Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аудио кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с аудио кабели

Първоначално публикуван от rosen700 Преглед на мнение
    Така, че това е най-подходящото за озвучаване на един компютър според мен.
    Ами това е положението. Повечето хора на драго сърце биха се разделили с 200 лв за шопска и ракия за една вечер но даването на същите пари за да си спестиш дългогодишната болка в ушите им докарва силни сърбежи по темето.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Ами това е положението. Повечето хора на драго сърце биха се разделили с 200 лв за шопска и ракия за една вечер но даването на същите пари за да си спестиш дългогодишната болка в ушите им докарва силни сърбежи по темето.

Ей уцели цената от първия път, струваха ми деведесет и няколко евро
      Правя уточнението, че наистина съм фен на старата аналогова техника но когато става дума за компютър мисля по съвсем друг начин, се пак той не е средство за слушане на музика, аз лично го възприемам като мултимедия. Комуникация, медии, филми, музика и безкрайни на брой други възможности. Това за мен е компютъра.

Коментар

Не съм искал да се шегувам с никой, аз също си падам по старите класически аудиоусилватели и са ми тръпка определено, но не мисля, че са най-подходящото нещо за озвучаване на компютър.
        Понеже снимката е малка ще направя уточнение.
        Това са комплект тонколони с вграден усливател и бас за компютър притежавам абсолютно същите от близо две години и съм абсолютно доволен от тях, страхувам се да не бъде възприето като реклама но все пак ще спомена марката "Logiteh".
        Влачил съм ги с мен къде ли не обичам якия саунд а по "благословиите" на съседите разбирам горе-долу каква е мощността им
        Така, че това е най-подходящото за озвучаване на един компютър според мен.
        А един усилвател като този ще си отива като шопска салата на ракия с някой стар касетъчен дек или ролков магнетофон.
        Мда, и така ще мислиш докато един ден не го сравниш с нещо дето вместо да вдига врява - свири.

Това става за филми, евентуално (макар че ако питаш мен и за това не става). За музика категорично не, по никакви параметри. Дори за нормален нисък бас никакво го няма. Logitech правят пласмасарии за джангър на компютърни игри и филми, и дори те самите не съм чувал да са имали претенции за нещо повече.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всички сте прави! Е, всеки за себе си, разбира се.
          По-добре кажете, имате ли време за музика? Имам едни от най-добрите машини за аналогова музика, разни скъпи (едно време, а сега може и по-скъпи) грамофонни плочи, записи на магнетофонни ленти с профи качества, почти същото на качествени касети, но нямам време за слушане. Луд фен съм на джаз и имам почти пълни колекции от изпълненията на светила в джаза. Даже имам записи правени преди половин век от радиостанции. И какво? Мога да чуя две-три композиции месечно и то с прекъсване. Все някой ще иска нещо или ще пита...Успявам да чуя нещо само докато съм пред компа и то ако някой предложи или поздрави с някоя обещаваща музика или песен. Та за компа едва ли ми трябва нещо повече от слушалки. Тъкмо ще се правя, че не чувам какво ми говорят.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

За съжаление - рядко. И най-често в колата. А все нямам време да и очовеча музиката поне малко.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Средно по 5-6 часа на ден.
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Дробе ... завиждам ти!!
                Аз скоро (разбирай от 20 години) не съм правил лампови, ама ..... не е проблем да се спретне нещо с EL34.
                А на времето имах един проект с ГК71 ....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Мда, и така ще мислиш докато един ден не го сравниш с нещо дето вместо да вдига врява - свири.

Това става за филми, евентуално (макар че ако питаш мен и за това не става). За музика категорично не, по никакви параметри. Дори за нормален нисък бас никакво го няма. Logitech правят пласмасарии за джангър на компютърни игри и филми, и дори те самите не съм чувал да са имали претенции за нещо повече.

Не съм имал претенции, че са най-качественото средство за слушане на музика, но и не мисля, че компютъра е най-подходящото. За това когато искам да слушам музика с високо качество бих си купил съответната музикална уредба от утвърден производител със съответните параметри И определено не бих я включил в компютър
                  Същото важи и за тонколоните разбира се.
                  На мен ми вършат работа За баса какво да ти кажа, колкото си го усилиш толкова, ако я изрежеш криви, но можеш да намалиш баса и проблема е решен.
                  Колкото то това какво произвежда "Logitech" тук леко не съм съгласен с теб
                  Да кажем, че една безжична мишка по техни данни издържа с една батерия около година, склонен съм да вярвам, защото моята издържа над 4 месеца без да е изключвана(аз никога не я изключвам, както и компа освен ако пътувам или не ъпдейтвам нещо и се изисква рестарт) и не ми е първата от този модел. Уверявам те, че каквото и да си купиш от тях ще останеш доволен.
                  Ако говорим за масови периферни устройства, мишки, клавиатури, озвучаване и така нататък няма по-добри от тях в момента според мен. Като цена, качество и функционалност.
                  Все пак съм си оборудвал лаптопа именно с тази марка и колоните и мишката и слушалките са на тази фирма. И то не от скъпите, защото има скъпи ама наистина скъпи неща от тях

Коментар

Не съм имал претенции, че са най-качественото средство за слушане на музика, но и не мисля, че компютъра е най-подходящото. За това когато искам да слушам музика с високо качество бих си купил съответната музикална уредба от утвърден производител със съответните параметри И определено не бих я включил в компютър
                    Същото важи и за тонколоните разбира се.
                    На мен ми вършат работа За баса какво да ти кажа, колкото си го усилиш толкова, ако я изрежеш криви, но можеш да намалиш баса и проблема е решен.
                    Колкото то това какво произвежда "Logitech" тук леко не съм съгласен с теб
                    Да кажем, че една безжична мишка по техни данни издържа с една батерия около година, склонен съм да вярвам, защото моята издържа над 4 месеца без да е изключвана(аз никога не я изключвам, както и компа освен ако пътувам или не ъпдейтвам нещо и се изисква рестарт) и не ми е първата от този модел. Уверявам те, че каквото и да си купиш от тях ще останеш доволен.
                    Ако говорим за масови периферни устройства, мишки, клавиатури, озвучаване и така нататък няма по-добри от тях в момента според мен. Като цена, качество и функционалност.
                    Все пак съм си оборудвал лаптопа именно с тази марка и колоните и мишката и слушалките са на тази фирма. И то не от скъпите, защото има скъпи ама наистина скъпи неща от тях
                    Много добре, ама тук не говорим за компютърна периферия, а за слушане на музика. Logitech правят компютърна периферия и НЕ правят музикални системи, ставащи за нещо повече от джангър и филми.

И не си прав за компютъра - с подходящата периферия (не от Logitech ), и подходящи като качество файлове, може да се превърне в източник, удрящ в земята почти всичко, което можеш да си купиш "от утвърден производител". Ама това не става през изхода за слушалки, от където си взима сигнал Logitech-а. Става с външни изолирани DAC-ове, и то точно определени.

Коментар

Много добре, ама тук не говорим за компютърна периферия, а за слушане на музика. Logitech правят компютърна периферия и НЕ правят музикални системи, ставащи за нещо повече от джангър и филми.
                      За мен важното е да няма собствен шум, да не ми криви прекалено на ниските честоти когато е усилена уредбата и това е всичко.
                      А качеството за любител какъвто съм аз е на достатъчно високо ниво.

Коментар

И не си прав за компютъра - с подходящата периферия (не от Logitech ), и подходящи като качество файлове, може да се превърне в източник, удрящ в земята почти всичко, което можеш да си купиш "от утвърден производител". Ама това не става през изхода за слушалки, от където си взима сигнал Logitech-а. Става с външни изолирани DAC-ове, и то точно определени.
                        Всички знаем, че от Лоджитек по-хубаво няма и от Искъро .........

Коментар

Ах, компютъра
                          И какво му е лошото като източник, та се отнасяте с такова пренебрежение?
                          Или вече сте забравили времето, когато сте слушали N-ти презапис касети, или ленти, или пък записи от радиото, но за сметка на това с голяма сантиментална стойност
                          Компа е един чудесен източник, стига да е оборудван с читава саунд катра, а защо не с един качествен външен ДАК. Вярно, не е най-доброто, но при добре рипнати записи е съвсем на ниво. Или сега ще започнем да си говорим за страничните ефекти от цифровизацията на записите?

Коментар

"Ти цифровизацията остави на нас...."

Сама по себе си не е главната беда, стига да е направена както трябва. Не знам нещо да може да бие читаво цифровизиран, некомпресиран 96 (а защо не и 192)Khz запис. Въпроса е какво го прави обратно на ток, дето да подадеш към ламповото стъпало с хорната, колко му е стабилна честотата на обработка, колко му е добър DAC-а и колко му е добро захранването, заедно с мижавата аналогова част след DAC-а. Вярвате или не, ама разликата между например операционници TL071 и NE5532 си се чува съвсем добре, дори на колони Респром с интегрални усилватели с общо захранване. А като им гледаш параметрите - направо да ахнеш.

Коментар

ехаа темата съвсем се изкриви
                              Като говорим за компютри, лоджитех и т.н.... нека споменем и торентите, че без тях компютъра май няма смисъл като средство за слушане на музика и гледане на филми...
                              Сори за офф-а, но като ще е гарга, да е ?с? рошава...!

Коментар

Работата отива на мп3 плеър с WWAN, WLAN и торент клиент...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X