Здравейте.Чудя се дали е възможен елмотор на който и ротора и статора се движат в различни посоки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Възможен ли е такъв електромотор
Свий
X
-
От: Възможен ли е такъв електромотор
Идеята ми е за нещо такова:
Само че не мога да го кача.Ще се опитам да го опиша.Общо взето представлява два прехлупени капака възани на обща ос.По периферията на единия е разположен статора а на другия ротора.Диаметъра да е около 60см,като да кажем вътре да има около 45 до 50см свободно пространство.Нещо като жироскоп.Значи търси се максимални обороти,минимум тегло,12v AC.
Коментар
-
Напълно е възможно, но това вече е двигател с два ротора ще са необходими и два колекторни пръстена фиксирани на виртуалния статор с които да подадеш захранване към четкодържателя на стандартен DC мотор. Последното обяснение с капаците нещо не го схванах, разбирам го като да си правиш някакъв уникакен мотор?Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!
Коментар
-
Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение....Общо взето представлява два прехлупени капака възани на обща ос.По периферията на единия е разположен статора а на другия ротора.Диаметъра да е около 60см,като да кажем вътре да има около 45 до 50см свободно пространство.Нещо като жироскоп.Значи търси се максимални обороти,минимум тегло,12v AC.
Коментар
-
Защо просто не споделиш какво искаш на направиш? Споменаваш жироскоп и макс обороти. Добре но обороти спрямо какво? Защото ако все пак постигнеш някаква форма на "плаващ статор" което пак предполага лагеруване спрямо нещо наистина стационарно както и захранване, то оборотите на двата диска ще са много по-ниски спрямо земята отколкото един спрямо друг.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЕ не сте ли виждали обикновена летяща чиния?дали пък не трябваше да си мезя от чиния, а не директо от бруканя
......
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от fill Преглед на мнениеОпитвам се да кача скица.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Изпратих на giorgio една скица.Дано той успее да ми схване мисълта.Идеята ми е да не са застопорени нито ротора нито статора за да може евентуално да служи като жироскоп.Освен това,мисля че периферната скорост ще даде повече мощност.Имам идея и между двата диска да вкарам някакъв редуктор.Ама дайте първо да видим дали е възможен двигателя.Ако има и други идеи ,може да се получи нещо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар