Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Харчат ли допълнително гориво фаровете и колко?

Грешиш. При абсолютно всеки режим на двигателя е в равновесно положение. С толкова гориво и толкова товар, поддържа тия обороти. Увеличи товара, и оборотите ще паднат, намали горивото, и оборотите ще паднат. Идеята е да се мери при константни обороти, иначе - пускаш фаровете, оборотите падат, горивото е пак толкова или по-малко дори, и мерейки ти се струва че фаровете не харчат нищо. Да, за да докараш двигателя до същия оборотен режим, трябва да му пуснаш още една идея гориво, за да си възстанови оборотите. За да дава същото като с изключени фарове в динамичен режим - пак така.

На двигателя, за да поддържа дадени обороти спрямо товара си, трябва да му подадеш нещо на входа. Ако искаш да поддържа по-ниски, подаваш му по-малко.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...Идеята е да се мери при константни обороти, иначе - пускаш фаровете, оборотите падат, горивото е пак толкова или по-малко дори, и мерейки ти се струва че фаровете не харчат нищо. ...
      Да,забравих да отбележа, че е мерено при константни +/- 15 об./мин.
      и забележи, че не слагам средна стойност. Средната я оценявам поне с -33%, точно като компенсация за ефектите за които говориш и нестабилните обороти.

А какво мислиш за идеята падналите обороти да ги компенсираме с повече време. падат примерно с 5% увеличаваме с 5% време на работа?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

До колко Вата може 'безплатно' да произведе двигателя?
        Когато фаровете са спрени, какво става с енергията, която иначе е необходима за тези Ватове?
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Да,забравих да отбележа, че е мерено при константни +/- 15 об./мин.
          и забележи, че не слагам средна стойност. Средната я оценявам поне с -33%, точно като компенсация за ефектите за които говориш и нестабилните обороти.

А какво мислиш за идеята падналите обороти да ги компенсираме с повече време. падат примерно с 5% увеличаваме с 5% време на работа?
          Еми спомени изцяло как е мерено, вместо на час по лъжичка. Щото и аз мерих мойа вчера - като пусна фаровете, почва да връща в резервоара и става +20коня. Ама няма да ви кажа как мерих, пък!

Падналите обороти можеш да ги компенсираш с увеличение на оборотите. Всичко останало е вятър.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не ви знам оборотите и ветровете, ама на мен ми скочи разхода, от как въведоха фаровете.
            По един и същ маршрут от 250 км. по-рано с едно зареждане на газ 27л. отивах и се връщах и карах още 40-50км. градско.
            От как включих фаровете тези 27л. газ ми стигат само за маршрута и най-много още 10 км. градско.
            Ще рече , че сега карам 40км. по-малко на всеки 27л. газ, аз мисля , че фаровете ми ги изядоха тези 40 км.
            Спарки, условията са абсолютно идентични, температура, скорост и посока на вятъра, налягане в гумите, часови пояс от денонощието, даже гледам и луната да е в същия цикъл, брой изпити кафета, изядени сандвичи, не карам багаж.
            Единствено гумите са се поизносили с около 5000 км. но не вярвам това да е проблема.
            Иначе крушка, да чукам на дърво, нямам изгоряла до сега, само акуто не зарежда достатъчно вече и сутрин му е малко тегаво.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

ето ви още факти с извинение не от всички учебници

кола с карбуратор. без регулации на празния ход.

Гледам я, 850/900об празен ход. Респектиран от чичко физичко решавам да и дръпна кабела на едната свещ.

Хоп 1/3 от горивото е у лево + увеличено натоварване - проклетията работи

дърпам кабела и на втората свещ

вече сме с -50% гориво + 2х натоварването - е ми пак работи. Оборотите са на ~50%

Етерни енергии ви казвам
              Въпрос за първокурснички - преодоляването съпротивлението на двата неработещи цилиндъра става с колко ватчаса?

има и други въпроси ама няма смисъл

Кога ще мерим?

пп
              спарки вече очакваш ~50мл гориво, абсолютното го сметна на 14мл. пряко през горивото общото КПД за ток ти излиза 28% Колко ти гори при 90км/ч Вярно станА Комично
              Защо реши,че като дръпнеш двете свещи горивото е на -50%

Коментар

Найсторе за майтап сложи едни ЛЕД крушки за едно зареждане и виж как е,ако не ти мрьдне разхода с много значи нещо моторетката си иска нещото.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Няма да е съвсем точно, но пък е показателно как няма начин да си прав. 1000об/мин празен ход. С фарове 950(числата не са съществено важни). Време 100 минути без фарове и 105 минути с фарове(макар, че общия брой обороти е по-малък). Ако искаш да се убедиш по-нагледно го направи за 1000 минути без фарове и 1050 минути с фарове. Ако изкараш, че за тия 50 минути повече работа и то с фарове мотора харчи колкото за 1000 минути без фарове, значи за 1000 минути с фарове, ще е изхарчил дори по-малко отколкото без Ето, че нещата се обръщат- не само, че не харчат нищо фаровете, но и дават съществена икономия на гориво.
                  Последно редактирано от cecoa1; 10-11-12, 22:57.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    Защо реши,че като дръпнеш двете свещи горивото е на -50%
                    Нямаш ток в два цилиндъра, ама бензина си върви, без да върши работа и пречейки.

Все едно си включил компресор към мотора, като си отрязал половината коне на двигателя. Та тук почва веселбата,

приемаме,че сме в равновесие при нормален празен ход и фаровете 100% ще натоварят допълнително с теоретичното гориво.

обаче факт - режем 1/2 горивото, добавяме компресор, не спира , хем напомням в равновесие сме па гориво в + НЯМА

Сега, ако тръгне приказка, па и колко точно -42% или -49,0675% ще е шик

Има и още едно акумулиране на енергия при движещ се автомобил, което още никой в темата не е казал, ама него си го пазя за черешката на тортето, че понеже е смешно, ще има пак невероятностни КПД-та и чесане на репите : що тъй високо туй КПД дет замерихме

Спарки писал съм какво съм мерил, знаеш как става.Не беше със секундарник
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

обаче факт - режем 1/2 горивото, добавяме компресор, не спира , хем напомням в равновесие сме па гориво в + НЯМА
                      - без да резваш нищо и без компресор си в едно равновесно състояние
                      - след като резнеш горивото и паднат оборотите си във второ равновесно състояние
                      - след като добавиш компресора и оборотите паднат още си в трето равновесно състояние

По същия начин:
                      - на празен ход си в едно равновесно състояние
                      - на празен ход с пуснати фарове и паднали от това обороти и променена или не порция гориво си във второ равновесно състояние
                      - на празен ход с пуснати фарове и компенсирани от компютъра обороти чрез промяна на порцията гориво си в трето равновесно състояние

Сега, ако тръгне приказка, па и колко точно -42% или -49,0675% ще е шик
                      Приказките по-горе за различните съставки на загубите в двигателя и алернатора ги пише в същите тия книжки, дето се опитваш да четеш. Само дето четеш каквото ти изнася. конкретните цифри може да са, а може и да не са вярни. Без мерене няма как да се установи, щото ширпотребски данни за това няма.

Има и още едно акумулиране на енергия при движещ се автомобил, което още никой в темата не е казал, ама него си го пазя за черешката на тортето, че понеже е смешно, ще има пак невероятностни КПД-та и чесане на репите : що тъй високо туй КПД дет замерихме
                      Пак да кажа - в двигателя акумулиране на енергия за съществени периоди от време няма. Гледай системата като цяло, а не я разделяй на части. За да ускориш това желязо до някаква скорост и да я поддържаш, се иска енергия. Това как ще я подмяташ наляво-надясно докато се движиш не е от значение, щом не можеш да я върнеш в резервоара. В крайна сметка всичката приключва като топлина в атмосферата.

Спарки писал съм какво съм мерил, знаеш как става.Не беше със секундарник
                      Да де, писал си какво. Не си писал как. А аз че знам как става - знам.

Коментар

Добри двигателите на са ти силната страна.
                        Нещата са много прости и не знам какви теории развивате.Фаровете потребяват енергия.Цялата енергия в колата идва от горивото.Повече енергия -повече гориво се харчи.

Коментар

Ахъ проста просто личи че не мислено по въпроса. И като вкараш стандартните постановки излизат разни неща без обяснение.

То не случайно конструкторите за икономичните състезания са различни от тия по ралитата Щот нещата са прости.
                          Последно редактирано от DBRS; 11-11-12, 08:25.

Коментар

..
                            Приказките по-горе за различните съставки на загубите в двигателя и алернатора ги пише в същите тия книжки, дето се опитваш да четеш. Само дето четеш каквото ти изнася. конкретните цифри може да са, а може и да не са вярни. Без мерене няма как да се установи, щото ширпотребски данни за това няма...
                            Тук тотално не си разбрал за кое се говори, а именно, обяснявах що като резнеш 2 свещи имаш -50%гориво

Коментар

Това като система го има реализирано серийно.,но това са съвсем по друг начин конструирани двигатели.
                              Задачата е за стари дъргели произведени 90 те години.Когато всички хлабини и износвание се намират на края на предела.

А ВТв Цецо ,питай в ДАПа с колко се е покачил месечния разход на гориво откакто включиха ламбите.

Коментар

- без да резваш нищо и без компресор си в едно равновесно състояние
                                - след като резнеш горивото и паднат оборотите си във второ равновесно състояние
                                - след като добавиш компресора и оборотите паднат още си в трето равновесно състояние

По същия начин:
                                - на празен ход си в едно равновесно състояние
                                - на празен ход с пуснати фарове и паднали от това обороти и променена или не порция гориво си във второ равновесно състояние
                                - на празен ход с пуснати фарове и компенсирани от компютъра обороти чрез промяна на порцията гориво си в трето равновесно състояние

....
                                Чакай че тук тръгнааме през просото

Не може хем да имаме деликатен двигател дето веднага ще си поиска горивото за 200вт. (щот енергия трябва)
                                Хем на същия му резваме 1/2 от горивото + ръчнат товар , айде за по-лесно да е пак 200вт - и той хоп в ново равновесно състояние.

Интересно равновесие - махаш му половината влизаща енергия и той пак в равновесие!?
                                а да признаем, че е конструиран двигателя с презапас от енергия е по-сложно.

теориите са верни ако вярно описват и граничните случаи. Ето ти такъв:

Слагаме празния ход на 5000об Пак ли ще имаме 73мл/час ако добавим фарове?
                                И пак ли нямаме презапас от енергия/мощност?
                                Последно редактирано от DBRS; 11-11-12, 08:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X