Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: как да си направя малък компресор от стар хладилник ?

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    СО-то не прави херметична заварка.
    Айде бе...

На бас за каквото кажеш. Ама не по-малко от 10 000.
    Евро.

Относно компресора-имам такъв, ползвам го на село предимно да помпя гумите на селскостопанската техника. Даже и задна гума на ЮМЗ-то. Пускам да помпи и си гледам другата работа. След половин час проверявам докъде е стигнало с помпенето, след още половин час-пак...
    Не си спомням да е хвърлял масло, демек колкото е имало в началото-би трябвало да си е вътре. Така или иначе за 7-8 години не съм имал никакъв проблем с компресора.

Това за боядисване може да го забравите с този дебит. Пистолета харчи доста въздух, и за да има смислено време на работа трябва или по-сериозен компресор, или бутилка с голям обем. Демек включваш го вечерта, и на сутринта можеш да боядисваш.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
      СО-то не прави херметична заварка.
      Кольо ме е спреварил ! Дори като се замислих от трите изброени метода си реших че ще го цапна с Цо-то !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Преди да го отворя,ще му закача манометър и ако не подмине 15-20 Атмосфери ще го отворя,питам се обаче щеше ли да работи нормално до последно ако не вдига необходимото налягане,за климатиците знам че е около 20-25 атмосфери...за хладилника незнам !Не е прегряван ,хванах го навреме като изпусна фреона,даже реле му бях сложил да включва на равни интервали за да държи поне фризера докъто ми докарат новия !От момента на излизане от експлоатация до пробата от клипа има една година....!30 Атмосфери няма начин да ги вдигне ,запушвам го с пръст и го държа колкото е нужно !

п.п Ако му източа маслото и го налея с обезмаслител примерно Меглио,и после да го промия и налея пак с маслото дали има вероятност да го убия !
        Последно редактирано от Roninn; 25-11-12, 20:15.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Ако му източа маслото и го налея с обезмаслител примерно Меглио,и после да го промия и налея пак с маслото дали има вероятност да го убия !
          Меглиото има вода и с вода трябва да го миеш ..... а вътре има ток и ръждясващи части. Май по добре нещо от типа на газ за осветление. Те така или иначе онези химии на такова миришат.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Днеска се хванах да сваря още малко ракийка за зимата , че имах 120кила несварен материал. Докато чакам скъпоценната течност да изтече направих импровизирана стойка и монтирах двата компресора. За повече не остана време а и така или иначе нямам пресостат и филтри за масло и вода. Ще пускам снимки надявам се към края на другата седмица вече да е изпробван до какви барове надува.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-11-25-046.jpg
Прегледи:1
Размер:137.5 КБ
ID:5428575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-11-25-047.jpg
Размер:123.2 КБ
ID:5428576

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Преди да го отворя,ще му закача манометър и ако не подмине 15-20 Атмосфери ще го отворя,питам се обаче щеше ли да работи нормално до последно ако не вдига необходимото налягане,за климатиците знам че е около 20-25 атмосфери..
              Нее, толкова е налягането в системата, и то за по-стария фреон, на новите е над 40 атм., а компресорът трябва да направи само няколко - 3-4 атм. разлика, за да заработи цикълът.

Коментар

От една седмица се занимавам с съшия компресор от хладилник Мраз 200. За сега ще споделя само проблемите ми по пригажданет му, а утре ще пусна и снимки. Като начало купих маслоотделител от климатчни и хладилни системи, но му направих трети изход. Така има вход за въздуха, изход за въздуха и един за източване на маслото. Проблеми видях с пресостатите. Първоначално купих такъв с вграден разтоварваш клапан, но след монтажа, системата не саботи. Оказа се, че за да се затвори разтоварващото клапанче, трябва се подаде по-голямо количество въздух и този на компресорчето не стига. Така при вкючване, започва да изпуска въздих от там и не качва налягане в бутилката. Наложи се да да купя и един пресостат от климатична система от 1 до 6 атм. с възможност за управление на външен електрически разтоварващ клапан. Тъй като не раполагах в момента с такъв, направих системата да работи без клапан. Тръгването на компресора е без проблем до 3 атм. и си мисля, че явно няма нужда да влизам в преразход с закопуването му.
                [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                  Тръгването на компресора е без проблем до 3 атм. и си мисля, че явно няма нужда да влизам в преразход с закопуването му.
                  Приблизително вярно. Докато наблюдаваш лично. Само дето така си изгорих първия компресор. Забравил съм го включен през нощта и понеже покрай буталото изпуска по малко и не винаги застава така че да може да тръгне и още нямаше форум и не знаех и ..... изгоря. Сега има и клапан и сигнална лампа.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е то и снимкитеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8247.jpg
Размер:87.6 КБ
ID:5431918Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8248.jpg
Размер:51.9 КБ
ID:5431919Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8249.jpg
Размер:77.6 КБ
ID:5431920 Вижда се добре затапената шлауха за разтварващия клапан. Все пак проекта още не е завършен.

Коментар

Eдна молба. Снимайте тоя пусти обезмаслител кое е, или линк някакъв...
                      утре ще пусна и снимки. Като начало купих маслоотделител от климатчни и хладилни системи, но му направих трети изход. Така има вход за въздуха, изход за въздуха и един за източване на маслото.
                      Това тъмносиньото с 4-те извода ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение

И мен ме интересува маслосъбирача. Дори имам един климатик 12-ка с изгоряла стартова намотка на компресора от него мога ли да използвам нещо?. Иначе пообиколих магазините но пресостат намерих само Киров Бош и вариантите бяха 2 един за 40 лева и един за 65лв . Затова минах на варианта двата компресора си остават с оригиналните пускови релета. Като релетата се командват с това http://www.ebay.com/itm/260953123261...84.m1497.l2648 . И въпрос към колегата nola - От къде закупи манометъра с вентила и водосъбирача на изхода и на каква цена.Къде трябва да е този разтоварващ клапан и с какво предназначение е ( аз го разбирам , че при пуск докато се развърти компресора трябва да няма приложено налягане на изхода му прав ли съм?)

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение

Това тъмносиньото с 4-те извода ли е?
                          Да синьото, но е с три отвора при мен. Оригинално е с два, долен и горен, но аз направих още един встрани за вход на въздуха. Периодично при ниско налягане трябва да се отваря кранчето отдоло за връщане на маслото в компесора

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
                            И въпрос към колегата nola - От къде закупи манометъра с вентила и водосъбирача на изхода и на каква цена.Къде трябва да е този разтоварващ клапан и с какво предназначение е ( аз го разбирам , че при пуск докато се развърти компресора трябва да няма приложено налягане на изхода му прав ли съм?)
                            Пневмо-групата я купух от Бриколаж, за около 30лв, но такива има във всички магазини за пневматика. Разтоварващия клапан при мен, се връзва на синята препречупена шлауха. Принципно може да се върже навсякъде между компресора и еднопосочния клапан, но след филтъра няма да пръска масло от него.

Коментар

Предлагам модераторите да приместят темата или част от нея в раздел инструменти, за да не отваряме дублираща тема.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                                Пневмо-групата я купух от Бриколаж, за около 30лв, ...
                                Maй нов компресор е по на сметка. Ако купуваш и балона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X