Здравейте, преди седмица чух за нов трик как да надхитрим камерите, които ни снимат когато превишаваме скоростта,
че да не получаваме честитки като сме си отпуснали крака.
Местните джигити казват, че ако сложим диоди около номера (на пластмасовата стойката в която стои например) те "заслепяват" камерите и като ни снимат номера няма да се вижда.
До тук добре, но както казах това се "местни легенди" и не съм виждал още реализирана тази идея. Става въпрос за диодите, които са на дистанционните (отпред) и предават сигнал към телевизора.Ако си мислите, че те не светят (аз така мислех
) се бъркате- светят си и то стабилно, просто ние не ги виждаме, но на камерата се вижда:
При натиснат бутон:

Без натиснат бутон:

То ясно е че ще се направят да светят с фаровете или дори може на отделен бутон, с идеята да се изключват в градски условия защото няма нужда от тях, но мисля че това е безсмислено- имат достатъчно дълъг живо и изразходват малко енергия. Както и да е това е дебат за малко по-късно
. Първо въпросът е дали това наистина е вярно (някои пробвал ли го е), малко се получава като "Ловци на митове",
но трябва да се отбележи, че снимките по-горе са правени от близко и с 8MP камера. Не знам пътните камери с каква резолюция снимат и дали в слънчев ден изобщо ще уловят тази светлина.
ПП.
Законите са си закони и трябва да се спазват.
Пускам темата съзнавайки това, но ми е интересно дали твърдението е вярно и след като на пръв поглед има реална възможност да е така реших да споделя и да обменим мнения.

Местните джигити казват, че ако сложим диоди около номера (на пластмасовата стойката в която стои например) те "заслепяват" камерите и като ни снимат номера няма да се вижда.

При натиснат бутон:
Без натиснат бутон:
То ясно е че ще се направят да светят с фаровете или дори може на отделен бутон, с идеята да се изключват в градски условия защото няма нужда от тях, но мисля че това е безсмислено- имат достатъчно дълъг живо и изразходват малко енергия. Както и да е това е дебат за малко по-късно

ПП.
Законите са си закони и трябва да се спазват.

Коментар