Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Пусни някоя снимка, за да се види къде и какво ръчкаш по него, за да го накараш да затвори.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP6117.jpg
Прегледи:1
Размер:430.0 КБ
ID:5596787Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP6113.jpg
Размер:381.4 КБ
ID:5596788

Вече работещ , смених хладилния компресор с такъв от климатик, но проблема с разтоварващото клапанче, все още стои, както казах, затварям го на ръка, вероятно ще търся електромеханичен клапан да сложа на разтоварващата линия, някой ако знае къде да търся да обажда. На първата снимка се вижда как съм махнал парче от капачето на пресостата за да мога да имам достъп до клапанчето, намира се точно над дупчицата и прилича на балотче (но не е) което като го надуе въздуха изкача ногоре. Преди да пусна компресора го натискам с една отверка пускам компресора изчаквам няколко секунди и дърпам отверката ряско и то изкача и затваря Някой някъде из постовете предложи със стискане на шлаухката докато се нагнети малко въздух, ама моята шлаух малко твърдичък и...

Коментар

Как подминава 16 бара...не можах да натискам повече с крак.....

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Не виждам възможност за редактиране да си редактирам тъпите правописни грешки

Коментар

В момента стягам още един компресор,проблема се решава с 1.2 лв.

Мисля днес или утре да купя цяла пневмо група и ще пиша
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Здравейте, искам да попитам дали е възможно да си направя компресорче от този стар хладилник мраз:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:хладилник.jpg
Размер:82.3 КБ
ID:5641799

И ако може какво още ще ми трябва за да се осъществи тази ми цел ? Благодаря за отговорите предварително.

Коментар

До колкото знам този няма компресор.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

За да се изработи компресор за въздух от хладилен такъв, трябва да се търси компресорен хладилник, а този е т.н. абсорбционен и единственото електрическо в него е малък нагревател, /а и крушката за осветление вътре/. За да е компресорен хладилникът трябва да има отзад долу ето такъв компресор:

Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Хладилника не става за компресор, обаче ги правят да работят на газ.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ахам, ясно, благодаря за информацията, а как така ги правят да работят на газ ?

Коментар

Най-общо казано, заменят електрическия нагревател с малка газова горелка на пропан-бутан. Ето малко инфо от Уики:
                      Абсорбционните хладилници може да са конструирани така, че да работят с всякакъв източник на топлина (не само електричество). Произвеждат се хладилници, работещи на бензин, дизелово гориво, газ (природен или пропан), както и с двойно захранване (газ/електричество), които се използват от години в т. нар. каравани (ремаркета, пригодени за живеене).
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

В кемпер форума има доста писано, за хладилник на газ.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                          Здравейте, искам да попитам дали е възможно да си направя компресорче от този стар хладилник мраз:
                          [ATTACH=CONFIG]778034[/ATTACH]

И ако може какво още ще ми трябва за да се осъществи тази ми цел ? Благодаря за отговорите предварително.
                          Може да разгледаш този компресор.

Коментар

Благодаря в иза отоговорите, благодаея и на колегата Йордан Йорданов за предложението, но предпочитам да се опитам да си направя компресорче, отколкото да си купя.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                              Колеги, вчера осъзнах, че показаната от мен схема за поставяне на маслоотрелител с изход за връщане на маслото в компресора е неудачна. Разбира се, стана по болезнения начин... компресора изгоря. Явно с връщането на отделеното масло от маслоотделителя се вкарва и конденз събран в него, което доведи до изгаряне на компресора. Отворих го веднага и констатирах, че има ръжда по горната част на мотора, както и вътре в помпената му част. Двигателя се върти нормално, но намотките са дали на късо. След пренавиване и заваряване на компресора ще премахна маркуча излизащ под маслоотделителя. Така при източване на филтъра, събраната "гадост" ще се изхвърля, а от тръбичката за пълнене с масло ще се добавя такова. За пенавиването е ясно, но какво масло трябва да се налива вътре?
                              Старичка е темата, но доста добра. Някъде бях чел, че маслото в компресора е доста хидроскопично и с поематето на влага става негодно. Според мен трябва още преди пускането на компресора да се смени. Може ли това обаче да стане без отваряне на компресора или трябва да се реже и заварява после?

Коментар

Първоначално публикуван от borkotiger Преглед на мнение
                                Старичка е темата, но доста добра. Някъде бях чел, че маслото в компресора е доста хидроскопично и с поематето на влага става негодно. Според мен трябва още преди пускането на компресора да се смени. Може ли това обаче да стане без отваряне на компресора или трябва да се реже и заварява после?
                                Два начина за дехидриране на маслото.
                                Затапваш входа на компресора и го оставяш да работи една нощ на вакуум. Топлината ще изпари влагата.
                                Добавяш високоградусов алкохол, който разтваря влагата.
                                Препоръчвам първия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X