Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аудио кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с аудио кабели

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Не знаех! Трябвало много ватове, за да е Хи-хи-хи-фи...
    Някъде да споменавам за Хи-хи Фи? Или се чувстваш длъжен да обявиш колко много разбираш от усилватели? И да, с маломощна свирка с 1500 микрофарада филтрация хихифи няма да покриеш ...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Хармана не е лоша свирка, но като гледам кондензаторите, или са с малък капацитет, или са за 25-36 Волта. Което ме навежда на мисълта, че това я изкара 50 Вата на канал, я не въпреки двата трафа.
      120 вата на канал rms
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        120 вата на канал rms
        Сега остава и да откриеш какво има производителя в предвид под rms, защото всеки си го третира както иска това означение, а и дори да го третира истински, 120 вата "правоъгълна" мощност не е като 120 вата "синусоидална", и по-важното - няма никакво отношение към "хи-хи-фи"-то.

Просто не гледай означения и хвалби. Слушай, и прецени дали ти харесва - това е важното.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къде точно споменах hi-fi в темата ? Не гледам нищо, вярвам на ушите си. Казах, че HK свири добре но не колкото Еклера. Не съм го хвалил нито плюл
          В ниския ценови клас няма много усилватели с подобни показатели и с по толкова вата на канал. Далече съм от мисълта за hi-fi, поне докато не спечеля от тото. А вие хайфистите на какво слушате музика ?
          Последно редактирано от droba; 30-03-12, 01:38.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

120 вата на канал rms
            Което означава, че (ако не са поизлъгали) реално вади 60-70 вата на канал ...
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Което означава, че (ако не са поизлъгали) реално вади 60-70 вата на канал ...
              Абе барат ми не мога да схвана какво се опитваш да кажеш през цялото време ?

Коментар

Къде точно споменах hi-fi в темата ? Не гледам нищо, вярвам на ушите си.
                Именно. Това е важното.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми аз го казах, ама явно не съм се изразил достатъчно ясно. Хармана, който си купил не е лош, но имайки предвид в какво се беше прицелил предния път (профи усилвателя) не е това, което търсиш. Предположих, че като се заглеждаш в модули, търсиш повечко повер. А това си е обикновена свирка за озвучаване на семейни тържества в хола.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Ми аз го казах, ама явно не съм се изразил достатъчно ясно....
                    Така е по-добре от ехидните подмятания, които най-малкото са дразнещи. Купих стъпалото защото беше евтино а не защото ми трябва и така се сдобих с още един усилвател. Общо 4. До тук ок, но се наложи да се разделя с него и останах с усилвател по-малко. На принципа "колкото повече, толкова повече" се почувствах ощетен и обезусилвателен та реших да запълня дупката. Имам един Harman Kardon avr 140. Свири много чисто но винаги ме е дразнил с многото си канали и малкото си ватове. Слушам само стерео и 50 вата на канал понякога не ми стигат за 100 ватови колони. При повечко усилване започва да криви. Така се стигна до последния HK. И ще повторя, че никъде в темата не съм споменавал Hi-Fi, Sci-Fi и Wi-FI .

Коментар

Ми и аз не съм споменавал хи-та, фи-та и подобни. Съвсем добронамерено споменах, че свирката ми се струва малко ширпотреба (което в никакъв случай не значи, че не става за нищо), но Божич налетя ни в клин, ни в ръкав с разни хихифифита и на него му отговорих така. Сори за оплескването на темата, но понякога не се стърпявам.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Само не разбрах HiFi вече като мръсна дума ли се възприема. Около 80те това са били стандартите и разбиранията, така хората са си правели рекламата. Сега си имаме High End. И за този влак си има пътници. Хармана със сигурност не отстъпва по нищо на един средностатистически ХайФи усилвател от миналото. Колкото до мощноста му, лесно може да се направи реален извод, като се замери захранващото му напрежение, това в-у кондензаторите. А има съвременни кондензатори доста по-малки по габарити от едновремешните, при същия капацитет.
                        Друго ми е интерсно. По какви качества отстъпва на профи усилвателя, освен че оня сигурно ще го "надвика"?

Коментар

Тя темата отиде в друга посока, та да вмъкна - изискванията за Hi-Fi от '80 години са направо смехотворни.
                          По спомен:
                          честотна лента - 30/40 - 16 000 Hz
                          нелинейните изгривявания бяха от порядъка на 0.1 - 0.2
                          минимална мощност на канал - 20W

Останалите не ги помня...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Това са тия, дето можеш да премериш с осцилоскопа. И въпреки това има свирещи и несвирещи усилватели, не винаги с пряка връзка между измеряемите параметри и свиренето. При това въобще нямам в предвид нещо различно от транзистори, да не си помислиш нещо. Дори към днешно време има чипове с уж еднакви параметри, отново свирещи по-добре и по-зле.

Коментар

Отгоре на всичко възприятието е субективно.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Отгоре на всичко възприятието е субективно.
                                Да, ама когато освен теб още 10 човека оценят един и същ усилвател като по-добре свирещ от друг, вече и субективизма изтънява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X