байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
От: Български ел.двигател на 15к/мин оборота? къде?
той ще е за експерименти.
Големите обороти ги използват и като маховик(най-бързо така акумулира енергията при спиране)
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Във форума има един участник kirech, той е сглобил и експериментира с електромобил. Може да обмените опит. Възможно е и да има пусната тема с подробности по въпроса.
Във форума има един участник kirech, той е сглобил и експериментира с електромобил. Може да обмените опит. Възможно е и да има пусната тема с подробности по въпроса.
Я докато сте още на тема колекторни двигатели да ме посъветвате :
Имам нужда някой подробно да ми обясни явлението "кръгов огън по колектора", нататък ще му викам КОК. Опитах се да прочета нещо в книгите, но там срещнах само, че е кофти и вредно явление(което аз си го знам). Има ли начин въпросният КОК да се намали да минимум, трябва ли четките предварително да са с радиуса на колекторния пръстен или може да са прави, а той ще си ги оформи ? Изобщо имам много въпроси, защото съм железар и не разбирам тая материя достатъчно. Ако някой се хване да обяснява, ще си задам и останалите въпроси.
Очаквам включване...
Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
имат право да гласуват на избори.
Мисля, че подробности за кок не са ти нужни, кок се наблюдава при окъсил колектор. Представлява дъга затворена в двата си края, тоест късо м/у четките, защото изолацията мужду ламелите на колектора е пробила. При теб не знам какъв е случая, но можеш да почистиш колектора от попаднала прах (от четките) между ламелите, защото тя също окъсява. Повишено искрене се наблюдава и при нарушена линия на неутрала или физична неутрала (не помня точно названието), представлява разместване на ъгъла на четките спрямо статора (полюсите). Имах руски миксер Страуми и това явление се наблюдаваше доста често, но там конструкцията беше виновна.
Мисля, че подробности за кок не са ти нужни, кок се наблюдава при окъсил колектор. Представлява дъга затворена в двата си края, тоест късо м/у четките, защото изолацията мужду ламелите на колектора е пробила. При теб не знам какъв е случая, но можеш да почистиш колектора от попаднала прах (от четките) между ламелите, защото тя също окъсява. Повишено искрене се наблюдава и при нарушена линия на неутрала или физична неутрала (не помня точно названието), представлява разместване на ъгъла на четките спрямо статора (полюсите). Имах руски миксер Страуми и това явление се наблюдаваше доста често, но там конструкцията беше виновна.
Казано по нашенски- пробив в ротора. Най - често го наблюдавам при пренатоварване на уреда.
Коментар