Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Интересно, моя пресостат го взех без документация , кутия или каквото и да е. Само пресостат с лепната цена (около 35 лв беше някъде и от магазинБаумакс). Утре вечер ще направя повече снимки и ще се опитам да изнамеря касовите бележки на частите (ако жената не ги е подредила...).
    Ще очаквам и твоите снимки и ако се окаже производствен дефект.....

Коментар

Другата простотия дето се сещам е на една линийка да лепнеш дъвка и с нея да натиснеш върху отвора докъто вдигне някакво Р-налягане !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

[/QUOTE]
        Първоначално публикуван от =NRG= Преглед на мнение
        Здравейте колеги,
        Направих си и аз компресор с агрегат от хладилник и бутилки от пожарогасители (2 бр. Ятрус). Поставих възвратен клапан на входа на бутилката и пресостат с манометър на изхода ,между които има тънка тръбичка. Проблема ,който наблюдавам е , че въздуха ,който идва от компресора се изпуска през една малка дупчица на пресостата и въобще не се стига до пълнене на бутилките. Някой има ли идея защо се получава така и съответно как бих могъл да си реша проблема?

Благодаря ви предварително!
        Мисля, че в тази тема бях описал моите проблеми, около изработването на такъв компресор. Тези пресостати не могат да работят нормално на хладилните агрегати. Просто не им стига първоначалния въздух за да преодолее пружинката в пресостата и да затвори разтоварващата тръбичка. За да се убедиш, стисни тази шлауха за 5сек. когато компресора тръгне за да набере пурвоначално налягане. След това пресостата ще задържи до следващото му задействане. Аз се опитвах да намалявам пружината, да я сменям с друга, но така и не успях да го подкарам нормално. Сега е с пресостат от хладилна техника, но без разтоварваща тръбичка.
        [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Колеги, вчера осъзнах, че показаната от мен схема за поставяне на маслоотрелител с изход за връщане на маслото в компресора е неудачна.
          [ATTACH=CONFIG]521302[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]521303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]521304[/ATTACH]
          Разбира се, стана по болезнения начин... компресора изгоря. Явно с връщането на отделеното масло от маслоотделителя се вкарва и конденз събран в него, което доведи до изгаряне на компресора. Отворих го веднага и констатирах, че има ръжда по горната част на мотора, както и вътре в помпената му част. Двигателя се върти нормално, но намотките са дали на късо. След пренавиване и заваряване на компресора ще премахна маркуча излизащ под маслоотделителя. Така при източване на филтъра, събраната "гадост" ще се изхвърля, а от тръбичката за пълнене с масло ще се добавя такова. За пенавиването е ясно, но какво масло трябва да се налива вътре?
          Последно редактирано от nola; 04-11-13, 12:43.

Коментар

Аз го долях с м10д и си работят и двата мотора,обаче само съм долял не претендирам обаче че е правилно,нека някой професионал да каже !

п.п Забравих да кажа че в студеното първото тръгване е малко тегаво поне 2-3 сек. докато развърти,случва се и да включи защитата !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Според мен, трябва да е доста рядко. Верятно трансформаторно ще върши работа, но някой специалист е по-добре да си каже.

Коментар

Трансформаторното е за охлаждане и няма мазилни свойства. Всяко рядко масло ще стане, стига да не го връща с кондензата в компресора

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                  Колеги, вчера осъзнах, че показаната от мен схема за поставяне на маслоотрелител с изход за връщане на маслото в компресора е неудачна. Разбира се, стана по болезнения начин... компресора изгоря. Явно с връщането на отделеното масло от маслоотделителя се вкарва и конденз събран в него, което доведи до изгаряне на компресора. Отворих го веднага и констатирах, че има ръжда по горната част на мотора, както и вътре в помпената му част. Двигателя се върти нормално, но намотките са дали на късо.
                  Аз си мисля,че не от ръждата ти е изгорял компресора. Изобщо не се сещам как мислиш, че може да се реши проблема с влагата при отворена система с хладилен компресор. Наистина при ръждясване моторчето силно се затруднява, но не изгаря, защото е защитено "по ток" при стандартно пускане. Обикновенно има вътрешно скъсяване на намотки, което се решава с друго реле, с една идея повече пусков ток, или кофражистка корекция на пусковото реле. КОмпресорите, които съм ремонтирал ги "суша", като ги оставям една нощ да работят на вакуум и топлината се справя перфектно, но и това е трудно приложимо при отворена система.

Коментар

Преди време докато обсъждах въпроса с човек занимаващ се с хладилни ала-бала, стана въпрос, че тия компресори имат препоръчван брой старт-стоп цикли за час и е хубаво той да спазва...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Би ли обяснил по-подробно за другото реле, че това не ми е ясно?

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                        Би ли обяснил по-подробно за другото реле, че това не ми е ясно?
                        Е, не е нещо сложно. Ако електромоторчето не е електрически изгоряло и има по 20-30 ома на двете намотки, захранването минава през реотан и биметален контакт, които са настроени за съответния мотор. При амортизация, насрещно налягане, или вътрешно окъсени навивки релето не позволява пуск, поради по-високия ток през него. Допустими са 1, или 2 стъпки по 0.2А по-висок пусков ток с друго реле. Кофражисткият вариант е отдалечаване на реотана на оригиналното от биметала, което окомерно обикновенно е трудно за изпълнение.

Коментар

Я да видим правилно ли съм разбрал. Предлагаш да се замени релето на пусковата намотка с такова, което е х+0.2 или х+0.4А, което ще позволи да се стартира по лесно компресора под налягане или при наличието на малки ръжди от конденз. Това обаче не възпрепятства изгарянето на мотора, а при мен се получи точно това.

Коментар

И аз имам описания проблем с пресостата и разтоварващата линия или клапанче, не стига първоначлното налягане за да го затвори, с една отверчица повдигам леко клапанчето и като го пусна затваря, обаче не може постоянно да го човъркам и кутийката на пресостата да ми е все отворена. Другото, че компресора ми спря сега само бучи, като го пусна ама не тръгва. Май ще търся друг компресор, ама как да реша проблема с разтоварващото клапанче, да затваря при пускане?

Коментар

Пусни някоя снимка, за да се види къде и какво ръчкаш по него, за да го накараш да затвори.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Вече съм обсъждал проблема с този вид пресостат. Аз не намерих решение и го смених с друг. Виж пост 108.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X