Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Да, точно така! Разпробита тапа и запоена с тинол.

Коментар

колеги имам проблем с компресора можели дето няма масло вътре в него зарадитова да не иска да работи измерихго показва че работи като го съврзахме несе чу ништо

Коментар

Обясни по подробно какво имаш в предвид !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

В предвида няма нищо.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Здравейте колеги,
            Направих си и аз компресор с агрегат от хладилник и бутилки от пожарогасители (2 бр. Ятрус). Поставих възвратен клапан на входа на бутилката и пресостат с манометър на изхода ,между които има тънка тръбичка. Проблема ,който наблюдавам е , че въздуха ,който идва от компресора се изпуска през една малка дупчица на пресостата и въобще не се стига до пълнене на бутилките. Някой има ли идея защо се получава така и съответно как бих могъл да си реша проблема?

Благодаря ви предварително!

Коментар

А някой може ли да ме светне от фризер може ли да се направи хладилник да поддържа 3-6 градуса. Имам един фризер който не ми трябва ,а ми трябва хладилник.

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                А някой може ли да ме светне от фризер може ли да се направи хладилник да поддържа 3-6 градуса. Имам един фризер който не ми трябва ,а ми трябва хладилник.
                Сменяш му термостата, ако не може да се намали.

Коментар

Първоначално публикуван от илия119977 Преглед на мнение
                  колеги имам проблем с компресора можели дето няма масло вътре в него зарадитова да не иска да работи измерихго показва че работи като го съврзахме несе чу ништо
                  При замерване може да показва че е в ред самия електромотор, но най вероятно е блокирал компресора и за това не тръгва. Ако го подържиш включен по дълго и не изключи защитата,си заминава и мотора и най напред пусковата намотка. Някой ги отварят като изпилват заварката между двете половини с ъглошлайф, вижда се какво станало и ако е възможно се отстранява повредата. Това рядко се случва но.... После пак се заварява, налива се масло и колкото работи.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

По нагоре съм качил снимка как става това,не го хвърляй още !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• От: как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Първоначално публикуван от =NRG= Преглед на мнение
                      Здравейте колеги,
                      Направих си и аз компресор с агрегат от хладилник и бутилки от пожарогасители (2 бр. Ятрус). Поставих възвратен клапан на входа на бутилката и пресостат с манометър на изхода ,между които има тънка тръбичка. Проблема ,който наблюдавам е , че въздуха ,който идва от компресора се изпуска през една малка дупчица на пресостата и въобще не се стига до пълнене на бутилките. Някой има ли идея защо се получава така и съответно как бих могъл да си реша проблема?

Благодаря ви предварително!
                      Запушия де !

Коментар

отворът е фабричен, не е пукнатина или дефект.Може би става разтоварване през него след като спре компресора. Чудих се дали има вероятност да му е слабо първоначалното налягане и да не затваря някакъв вид клапа в пресостата ? Иначе пробвах да запуша дупчицата с клечка временно и съответно да се затвори някаква клапа ,но нищо. Някакви идей?

Коментар

На фабричния компресор има такъв клапан и минават 2-3 сек. докато вдигне налягане и затвори,обаче пресостата е като на хидрофора, представи си ако има фаб.отвор какви гельове ще прави.

Коментар

Колко е тънка тръбичката между пресостата и възвр. клапан? Този клапан сигурен ли е? Изправност, посока?

Коментар

Прилагам малко снимки на компресора ,на тънката тръбичка и на дупчицата от която излиза въздуха.
                              Все още не знам как да си реша проблема.

Моля, някой да даде конкретна идея , как да накарам пресостата да заработи , както би трябвало да работи , а не като обезвъздушител на нагнетателната тръба
                              Прикачени файлове

Коментар

Аз го имам същия(пресостата),обаче неделя вечерта мога да ти снимам и да видим имам ли на моя такъв отвор,според мен това не трябва да е там !Прилича ми на щуцер за кабелен вход,обаче манометъра май е вързан там и ако е така ,това е производствен дефект !

п.п Тоя прозрачния маркуч се пука на 15 бара !

Сподели за цените на пресостата,Г-образните връзки май са бързи връзки, Цени ?За колко взе и регулатора за налягане,снимай ако може и как излизаш от тръбата за нагнетяване на компресора,за какво ще го използваш ,питам понеже направих два компресора готови,профилактирани и с бързи връзки и пистолет за помпене на гуми се оказа че ми вършат чудна работа без разш.съд....Приготвих балон от фреон ама не мисля че ми трябва,а и невиждам клапан за разтоварване при теб,имай в предвид че тези компресори тръгват само ако наляагнето на входа и налягането на изхода са приблизително равни,при моите и двата ако отпред има над два бара не тръгват да бачкат и сработва защитата,затова слагам вентила натискам спусъка и включвам да помпи,колелата ги карам и помпя на 8.5 бара ,инъче спокойно вдигат 16 бара,нямам с какво да меря нагоре но вдигат над 16 бара !

В документацията на пресостата има бележка и там би трябвало да е описано всичко като регулировка хистерезис и ако има такъв отвор !Май беше с два винта,единия задаваш налягането на което да изключва ,а сдругия отмесваш симетрично горна/долна граница.Примерно даваш 8 бара с единия винт,с другия даваш на 8.5 изключва съответно на 7.5 включва !Имам и листовката някъде ама.....

Пробвай на щуцера да наденеш балон или презерватив или нещо подбно и да го завиеш с него,така като пруснеш компресора ще има възможност да вдигне налягане 0.5=1 бар преди да се спука нещото дето си надянал и ако има клапан някакъв ще затвори,при мен имам разтоварващ клапан със сигурност го чувам при спиране на мотора доста отчетливо,също и при празна бутилка докъто набере мотора за 5-6 секунди въздуха свисти свободно,не се сещам обаче къде е клапана и нищо чудно тоя отвор да е нещо подобно,другото което се сещам е да сложиш вентил и с автомобилна помпа да напомпиш до някаква стойност !
                                Последно редактирано от Roninn; 17-10-13, 23:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X