Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Малко теория наобратно, вече писано и от вас.
    1квч = 3,6Мдж
    при КПД на средния двигател 20% стават 18Мдж
    при 75% кпд за ток -> 24Мдж -> 690мл/квч бензин!
    110вт при 75%кпд са товар 147 вт. 690х0,147->101,2мл/ч
    Вече имаме въпрос: защо замерената разлика е ТРИ пъти по-малка? (ладата с карбуратор си мисля че няма 20% кпд? )

и за практиката ползването на акумулатора е факт, демек си затруднен да спестиш гориво с изключването на фаровете
    Умопомрачително.
    Също така, два пъти си сметнал едното КПД - това на генератора. И така нататък. Грешиш при писането, мисленето, изводите - е аз как да ти отговоря, като тъкмо темата се насочи нанякъде и се сетиш да започнеш отначало.
    Последно редактирано от lodkar; 16-11-12, 09:10.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Защото е мерено относително неточно. .
      Ми до момента няма нито едно замерване което да е над теоретично изчисленото!

Спарки, моето,джими, по нагоре в темата и още един човек даде 40-50мл/ч

Лодкарю цитираш насоката и влизаме в пътя ок?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Вече имаме въпрос: защо замерената разлика е ТРИ пъти по-малка? (ладата с карбуратор си мисля че няма 20% кпд? )
        Ясно ми е, че най-вероятно греша, но по тези сметки, които са към цитираната част от мнение, "замерената разлика" излиза да е с една четвърт по-малка, не три пъти. А в същото мнение се пита защо е ТРИ пъти по-малка?!

Ще съм благодарен, ако някой намери къде греша в поправките:
        1квч = 3,6Мдж

110вт 690х0,11->75,9 мл/ч

ТРИ пъти по-малка?
        Последно редактирано от lodkar; 16-11-12, 09:23.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          ..

Ще съм благодарен, ако някой намери къде греша в поправките:
          Приемаш 20% КПД за лада и ок, ДВА пъти по-малко също не блести с точност нали?
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Не те разбрах, ако може поясни. Аз не съм променял приетото от теб 20% КПД, защо го намесваш?
            51 не е два или три пъти по-малко от 75,9. Последното число се получава като се поправят грешките в сметките ти, освен ако аз не греша - затова по-горе и сега моля, който види къде е разминаването, да се обади.

Коментар

И три пъти да беше разликата, пак е тенденциозно и е заради неточно мерене. Все едно да ти дам една старовремска везна от женския пазар и да те накарам да ми измериш разлика в два различни товара върху везната от 5-6 грама, и като отчетеш разлика 2 грама, да кажем, че си измерил 3пъти по-малко. По начало абсолютната стойност на тази разлика е малка - около 70ml/h е изчислена. 70ml е количество, което може да се види лесно - примерно в чаша от ракия... За 5 минути тест, разликата е под 15ml, количество което сами се сещате колко е на изглед. Ама не е важно и как го виждаме, важно е, че тия 15 може и да са 10, а може и да са 20, щото с 5ml плюс-минус ладовия мотор дали ще работи още някоя секунда или не, е Божа работа(ако трябва ще обясня и защо). И като го смятаме после, грешката се натрупва и спокойно може да е в пъти, ако се гледа абсолютната стойност на разликата. Докато ако го мериш един час, грешката от същите плюс-минус 5ml си остава само толкова.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Цецо, нали каза, че знаеш къде има тестов двигател?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Не те разбрах, ако може поясни. Аз не съм променял приетото от теб 20% КПД, защо го намесваш?
                  Ладата очакваш да има 20% кпд, даже след като четеш 770мл/квч

Коментар

В 770мл бензин има грубо 28 мегаджаула енергия, или 7.78 киловатчаса. Демек има-няма 12% КПД.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За ДБРС:
                      Ладата очакваш да има 20% кпд, даже след като четеш 770мл/квч
                      За ДБРС:
                      Малко теория наобратно, вече писано и от вас.
                      1квч = 3,6Мдж
                      110вт при 75%кпд са товар 147 вт. 690х0,147->101,2мл/ч
                      и за практиката ползването на акумулатора е факт, демек си затруднен да спестиш гориво с изключването на фаровете
                      Това написаното от теб във втория цитат не е ли сметката ти с 20% КПД? Колко е на ладата е друг въпрос, по който имам мнение, но понеже тука взе да става умишлена или неумишлена каша, ще пропусна това поредно кривване на темата.
                      ДБРС, предизвикваш пето уточняващо мнение заради неясното си писане и сметки!

Коментар

Да, и съм утежнил фактите във вреда на моята теза в таз сметка. В техническите спорове това е ирония в случая е сарказъм. Ю чат?
                        Последно редактирано от DBRS; 16-11-12, 22:00.

Коментар

Не, не чат. Не е тук мястото да демонстрираш колко не знаеш или знаеш английски.
                          Саботираш темата.

Коментар

Е какво не хапеш(чешки).

ако сложиш реалното кпд ще стигнеш >3 пъти разлика а именно 1,143л/квч х 0,11 = 126мл/ч

пп
                            това с 8-те литра/ч. директно обижда всички и в Торино и в Толиати (кпд 1 % ), не знам къде се омота тъй.

Коментар

Да беше прочел ли какво съм писал?
                              Пишете си със здраве, след година може да узреете.

Коментар

Цецо, нали каза, че знаеш къде има тестов двигател?
                                Знам, къде имаше преди десетина години... знам и в какво състояние бяха стендовете... Затова ме притеснява точността. Те за учебна дейност да дадат общи представи на учениците си стават, ама иначе са под всякаква критика. Така беше преди, сега предполагам може да е различно и да има и по-модерни неща... Така де, иска ми се да вярвам. Щото от последните ми връзки с учението в тази област, си спомням най-добре, как са правили скъпи и модерни неща, които за една бройка не заработват и остават паметници заради липса на нЕкой лев или заради специфични междуличностни отношения в ръководството на съответните учебни заведения. Все пак имаше и някои положителни примери, ама това е съвсем отделна тема.
                                Не че не може да се проведе коректно мерене и със стар стенд, ама си трЕбва подготовка и подходяща методика. Така между другото, както го е правил Димича, дава някаква представа, но за сериозни резултати не става.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X