от строя. Но познай колко струват тези играчки и какви енергии искат. Трудни са за скрито носене и тежат. Иначе всеки да се беше екипирал. А както показва опита и тези играчки са със спорна ефективност. Пък и притежанието им май е незаконно. Та не знам дали не си е по-добре човек просто да си знае къде да не кара като алтав. И без това КАТ не са съвсем като питбули. Ако вземем булевард "Алея Яворов" в София и продължението му "Вапцаров" - там камерата е само една и то в правилната посока. Никой не те следи с колко караш по нанагорнището. То катастрофи в тази посока не помня кой знае колко, а всички карат със 70. Катастрофите ставаха в посока от Телевизионната Кула надолу към "Ситняково", най-често при опит да се отклонят на дясно към Цариградско шосе. Но от както сложиха камера да следи нанадолнището не съм виждал катастрофа, ама всички са с 50.

Лошото е, че глобите пристигат наистина с такова закъснение, че нямат нужния възпитателен ефект. Не се култивира уважението към принципа "Големия Брат Ви гледа!".

Коментар

Въпроса е, че лично аз не съм 100% убеден, че няма техническа възможност официално отчетените данни да са погрешни или манипулирани...
          Факти колкото щеш - от съдените полицаи в БГ, които си разменяха 'мелодийки', които явно влизат в резонанс с някоя междинна честота... Та до италиански или какви бяха другите полицаи, които бяха осъдени за манипулиране на глобите....
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Плащал съм ТРИ снимки и сега се научих какво се прави за да си караме спокойно.Първо спазваме правилата и ограниченията....Второ,така правя вече аз, карам кола с чужда регистрация(Испанска,Немска постоянна) или карам кола регистрирана на фирма пък фирмата регистрирана на Бай Мюмюн от село Трандафорово.....И засега нямам нови снимки
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Въпроса е, че лично аз не съм 100% убеден, че няма техническа възможност официално отчетените данни да са погрешни или манипулирани...
              Не ми се казваше в прав текст, но според мен основното забавяне на обработката идва точно от неофициалното пресяване на резултатите срещу множеството неофициални списъци на правоимащи.

Иначе - обикновено няма нужда от манипулиране на данните в посока към инкриминиране на невинни - нарушения се правят на килограм.

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                Плащал съм ТРИ снимки и сега се научих какво се прави за да си караме спокойно.Първо спазваме правилата и ограниченията....Второ,така правя вече аз, карам кола с чужда регистрация(Испанска,Немска постоянна) или карам кола регистрирана на фирма пък фирмата регистрирана на Бай Мюмюн от село Трандафорово.....И засега нямам нови снимки
                Ако си спомням правилно - плащал си снимка, дето камера "уж" няма..... Иначе правилата и ограничения са най-правилния начин за да се предпазиме от снимките.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Aз тази снимка за която говориш не съм я плащал, защото тогава зад волана е бил "чужд гражданин"......Други три снимки имам, НО вече спазвам ограниченията.....Явно няма друг начин за да не ни снимат....
                  Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Събираемостта е по-малката беда.

По-голямата е бавната и ненадеждна обработка - реално пристигат около 1/10 от глобите и то след 7-9 месеца. Снимките са с лошо качество и някой като мен с по-широк автопарк и по-широка душа яко се пули да си спомни на кого е дал таратайката преди половин година. Иначе стигне ли се до тоя етап глобата общо взето се събира. Но да говорим за някакъв възпитателен или превантивен ефект е преувеличено.
                    Умряла работа . Преди няколко дена като се прибрах от работа гледам по моята улица кварталния викам пич какво търсиш по това време тука беше след 17 .30 часа защото приемното му време в което ще неще трябва да е в приемната е от 16 до 17 часа . Човека с мъка в очите ми обясни че МВР нямало договор с пощите и им висяли с много пари та сега те търсели хората и разнасяли призовките естествено повечето в извън работно време което никой не му плаща . Та звъни пича на вратата никой не се показва ако има време минава втори път пак така оставя някаква бележка ама няма сила в тоя свят която да ме накара да отида някъде доброволно и след като не съм се подписал няма как и да се докаже че нещо въобще съм получил а не го е отнесъл вятъра . И така си отича по давност .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Във Варна са минали на второ ниво - обаждат се по телефона 'ако обичате елате'
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Във Варна са минали на второ ниво - обаждат се по телефона 'ако обичате елате'
                        Ако евентуално ти имат актуален телефон . Пък и по телефона мога да ги пратя за зелен хайвер както искам .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          мога да ги пратя за зелен хайвер както искам .
                          Засега да. Ама то е защото малко дължиш и при това положение и да платиш, и да не платиш е все тая. Иначе процедират малко по-различно.

Рано или късно тия неща ще ги дадат на ЧСИ. Нашия Боголюб ще почерпи, ама на някои ще им се дореве.

Коментар

Да, последно звъняха в офиса (заснетата кола бе служебна)...

Коментар

Да, последно звъняха в офиса (заснетата кола бе служебна)...
                              ... а па от фирми (реално работещи) почти няма как да не се плати.

Коментар

Полицая направо ме учуди - съвсем коректно говореше, без нерви, 'селски' изпълнения и т.н. - 'ако може да му се обади нарушителя за да му връча снимката' - тел., име, в кое РУ и т.н...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X