Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аудио кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с аудио кабели

И синтезатори.
    Смърт на композиторите!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Работата отива на мп3 плеър с WWAN, WLAN и торент клиент...
      Ташак, ташак, ама по моите последни наблюдения излезе, че 128kbps интернет-радио, вкарано през оптика в 10-годишен рисийвър (15 кг желязо) с 30-годишните ми средна ръка колони с правилен обем звучи съществено по-прилично от CD на чисто нова среден клас система на B&O за няколко хиляди зелени. Някой ден на стари години сигурно ще доживея и до 2-3 ватов лампов комплект - стига да остава време за слушане...

Зависи и къде ги слушаш, естествено: един и същи стар комбайн с малки двулентови колони ме отчая тотално в тухления апартамент, а в селската къща с гредореден под и таван зазвуча като слънце. Електронното менте, обаче, си кънти на кухо навсякъде.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Забравихме кабелите...

Аз когато си смених кабелите на колоните си прослушах записите наново!
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
          Забравихме кабелите...
          А, не с тях започнахме
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            А, не с тях започнахме
            Друго имаше предвид той - аудиофилските кабели, кабелите с "посока" на свързване и т.н. Ако се започне и тая тематика, предричам започването на поредната словесна война по темата...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Друго имаше предвид той - аудиофилските кабели, кабелите с "посока" на свързване и т.н. Ако се започне и тая тематика, предричам започването на поредната словесна война по темата...
              Разлика между кабели съм чувал, ама разлика в посока на свързване не мога да чуя. Явно не съм надарен с толкова прецизен слух.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, няма смисъл. За тези спорове си има аудиофилски форуми
                За тук по скоро може да обсъдим как да си направим или вземем кабел, който поне не вреди ушевадно на звука.
                И понеже темата е наистина за кабели, ще споделя аз как си решавам проблема.
                При избора на кабел(интерконектектор) е важно поне чинчовете му да са що годе читави. Т.е. да правят добър контакт, да са стегнати и да не се окисляват(лесно). За самия кабел(жица) е важно да е с малка индуктивност и капацитет. Някои от интерконекторите си съм направил с PROEL кабел, който си е за аудио цели. Но имам интерконекти и с коаксиален кабел. Всички балансирани изходи по техниката си, ги разбалнсирам посредством интреконекта, като е описано в началото на темата. Според мен, а и не само, Балансираните линии са по-подходящи за професионално ползване, където имаме дълги линии и вероятност за вкарване на шумове и прослушване м-у отделните канали. За домашно аудио, един добре направен чинчов кабел е напълно задоволително решение.
                За колонажен кабел ползвам и многожилен 2.5 квадрата, но и мостовак 1,5

Коментар

Първоначално публикуван от rosen700 Преглед на мнение
                  За мен важното е да няма собствен шум, да не ми криви прекалено на ниските честоти когато е усилена уредбата и това е всичко.
                  А качеството за любител какъвто съм аз е на достатъчно високо ниво.
                  Пусни му едни 40 херца (айде да не се заиграваме с по-ниско), и премери изкривяванията, дори на половин мощност. От сега ти казвам че ще се хванеш за главата. А честотната лента, или по-точно какво става с нея на прехода между субуфер и малките пластмасови плякалки за останалото, въобще няма нужда да подхващаме. А това са неща дето можем да измерим. Чак после стигаме до нещата дето убягват на апаратурата но се чуват от ухото, ама додето стигнеме до там, Logitech-а ще е отдавна забравен в мазето да събира прах, или продаден "на далавера" на друг вярващ във възможностите на Logitech да произведат нещо повече от вдигаща джангър купчина пластмаси.

ПП: И за да не става недоразумение, в момента моите собствени музикални възможности вкъщи са твърде скромни. Сложил съм нещо колкото да не е без хич. За друго нито имам място, нито имам време. Колкото до собствения шум - никой уважаващ себе си усилвател не трябва да има доловим такъв поне до към 100W мощност. Разбирай - добър критерий за качествата на една система е като я усилиш до край, от колконите да се чува в най-лошия случай едва доловим шум, и то само ако "сложиш ушенце" на говорителя. Дори болшинството интегрални стъпала с прилично захранване са способни на това. Sound Blaster-а ми въпреки лъскавите лепенки и великите приказки за отношение сигнал/шум, се чува съвсем отчетливо.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    За друго нито имам място, нито имам време
                    Добавям "нито имам пари" (поне за такива джаджи) и всичко си идва на място.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

До скоро ползвах оригинален усилвател респром с оригиналните си колони,източника е саунд карта креатив ,модела не помня обаче беше към 200$,след смяна на средите и басите,уплатняване с вата,добавяне на пиезо пищялки ,смяна на оригиналните стъпала с нови ,подмяна на кондензаторите с по-голям капацитет респрома засвири доста прилично,само баса му куцаше,макар и доста по-добър от колкото в оригиналния си вид,смених го с лоджитек само че, 2+1....баса е добър обаче средите и високите са никъде.....! Понеже намесихте респрома та да си кажа.......
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        До скоро ползвах оригинален усилвател респром с оригиналните си колони,източника е саунд карта креатив ,модела не помня обаче беше към 200$,след смяна на средите и басите,уплатняване с вата,добавяне на пиезо пищялки ,смяна на оригиналните стъпала с нови ,подмяна на кондензаторите с по-голям капацитет респрома засвири доста прилично,само баса му куцаше,макар и доста по-добър от колкото в оригиналния си вид,смених го с лоджитек само че, 2+1....баса е добър обаче средите и високите са никъде.....! Понеже намесихте респрома та да си кажа.......
                        Респром си е марка отвсякъде, да живее българското научно техническо разузнаване, или поне това, което е останало от него!

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          ...Всички балансирани изходи по техниката си, ги разбалнсирам посредством интреконекта, като е описано в началото на темата. Според мен, а и не само, Балансираните линии са по-подходящи за професионално ползване, където имаме дълги линии и вероятност за вкарване на шумове и прослушване м-у отделните канали. За домашно аудио, един добре направен чинчов кабел е напълно задоволително решение...
                          Тук не съм съгласен. При балансирани входове и изходи много лесно се избягват проблемите с "ground loop". Който е брал ядове, знае за какво става въпрос.

И коментаторите...

Коментар

Аз в домашното аудио не съм имал такъв проблем, поне за сега , но никога не е късно все пак и да се появи.
                            Придържам се към възможно по-къси интерконекти с възможно по-малко съпротивление. Също така ползвам ток задължително от само един източник, контакт.
                            Някак си не ми е оправдано само заради един компонент в системата ми, в случая ДАК, да правя балансирани входове и изходи и на останалите компоненти, било то електронно, или да ги разделям галванично. Макар че съм насъбрал и разделитени трансформаторчета от професионални пултове. А и системата ми не е на чак такова ниво, че да хваща и най- маките разлики по окабеляването.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                              Придържам се към възможно по-къси интерконекти с възможно по-малко съпротивление. Също така ползвам ток задължително от само един източник, контакт.
                              То и аз така, ама се е случвало да си бръмка. За да не бръмка, особено при източник - компютър, трябват мерки. Ако имаш външен DAC е лесно - пускаш го през оптика и си свиркаш.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                То и аз така, ама се е случвало да си бръмка. За да не бръмка, особено при източник - компютър, трябват мерки. Ако имаш външен DAC е лесно - пускаш го през оптика и си свиркаш.
                                С последното отнесе жълт картонот хай-енд маниаците. Как така ще слагаш оптика? А джитера?

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X