Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диодите-заслепители на камери???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диодите-заслепители на камери???

Всякакви такива "хватки" могат да предизвикат следваща задължителна смяна на рег.табели с нови , "по-видими"
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Като гледам параметрите на камерата по-горе - 36х24мм матрица с не много пиксели и съответно - относително големи пиксели, 14бита и електронен затвор който в общи линии си прави каквото си иска - евентуално може да се заслепи със зенитен или със стадионен прожектор, и то - колкото повече - толкова повече

Отделно - ИЧ на дистанционните не светеха ли някъде на над 900nm ?
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Ми сам си си отговорил! Карайте внимателно! Не превишавайте с повече от 20 км/ч.
        Онзи ден по телевизията един катаджия като обясняваше как камерите "ще излязат от анонимност" каза - 11 км/ч.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Здравей те не знам колко е вярно но съм чувал че в Европа нашите номера не ги ловят техните камери . Понеже били много светло отразител ни , не знам колко е истина . Ако знай някой да каже .

Коментар

Първоначално публикуван от Nadu Преглед на мнение
            Здравей те не знам колко е вярно но съм чувал че в Европа нашите номера не ги ловят техните камери . Понеже били много светло отразител ни , не знам колко е истина . Ако знай някой да каже .
            Я по-добре пробвай и ни дръж в течение
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Nadu Преглед на мнение
              Нищо подобно. В Германия снимат перфектно /Нашите номера/. Получаваш две чудесни снимки - общ план и една детайлна, само на номера. Това еи така на магистралата, примерно.

Коментар

Понеже се занимавам професионално точно с такива камери които снимат номера ,мога да каже че принципно е възможно да се освети табелата достатъчно силно и в последствие флаша да прелее и в крайна сметка да се получи на снимката една бяла правоъгълна рамка без цифри .....Обаче си мисля че....

1.Трудно от динамична гледна точка да постигнеш нужната допълнителна светлина под точен ъгъл срещу обектива.
                2.Повечето камери ги настройваме да правят допълнително снимки без флаш

Мога да кача снимки да видите как изглеждат ,правени от пътните фиксирани камери,само да намеря.....

Всяка камера има филтър пред обектива подобен на Поляризационните но не е такъв а по скоро наподобява стъкло на маска за заваряване !

През моя опит съм забелязъл няколко аномалии,примерно минава скъп МЛ нов с превишена скорост покрай камерата а номера го няма в базата данни,тоест нарушител има но няма рег.номер от софтуера,съответно гледаме самото нарушение и на снимката номера фигурира перфектно но при флаша номера не е "Блеснал" съответно софтуера не отчита наличието на рег.табела и не взема номерата да гу бутне за честитката но в тази ситуация се вадят ръчно и пак няма спасение.За два дни съм срещал 3 автомобила на различни камери снимани с този ефект !

п.п Аз само монтирам ,не се занимавам с администриране и други тем подобни,само техническата част ми е работа !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Няма отърване от вас,значи...
                  Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Няма отърване и така трябва да бъде. Що за теми се появяват последно време (теми от рода "нарушавам закона, как да съм тарикат и да се отърва" и "вие сте идиоти щом плащате гражданска на моторите"). Мислех, че нарушаването на закона не се толерира.
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Зависи от закона,предни номера нямам щото глобата ми е 25 долара ако ме хванат и си ги сложа.Пожелание ангелче не го играя.

Има едни плексигласи по-тъмни за задния номер,такова нямам,за гьзария става,но камерата пск го лови и се губи смисъла,по-добре на гола броня без номер
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Камерите са много хубаво нещо, но са на неправилните места. По принцип от узряли общества тая техника се ползва за превенция, у нас се ползва за попълване на фиска.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Без паника! Затваряйте си очите когато минавате край камери. Камерите си мислят, че ако не ги виждате и те не ви виждат.
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Радар детектора ми има данни за цялата страна и пищи като наближа,избива се за един следобед еле ако леко бързам,ако бързам много още сутринта съм на фитка.

500 кинта и си караш спокойно.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

В Германия, това с данните не работи.Имат мобилни остановки, който ги слагат зад мантинелата и ги виждаш късно, сниман си вече.Някъде наоколо има и полицай да я пази но и той се е по прикрил.Освен това май радар детекторите не пищяха, може би те детектват цифрово по движението ти на видеото и тогава включва радара, така че може да те спаси ако някой те изпревари пред теб.Незнам така си мисля, но когато съм носил детектор особена работа не ми е вършил защото там той много често пищи, имат на магистралата често пунктове за измерване на трафика и той ги хваща.

Друго за което се сещам е на мостовете с буса над магистралите, там измерват и дистанцията ти с този пред теб и ако е по малко ела да видиш какво става, демек да не го притесняваш.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Отделно - ИЧ на дистанционните не светеха ли някъде на над 900nm ?
                                Ахъм. 850-950 най-често.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X