Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диодите-заслепители на камери???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диодите-заслепители на камери???

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Възможно е. Ама само срещу камери с осветител, който е много близо до тях, и само когато околната светлина е недостатъчна. И само върху номерни табели, в които бялото не е обратно-отразително (а българските са точно такива).

За през зимата си имат отопление - както и охранителните камери. Минимум, за да не събират сняг по оптиката.
    За лятото - не ги мисли. Нямат парникови условия като в колата.
    Дано ама надали. Камерата е цяло устройство което вероятно се самопроверява и щом работи - работи. Ако има температурни отклонения достатъчни да му се отразят - просто няма да заработи.

Демек - произведе ли снимка, снимката е валидна. Няма как да обориш снимковия резултат заради излизане от температурния диапазон. При висока температура матрицата просто ще даде повече шум и снимката ще е по-зърнеста. Ако е зърнеста до степен да не може да ти се разчете номера, можеш да атакуваш на базата на това че не се чете номера. Ако обаче номерът ти се чете а снимката е с няколко горещи пиксела в повече не виждам как ще атакуваш, горещите пиксели не може произволно да са генерирали твоя номер.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имах предвид, че точно такива формални поводи би трябвало да доведат до неизползването на дадено доказателство (в случая на самата снимка), щом устройството не е било използвано в средата, за която е предназначено (например - да е щракнало 3 секунди след като му е подаден сигнал за снимане)...

Въпроса ми бе за формалната страна на въпроса - интересно ми бе как стоят нещата, защото по този начин наистина би могло да те щракнат 'незаслужено'.....
      А явно има такива случаи - наскоро май в Шумен бяха 'щракнали' един дърт бус мерцедес (май 307) с около 130км/ч по обикновен междуградски път...
      Накрая изкараха от 10 кладенеца вода - че кабината на дъртия мерцедес така вибрирала, че се излъгал радара....
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Преди много години (някъде в средата на 70те) във Франция няколко бройки от първите серии на радара Места 206 дали някакви отклонения при дъждовно време. Поне до средата на 90те години глоба за превишена скорост засечена с този модел радар в дъждовно време можеше да се обжалва относително успешно ако докажеш че е валяло и че е ползван този модел.

В сегашния случай мисля трябва да създадеш прецедент - от една страна да докажеш че температурата в кутията при топло време се покачва над 60 градуса (което би било експертно да се докаже относително лесно), но след това остава да докажеш че над работната си температура системата ще даде грешка. Може и да греша.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          ....... но след това остава да докажеш че над работната си температура системата ще даде грешка...
          Поне в нашата техническа сфера това съвсем не е задължително... Производителя гарантира правилната работа само в дадения температурен диапазон. Извън зададените условия уреда не е сертифициран, и съответно би трябвало да може да си ползваш снимката например като любителска, за да си я сложиш във форума, но не и като доказателство, правено със сертифициран уред (навярно целата система е сертифицирана също има доста ограничен температурен диапазон - най-малкия измежду камера, електроника и радар)..
          Та затова ми бе интересно дали някой се е срещал с такъв казус...

Иначе за номера - когато фона е отразителен и самата цифра също е отразителна, то те ще се слеят в едно при блясък и наистина би трябвало да не се вижда контрастна цифра..
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз мислим да си сложим още две допълнителни хАлогенки со китайски ксенонки вътре. Сини, синииии. Намерил съм ги за 8.50 на руския пазар. Светат еееий. Очи вадат.
            Само като ги светнем и Жигулето става 2014год.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Дали нямат парникови условия? Ако имат добра вентилация, зимата ще имат проблем... Ако нямат - лятото ще имат проблем...
              При външна температура над 35-40С дали вътре няма да е над 60С?
              Нека да кажем така. Сертифицирано е ЦЯЛОТО устройство (с все корпус, камера, устройства за охлаждане, отопление, регулация, почистване на оптика и комуникация) при ОКОЛНА температура до 60 градуса. Вътре колко е температурата, си е проблем на инженера. Ток има, елементите на Пелтие също не са забранени за употреба в КАТ. Със сигурност съм чел за камери от едно време, с обикновени резистивни нагреватели.

Имах предвид, че точно такива формални поводи би трябвало да доведат до неизползването на дадено доказателство (в случая на самата снимка), щом устройството не е било използвано в средата, за която е предназначено (например - да е щракнало 3 секунди след като му е подаден сигнал за снимане)...

Въпроса ми бе за формалната страна на въпроса - интересно ми бе как стоят нещата, защото по този начин наистина би могло да те щракнат 'незаслужено'.....
              А явно има такива случаи - наскоро май в Шумен бяха 'щракнали' един дърт бус мерцедес (май 307) с около 130км/ч по обикновен междуградски път...
              Накрая изкараха от 10 кладенеца вода - че кабината на дъртия мерцедес така вибрирала, че се излъгал радара....
              Да, такъв формален повод е достатъчен за компрометиране на административно-наказателен процес. Ама ако случаят е по-значим, това ще предизвика и експертиза.

Умрем да прочетем, какво са привели като съображения за дъртия бус и ламарината му.

Иначе за номера - когато фона е отразителен и самата цифра също е отразителна, то те ще се слеят в едно при блясък и наистина би трябвало да не се вижда контрастна цифра..
              Тя щом се вижда изобщо при някаква светлина, значи е контрастна при нея. Хитрината в такива случаи е или да излъжеш контрола на експозицията (така че да прегори снимката) или да изравниш "албедото" на черното и бялото за конкретен вид/посока светлина. Можеш горе-долу да го постигнеш, като черното е обратно-отражателно, а бялото не е. Така няма да са контрастни за светлина, идваща от много близо до камерата.

Подозрението ми е, че напоследък точно затова камерите ги правят на два колеца - на единия лампа или светкавица, а на другия - самата камера. Върви я лъжи с обратно отражение.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Аз мислим да си сложим още две допълнителни хАлогенки со китайски ксенонки вътре. Сини, синииии. Намерил съм ги за 8.50 на руския пазар. Светат еееий. Очи вадат.
              Само като ги светнем и Жигулето става 2014год.
              2013 става. В 2014 трябват диоди.

Коментар

Сега ще ви хвърля в размисъм, като ви кажа, че има 1-ватови инфра-ред светодиоди /тези на дистанционните са 50миливата/... Има го обаче и моментът, че ще се виждат на всички охранителни и трафик камери... А дали ще направят нечетлив номера, е въпрос на проба...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  ....Умрем да прочетем, какво са привели като съображения за дъртия бус и ламарината му....
                  Ами интернет е почти безкраен ресурс
                  По отношение възникналото съмнение за неточност при измерване на скоростта на МПС от средството за измерване, процесуалния представител на АНО представи по делото писмо от управителя на “Тинел Електроникс”ООД София, в което се споделят евентуални причини поради които е възможно а скоростта на товарният автомобил “Мерцедес 307 Д” рег.№ Н 71 99 АК- фургон да е неточно измерена –именно поради действието на естествен стимулатор на доплеров сигнал, какъвто се явява огромната вибрираща метална повърхност на каросерията на товарният автомобил. При тези обстоятелства и по повод възникналото основателното съмнение относно достоверността на засечената скорост от Мобилна система за видео контрол на нарушенията на правилата на движение-TFR1-M, №0553, на товарен автомобил “Мерцедес 307 Д” рег.№ Н 71 99 АК- фургон, настоящият състав намира, издаденият електронен фиш е незаконосъобразен и като такъв следва да бъде отменен, поради което и на основание чл.63 ал.1 от ЗАНН
                  http://shumen.court-sh.org/2013/01704512_451a2913.htm

И веднага възниква въпроса - какво е определението за 'огромна вибрираща метална повърхност' (все пак това си е неголям микробус)...
                  И дали надънения субуфер в багажника може да ти вдигне скоростта (поне засечената от радара) поне с 5км/ч

П.С. буса е заснет със 135км/ч на Развигорово (ограничение 60км/ч)... По една случайност имаме същия бус 307Д - при 80км/ч вече започва да става страшничко... При 90 забиваш газта до дупка и до там...
                  Последно редактирано от slowtraveler; 16-12-13, 10:50.

Коментар

Защо ли не си тунинговам един бус да вдига 220 и да обяснявам как радарите са прецакани
                    http://youtu.be/vYwfZGcNe1o
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ами интернет е почти безкраен ресурс ...
                      Я го знам това, ама не намерих сведения от експертизата.

Вибрацията на отразяващата повърхност може да докара доплерови шашми, като разшири спектъра на сигнала с максималната скорост от движението на ламарината при вибрационното движение. Подобна вибрация която да прибави 70-80км/ч би била чудовищна и нещо не ми идва на ум ламарина, която да я издържи. Лично аз по-склонен съм да заподозра лошо филтриран сигнал от колелата (горната част на колелата се движи двойно по-бързо от автомобила) или софтуерен бъг.

Абе не трябваше ли камерите да заснемат няколко последователни снимки, от които да се определя скоростта, а радарът само да ги задейства?

Коментар

по-нагоре стана дума за Франция... Преди 20 години имаха страхотна система за мерене на скорост - 2 шлауха /маркучета/ през платното на определено разстояние /1-2 метра/със датчици за налягане... Системата измерва за колко време колата стига от единия до другия маркуч... Няма радар, няма камера...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          по-нагоре стана дума за Франция... Преди 20 години имаха страхотна система за мерене на скорост - 2 шлауха /маркучета/ през платното на определено разстояние /1-2 метра/със датчици за налягане... Системата измерва за колко време колата стига от единия до другия маркуч... Няма радар, няма камера...
                          Само има 1 проблем:как системата раббира какво е междуосието на автомобила и ако има ремарке, или в момента друг го изпреварва.

Преди време имаше в Бг подобна система за преброителни постове.

@Ясен: камерите имат ли изобщо радар или само оптически мерят скоростта по времето за преминаване?
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На системата изобщо не и дреме за междуосието, нито за броя оси. Тя отчита времето между първите сигнали от двата маркуча. Разстоянието между тях е известно.

С преброителната система съм имал близък контакт. Тя не беше с маркуч, а със човеконенавистна дебела стоманена тел и пиезо-датчик. Телта се закачаше за МПС икъсаше понякога и не знам как никого не утрепа, поне на русенския пост. Наблизо имаше автобусна спирка, за по-голям злотворен потенциал. После телта я замениха с индуктивен датчик, вкопан в асфалта.

А дали имат камерите радар - не знам. Преди всичките имаха, сега май не, поради задължението да дават няколко снимки и скоростта да може да се определи от тях постфактум.

Коментар

Доколкото знам сега всички БГ камери имат радари... А няколкото снимки се правят за да се определи при два движещи се автомобила кой се е движил по-бързо, но не и с колко по-бързо.
                              И доколкото съм чувал доставените камери (онея автоматизираните за наблюдение на трафика в градовете) могат да се сертифицират и за скорост - без радар, но това струва $$ и не е направено...
                              Преди седмица бях в Англия и там ми направи впечатление - там където има камера има и маркировка върху пътя - така много лесно с 2 снимки през точно определено време можеш да докажеш с каква скорост си се движил, като допълнителен контрол на радара - всичко е просто и нагледно..

Коментар

Педи време в "Ловци на митове" гледах един епизод, посветен на това как да излъжем полицейските радари с камера. Опровергаха всички познати градски легенди, но на края бяха наели "Зелената мамба" (автомобил с реактивен двигател, или по-скоро управляем реактивен двигател на колела) и се оказа, че ако се движиш с над 430 км/ч камерата няма какво да заснеме (когато се е задейства, колата вече не е там където би трябвало да бъде, за да е в кадър). Така, че тунинг му е майката (опитите в Перник продължават)...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X